KRAFTWERK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: KRAFTWERK
jak mozna Rio nie lubic :) no ale nie samym metalem sie zylo w latach 80 :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tez nie wiem :) Chyba, ze jest sie kompletnym sztywniakem ;)Adrian696 pisze:jak mozna Rio nie lubic :) no ale nie samym metalem sie zylo w latach 80 :)
woodpecker from space
- Adrian696
lata 80 to moim zdaniem, najlepszy okres w muzyce, taki wysyp gatunkow jaki wtedy miał miejsce nie nastapił ani wczesniej ani pozniejTriceratops pisze:Tez nie wiem :) Chyba, ze jest sie kompletnym sztywniakem ;)Adrian696 pisze:jak mozna Rio nie lubic :) no ale nie samym metalem sie zylo w latach 80 :)
jakbym miał wybierac czy posluchac jakis NeoSofiksów czy nawet takie rzeczy jak Nena czy Yazoo - to siedze w latach 80 i pierdole taki srash metal
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Triceratops
juz cie dodaje do przyjaciol :DAdrian696 pisze:lata 80 to moim zdaniem, najlepszy okres w muzyce,
Ba! Madrego to i milo posluchac ;)Adrian696 pisze:jakbym miał wybierac czy posluchac jakis NeoSofiksów czy nawet takie rzeczy jak Nena czy Yazoo - to siedze w latach 80 i pierdole taki srash metal
Ostatnio zmieniony 22-11-2012, 21:57 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
- Rattlehead
Przy całym szacunku, ale ja bym tu jednak zdecydowanie postawił na drugą połowę lat 60tych i lata 70te.Adrian696 pisze: lata 80 to moim zdaniem, najlepszy okres w muzyce,
support music, not rumors
- Triceratops
- Adrian696
wiem ze mnie nie szanujesz ;)Rattlehead pisze:Przy całym szacunku, ale ja bym tu jednak zdecydowanie postawił na drugą połowę lat 60tych i lata 70te.Adrian696 pisze: lata 80 to moim zdaniem, najlepszy okres w muzyce,
ale ile tych gatunkow wtedy eksplodowało?? owszem dały podwaliny pod pozniejsze czasy, to normalne taka kolej rzeczy, ale z lat 80 to nawet pop brzmi zajebiscie
- Rattlehead
W tym wypadku niestety muszę tak postąpić, ale szacun za osiemdziesiątki się należy jak najbardziej :)
- Rattlehead
hehe no fakt faktem w 80tych było więcej zabawy, w 60-70tych więcej powagi. Szacun na mieście ;)Adrian696 pisze:ale ile tych gatunkow wtedy eksplodowało?? owszem dały podwaliny pod pozniejsze czasy, to normalne taka kolej rzeczy, ale z lat 80 to nawet pop brzmi zajebiscie
- Triceratops
bez jaj :DRattlehead pisze:hehe no fakt faktem w 80tych było więcej zabawy, w 60-70tych więcej powagi.
woodpecker from space
- Rattlehead
Zupełnie nie rozumiem jak można coś takiego pisać w kontekście Duran Duran, przecież w latach 60-tych i 70-tych powstało tyle genialnej muzyki, tyle wspaniałych płyt... Rzekłbym, że w latach 80-tych było najwięcej tandety, błyskotek i świecidełek. Owszem mam jakiś sentyment do tych czasów, bo przecież wtedy się wychowywałem. Mimo wszystko wolę The Beatles niż Duran Duran, King Crimson niż Modern Talking i Black Sabbath niż Europe...Adrian696 pisze: lata 80 to moim zdaniem, najlepszy okres w muzyce
Poliżcie się jeszcze po kutasach :))Triceratops pisze:juz cie dodaje do przyjaciol :DAdrian696 pisze:lata 80 to moim zdaniem, najlepszy okres w muzyce,
Ba! Madrego to i milo posluchac ;)Adrian696 pisze:jakbym miał wybierac czy posluchac jakis NeoSofiksów czy nawet takie rzeczy jak Nena czy Yazoo - to siedze w latach 80 i pierdole taki srash metal
- Adrian696
Maria - ale tu wychodzi Twoje waskie spojrzenie na muzyke :) przeczytałes Duran Duran i wyskakujesz jak Filip z KonopiiMaria Konopnicka pisze:Zupełnie nie rozumiem jak można coś takiego pisać w kontekście Duran Duran, przecież w latach 60-tych i 70-tych powstało tyle genialnej muzyki, tyle wspaniałych płyt... Rzekłbym, że w latach 80-tych było najwięcej tandety, błyskotek i świecidełek. Owszem mam jakiś sentyment do tych czasów, bo przecież wtedy się wychowywałem. Mimo wszystko wolę The Beatles niż Duran Duran, King Crimson niż Modern Talking i Black Sabbath niż Europe...
no spoko - jak wolisz The Beatles od Duran Duran, ja na ten przykład wole Slayera od The Betales, Sisters of Mercy od King Crimson, a Laibacha od Black Sabbath... no ale roznimy sie dosc mocno osłuchaniem - bo to co Ty poznałes w zeszłym miesiacu, lub od poczatku tego roku, ja poznawałem ponad dwadziescia lat temu - to nawet nie bylo zlosliwe, zwyczajnie stwierdzam fakt, a ze dat tez nie potrafisz kojarzyc... no co zrobic - wystarczy zastanowic sie ile róznych gatunkow muzyki powstało w latach 80 - od pochodnych rocka do grind cora
i jeszcze taka uwaga - masz kilkanascie czy chuj wie ile tysiecy płyt, moze od czasu do czasu ich posluchaj i sprawdz w jakich latach te gatunki muzyczne i zespoły powstawały, bo obstawiam, ze 90% to metal wywodzacy sie włąsnie z lat 80
nie kazdy lubi to co Ty i Riven :PMaria Konopnicka pisze:Poliżcie się jeszcze po kutasach :))
Ostatnio zmieniony 23-11-2012, 08:51 przez Adrian696, łącznie zmieniany 1 raz.
- Riven
- Kontakt:
Kwantyfikatory sa dla debili. Tak samo jak ideologie - ale to w zasadzie jedno i to samo. Tyle - wnioski wyciagnijcie sami. Chociaz nie posadzam co poniektorych o zrozumienie chociaz kawalka tego zdania :D
Adrian, jak z tym f1 , lecisz w koncu czy nie? Bo JEDNAK mam jeszcze miejsce...
Adrian, jak z tym f1 , lecisz w koncu czy nie? Bo JEDNAK mam jeszcze miejsce...
this is a land of wolves now
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
To oczywiste, że w osiemdziesiątych powstało więcej gatunków. Jak jeszcze maszynka marketingowa nie była tak rozkręcona, to nikt się przejmował takimi pierdołami, jak pchanie towaru w oparciu o jakieś "gatunki".
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- ultravox
Dla metalu lata 80 były najlepszym okresem, dla innych gatunków niekoniecznie.
- Triceratops
Hehe oczywiscie, ze tak, Marian zaklada jakies idiotyczne klapki na uszy i pierdoli farmazony o temacie, o ktorym pewnie (klasycznie) nie ma pojecia :D Czepil sie tego Duran Duran jak pijany latarni :DAdrian696 pisze:Maria - ale tu wychodzi Twoje waskie spojrzenie na muzyke :) przeczytałes Duran Duran i wyskakujesz jak Filip z KonopiiMaria Konopnicka pisze:Zupełnie nie rozumiem jak można coś takiego pisać w kontekście Duran Duran, przecież w latach 60-tych i 70-tych powstało tyle genialnej muzyki, tyle wspaniałych płyt... Rzekłbym, że w latach 80-tych było najwięcej tandety, błyskotek i świecidełek. Owszem mam jakiś sentyment do tych czasów, bo przecież wtedy się wychowywałem. Mimo wszystko wolę The Beatles niż Duran Duran, King Crimson niż Modern Talking i Black Sabbath niż Europe...
no spoko - jak wolisz The Beatles od Duran Duran, ja na ten przykład wole Slayera od The Betales, Sisters of Mercy od King Crimson, a Laibacha od Black Sabbath... no ale roznimy sie dosc mocno osłuchaniem - bo to co Ty poznałes w zeszłym miesiacu, lub od poczatku tego roku, ja poznawałem ponad dwadziescia lat temu - to nawet nie bylo zlosliwe, zwyczajnie stwierdzam fakt, a ze dat tez nie potrafisz kojarzyc... no co zrobic - wystarczy zastanowic sie ile róznych gatunkow muzyki powstało w latach 80 - od
woodpecker from space
-
- mistrz forumowej ceremonii
spokojnie,juz kupuje Violator,Ultra,Songs of Faith and Devotion,przyjdzie czas na Duran Duran ale i tak najbardziej czekamny na Prodigy;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Triceratops
Latwiej by bylo wymienic te niekoniecznie, bo malo ich bylo. Dinozaury dostaly po lbie od punkow i sie zaczynaly ledwo podnosic ale reszta miala sie zdecydowanie najlepiej, new wave, cold wave, post punk, gothic, hardcore, industrial, ethereal (ci od 4AD) etc etc no juz nie wspominam o new romantic, synthpopie, disco, house, acid, synthspace, bo to pewnie niewarte uwagi gatunki :Dultravox pisze:Dla metalu lata 80 były najlepszym okresem, dla innych gatunków niekoniecznie.
woodpecker from space
- Triceratops
Podeslij Marii Prodigy tylko tagi zmien na Fatboy Slim, zaraz powie, ze zajebiste, na 100% :D[V] pisze:spokojnie,juz kupuje Violator,Ultra,Songs of Faith and Devotion,przyjdzie czas na Duran Duran ale i tak najbardziej czekamny na Prodigy;)
woodpecker from space