Terminal Sound System - Heavy Weather (2011)

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

Re:

30-08-2014, 12:05

Skaut pisze:celem przypomnienia, bo to bardzo ładnie płynąca muzyka jest. Warto też zbadać "A Sun Spinning Backwards" choć klimat zupełnie inny, bardziej kosmiczny rzekłbym.
Ta ostatnia już nie ma takiej siły rażenia jak Heavy Weather i w sumie w ogóle do niej nie wracam. Natomiast rzeczona Heavy Weather jest kapitalna. Taka bym powiedział dostojna agresja. Naprawdę dobra rzecz.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

Re: Re:

30-08-2014, 12:12

Kurt pisze: Ta ostatnia już nie ma takiej siły rażenia jak Heavy Weather i w sumie w ogóle do niej nie wracam. Natomiast rzeczona Heavy Weather jest kapitalna. Taka bym powiedział dostojna agresja. Naprawdę dobra rzecz.
Wczoraj sobie słuchałem "Heavy Weather" i znów skopała mi tyłek i chwyciła za serce. Doskonale wyważona jest ta płyta pod względem melancholii, ciężaru, przestrzeni. Niby jest masa albumów w podobnym klimacie, ale tutaj kluczem do sukcesu są proporcje wszystkich składników.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

Re: Terminal Sound System - Heavy Weather (2011)

30-08-2014, 12:44

A przy tym ciężarze gatunkowym całość nie nuży, mimo tego iż nie jest to najkrótsza płyta. A jak sprawa wygląda z płytami ją poprzedzającymi, bo tych w ogóle nie słyszałem?
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

01-09-2014, 13:27

Kurt pisze:A jak sprawa wygląda z płytami ją poprzedzającymi, bo tych w ogóle nie słyszałem?
Ja też jeszcze nie, chociaż już od dawna sobie obiecuję, że się za nie wezmę. Pewnie coś ruszę w tym roku. Może jakąś jedną, hehe... Grafik odsłuchów jest tak napięty, a ja nie lubię poznawać płyt "po łebkach".

Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

01-09-2014, 13:59

longinus696 pisze:
Kurt pisze:A jak sprawa wygląda z płytami ją poprzedzającymi, bo tych w ogóle nie słyszałem?
Ja też jeszcze nie, chociaż już od dawna sobie obiecuję, że się za nie wezmę. Pewnie coś ruszę w tym roku. Może jakąś jedną, hehe... Grafik odsłuchów jest tak napięty, a ja nie lubię poznawać płyt "po łebkach".
Z tego co mi wiadomo to dżwięki około-scornowe na "The Unquiet Sun", poprzez ambient / avant-free na "Black Note" EP po ostry drum n' bass na "Compressor". Nie znam całej dyskografii i nie mam na to czasu ani ambicji, ale to co wymieniłem, to można sobie słuchać ze spokojem i bez obaw o zmarnowany czas.

Edit: Aha, nowa płyta wyszła w zeszłym roku jakby kto przeoczył. http://www.discogs.com/Terminal-Sound-S ... se/4458873" onclick="window.open(this.href);return false;
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

01-09-2014, 14:38

megawat pisze: Z tego co mi wiadomo to dżwięki około-scornowe na "The Unquiet Sun", poprzez ambient / avant-free na "Black Note" EP po ostry drum n' bass na "Compressor". Nie znam całej dyskografii i nie mam na to czasu ani ambicji, ale to co wymieniłem, to można sobie słuchać ze spokojem i bez obaw o zmarnowany czas.
Właśnie takiego rozstrzału stylistycznego się spodziewałem, chociażby na podstawie tego, co pisał w otwierającym poście Triceps. Na pewno coś tam zarzucę, bo tę muzę spokojnie można wykorzystywać jako tło, które co chwila daje o sobie znać czymś ciekawym. Poza tym są chwile, gdy muzy słucha się z rodziną, a ona też czasem musi odpocząć od nieustannego jazgotu... hehe... ale tylko czasem :)

Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

01-09-2014, 17:15

No tak, czyli kolejna pozycja "do sprawdzenia". Ech... życia mi na to wszystko zabraknie.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

01-09-2014, 21:24

Kurt pisze:No tak, czyli kolejna pozycja "do sprawdzenia". Ech... życia mi na to wszystko zabraknie.
No... ja to już serio rozważam opcję zarabiania przez słuchanie, bo mi żal do pracy chodzić, jak tyle muzyki zajebistej czeka w kolejce.

Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

01-09-2014, 21:37

longinus696 pisze:
Kurt pisze:No tak, czyli kolejna pozycja "do sprawdzenia". Ech... życia mi na to wszystko zabraknie.
No... ja to już serio rozważam opcję zarabiania przez słuchanie, bo mi żal do pracy chodzić, jak tyle muzyki zajebistej czeka w kolejce.
Nie chciałeś pisać do Noise Magazine? Zawsze to przyjemne z pożytecznym ;]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

Re:

01-09-2014, 21:50

Skaut pisze:
longinus696 pisze:
Nie chciałeś pisać do Noise Magazine? Zawsze to przyjemne z pożytecznym ;]
Eee... nikt mnie nie pytał, czy chciałem :)

Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

03-08-2015, 11:54

czas leci, a w zeszłym roku ukazała się ich bardzo dobra płyta "Dust Songs".

Obrazek
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ