Bad Religion
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Re: Bad Religion
Na takie coś dzisiaj trafiłem na Spotify. Śmiszne, ale przesłuchałem w pracy :)
Ostatnio zmieniony 09-05-2013, 11:14 przez ramonoth, łącznie zmieniany 1 raz.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
bbcode or gtfo
- vicek
- zahartowany metalizator
zrobili też tribute dla iron maiden :Pramonoth pisze:Na takie coś dzisiaj trafiłem na Spotify. Śmiszne, ale przesłuchałem w pracy :)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
A jak widzicie nową EP? Dla mnie muzycznie petarda, a poza tym szczyt ironii, której wielu fanów kompletnie nie zrozumiało. Ubawiłem się po pachy w trakcie lektury niektórych postów na FB.
-
- w mackach Zła
Christmas Songs? Nie łapię idei, z dupy pomysł kompletnieramonoth pisze:A jak widzicie nową EP? Dla mnie muzycznie petarda, a poza tym szczyt ironii, której wielu fanów kompletnie nie zrozumiało. Ubawiłem się po pachy w trakcie lektury niektórych postów na FB.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
-
- w mackach Zła
A tam, gadanie :) Niepotrzebna ta płyta.ramonoth pisze:http://blog.agogo.com/2013/11/bad-relig ... -gurewitz/
Ostatnio zmieniony 23-11-2013, 19:11 przez Tarpaulin, łącznie zmieniany 1 raz.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
A słuchałeś?
-
- w mackach Zła
Ze dwóch kawałków, na wiecej nie miałem siły. Nie podobało mi się
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Jakie to typowe dla Masterfula - wypowiedzieć się na temat całości, gdy słyszało się ze dwa kawałki :)
-
- w mackach Zła
Hehe, powiedzmy ze od początku byłem uprzedzony do idei :)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
To nie pierwszy raz kiedy BR robią coś tak nietypowego, wystarczy wspomnieć EP "Into the Unknown", skądinąd zajebistą. "ChS" to przede wszystkim doskonałe melodie i harmonie wokalne, a oburzenie wielu ludzi odbieram za programowe obrzydzenie przed wszystkim, co związane z religią katolicką.
-
- w mackach Zła
Po co wydawać tysięczną płytę zawierającą interpretacje świątecznych utworów ( jakkolwiek by to było motywowane )
Kojarzy mi się to jakoś brzydko. Poza tym szkoda mi na to czasu, BR mają kilkanaście fajnych płyt, w tym kilka skrajnie zajebistych i te mi wystarczają w zupełności.
Kojarzy mi się to jakoś brzydko. Poza tym szkoda mi na to czasu, BR mają kilkanaście fajnych płyt, w tym kilka skrajnie zajebistych i te mi wystarczają w zupełności.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Ale tak wspaniale nie śpiewali chyba nigdy.
-
- w mackach Zła
Nie rozpędzaj się, bo zaraz usłyszę ze to ich najlepsza płyta ;D
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Bez jaj... :) Ja doceniam jedynie genialne wokalnie interpretacje.
-
- w mackach Zła
Wokalnie ten zespół to absolutnie fenomenalna sprawa, wioadomo.
Swoją drogą, nie miałem pojęcia że Greg jako pacholę terminował w chórze i śpiewał religijne hymny :)
Swoją drogą, nie miałem pojęcia że Greg jako pacholę terminował w chórze i śpiewał religijne hymny :)
- [S.]
- zaczyna szaleć
- bo rock'n'roll to biznes, a kolejna płyta ze świątecznymi numerami dobrze się sprzedaje.Tarpaulin pisze:Po co wydawać tysięczną płytę zawierającą interpretacje świątecznych utworów ( jakkolwiek by to było motywowane )
od czasu "recipe for hate" muszę przełamywać się do przesłuchania każdej kolejnej płyty bad religion. "true north" było spoko, więc myślę, że te pastorałki też będą niezgorsze, ale sprawdzę to pewnie dopiero za jakieś pół roku.
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Zostały nagrane na szybko w trakcie tej samej sesji co TN, bo im czasu zostało. Do "TPoB" też się musiałeś zmuszać? Przecież to wyborna płyta.
-
- weteran forumowych bitew
Pierwszy numer z solowej płyty Grega Graffina:
[youtube][/youtube]
Jak w Bad Religion jego wokal bardzo lubię (i w ogóle cała kapela robi mi coraz bardziej i bardziej, chociaż póki co mielę w kółko głównie kilka płyt, kolejne poznając bardzo powoli), tak po odarciu z punkowego kontekstu robi się mało intrygujący. Średnio mnie to bierze.
[youtube][/youtube]
Jak w Bad Religion jego wokal bardzo lubię (i w ogóle cała kapela robi mi coraz bardziej i bardziej, chociaż póki co mielę w kółko głównie kilka płyt, kolejne poznając bardzo powoli), tak po odarciu z punkowego kontekstu robi się mało intrygujący. Średnio mnie to bierze.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME