THROBBING GRISTLE

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

10-09-2008, 20:45

jester pisze:Bardzo mocno swego czasu katowałem...
Obrazek
"swego czasu", czyli kiedy? Stawiam, że wczoraj.
jester pisze: ... i chwyciło bynajmniej nie od razu, bo wydawało się być z pozoru strasznie ubogie i tandetne.
ROTFL
twoja_stara_trotzky pisze:a ja najbardziej lubię In The Shadow Of The Sun :twisted:
Sądziłem, że wymienisz "Heathen Earth"
BTW, widział ktoś ten film Jarmana?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re:

10-09-2008, 20:50

longinus696 pisze:Stawiam, że wczoraj.
Dwa lata temu i nie ukrywam tego, że nie urodziłem się ze znajomością TG. Znowu zgadywanka nie wyszła mędrusiowi :lol:
longinus696 pisze: ROTFL
LOL, uważasz że te pre-avant-popowe syntezatorki nie są tandente? No ale jak fan sztuki "z wykopem" meastrów z Apocalytpici może to dostrzec :lol:
Patrzcie na nie-tandetę by Longinus i sami oceńcie (i żeby nie było, kawałek jest zajebisty tak samo jak najbardziej wiejski remix "Crowleymass" C93):
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

10-09-2008, 21:14

jester pisze: LOL, uważasz że te pre-avant-popowe syntezatorki nie są tandente? No ale jak fan sztuki "z wykopem" meastrów z Apocalytpici może to dostrzec :lol:
I to mówi gość, który niedawno uważał suicidal BM za jakieś objawienie.
Coś Ci powiem. Moim zdaniem udajesz kogoś kim nie jesteś. Wmówiłeś sobie, że możesz nagle ogarnąć cały bogaty świat muzyki, która jeszcze dwa dni temu była Ci obca i startować z mentorskim tonem krytyka. Nie byłoby to jeszcze głupie, gdyby Twoje sądy ocierały się czasem o jakieś trafne spostrzeżenie. Tymczasem połykasz jakieś obiegowe opinie i wygłaszasz je jako swoje własne. Im są głupsze, tym bardziej się przy nich upierasz. No, ale cóż innego począć, gdy ma się tak niewiele czasu na skonstruowanie wirtualnej osobowości o bogatym życiu wewnętrznym. :D EOT.

Awatar użytkownika
hcpig

Re: THROBBING GRISTLE

10-09-2008, 21:24

AHAHAHAH, i mówi to notoryczny klon Troztkiego? LOL
Nigdzie nie powiedziałem, że ma jakieś rozlegle horyzonty, nie "ogarniam" jazzu w ogóle i się tego nie wstydzę, zbieram ciągle cięgi za własne zdanie (choćby w tak znielubianym tu bagle dbm) bo moją domeną jest muzyka rockowa i tak pozostanie. Może zamiast pudłować non-stop w zgadywankach zdobędziesz się może na własną opinię spoza trockowego światopoglądu? Takich "kreatywnych" Longinusów na rm.pl jest masa :lol:
Ostatnio zmieniony 10-09-2008, 21:26 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

10-09-2008, 21:25

Jester, ty to masz chyba jakiś kompleks Trockiego :lol:
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
hcpig

10-09-2008, 21:30

Nie mam, ale to jest fenomen, ilu takich +/-Longinusów on jest wstanie wyprodukować (na pęczki), to jest autentycznie mocne;)
Gość ma wiedzę imponującą, fakt, ciężko go zagiąć z samej znajomości muzyki, choć też jest trochę przewidywalny, np. ja wyprorokowałem, że łyknie Aura Noir bo jest Voviod i CF i zgadłem :) A na klony to ja się nabrać nie dam, pisałem o tym kiedyś parę razy a teraz to rozumiem taka "zemsta" :) Wolę jednak kiedy panuje pluralizm poglądów a nie piramidkowy model guru + stado papug.
Yare Yare Daze
vulture

10-09-2008, 22:21

jester pisze:Nie mam, ale to jest fenomen, ilu takich +/-Longinusów on jest wstanie wyprodukować (na pęczki), to jest autentycznie mocne;)
Gość ma wiedzę imponującą, fakt, ciężko go zagiąć z samej znajomości muzyki, choć też jest trochę przewidywalny, np. ja wyprorokowałem, że łyknie Aura Noir bo jest Voviod i CF i zgadłem :) A na klony to ja się nabrać nie dam, pisałem o tym kiedyś parę razy a teraz to rozumiem taka "zemsta" :) Wolę jednak kiedy panuje pluralizm poglądów a nie piramidkowy model guru + stado papug.
PIERDOLĘ z miejsca wszelich ekspertów ktorzy roszczą sobie prawo do jedynej słusznej opinii za którą jak owieczki ciągną stada metalowczyków.Pisałem już o aktywności owego antybohatera na początku lat 90 więc nie będę się powtarzał,bo to jest po prostu śmiech na sali i rzecz nie wymagająca żadnego innego komentarza.Kilku jeszcze tutaj takich by sie znalazło.
Interesuje mnie sposob w jaki ludzie reagują na muzyke,jak jej doświadczają,stąd niekiedy większa radosć prowadzenia dysputy z jesterem który poznał TG 2 lata temu i może mieć coś ciekawego do powiedzenia,(bo wciąż towarzyszy temu jakiś entuzjazm,ciągnie sie za tym jakaś świeżość,) z Marią,który nie miał sposobności,ale wreszcie pozna Coroner i być może zwróci mi uwage na jakiś aspekt w ich twórczości ktorego przez tyle lat nie dostrzegałem..nigdy nie wiadomo.
malkontenci i inne ludziki typu "wiem lepiej", " naprawdę mogą wypierdalac.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

10-09-2008, 22:32

Morph pisze:Jester, ty to masz chyba jakiś kompleks Trockiego :lol:
Dokładnie to samo miałem napisać. Jester zawsze powie coś odwrotnego niż Trocak, choćby miało to oznaczać, że zdanie będzie pozbawione elementarnego rozsądku.
jester pisze:A na klony to ja się nabrać nie dam, pisałem o tym kiedyś parę razy a teraz to rozumiem taka "zemsta" :)
LOL. Nie schlebiaj sobie. Żeby sobie na zemstę zasłużyć, to trzeba jakąś tam wartość prezentować. :)

Awatar użytkownika
hcpig

10-09-2008, 22:46

No masakra normalnie, szkoda że nikt nie pamięta, że to ja wprowadziłem w obieg określenie "kompleks Trockiego" na atak klonów :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
hcpig

10-09-2008, 23:01

vulture pisze:
PIERDOLĘ z miejsca wszelich ekspertów ktorzy roszczą sobie prawo do jedynej słusznej opinii za którą jak owieczki ciągną stada metalowczyków.Pisałem już o aktywności owego antybohatera na początku lat 90 więc nie będę się powtarzał,bo to jest po prostu śmiech na sali i rzecz nie wymagająca żadnego innego komentarza.Kilku jeszcze tutaj takich by sie znalazło.
Interesuje mnie sposob w jaki ludzie reagują na muzyke,jak jej doświadczają,stąd niekiedy większa radosć prowadzenia dysputy z jesterem który poznał TG 2 lata temu i może mieć coś ciekawego do powiedzenia,(bo wciąż towarzyszy temu jakiś entuzjazm,ciągnie sie za tym jakaś świeżość,) z Marią,który nie miał sposobności,ale wreszcie pozna Coroner i być może zwróci mi uwage na jakiś aspekt w ich twórczości ktorego przez tyle lat nie dostrzegałem..nigdy nie wiadomo.
Lubię Cię, ale wydaje mi się, że niepotrzebnie przenosisz personalne animozje z T. na płaszczyznę muzyczną. I on i Ty jesteście starzy, macie sporą wiedzę o muzyce popartą doświadczeniem, często imponującą zresztą i nie widzę powodu żeby odmawiać któremukolwiek z was obycia. To że się pożarliście jest... korzystne oczywiście dla rozwoju forum, niech poglądy się ścierają, warto poznać alternatywne punkty widzenia ma muzykę/metal, wtedy tylko wymiana uwag jest owocna, także nienawidzę bicia konia w jednym rytmie z prostego powodu - nie przyczynia się to do niczego i najzwyczajniej w świecie kiepsko się to czyta. Jest do dobre o tyle, o ile ktoś nie absolutyzuje prawdy (celna uwaga z Twojej strony) np. ceniłem sobie (i cenię nadal tylko mniej :) ) opinię Drone, ale już kilka razy wdepnął w coś takiego w sposób nieadekwatny do swego wieku, no ale nic, nie chce mi się tutaj recenzować każdego usera forum, ale jak już mówiłem z pięcset razy - warto postarać się o skumanie cudzych wytycznych dla poznania przydatności rekomendacji/antyrekomendacji - ale jak ktoś niemal żywcem je komuś podbiera - na to się nabrać nie dam :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

Re:

10-09-2008, 23:07

longinus696 pisze:
jester pisze: LOL, uważasz że te pre-avant-popowe syntezatorki nie są tandente? No ale jak fan sztuki "z wykopem" meastrów z Apocalytpici może to dostrzec :lol:
I to mówi gość, który niedawno uważał suicidal BM za jakieś objawienie.
Coś Ci powiem. Moim zdaniem udajesz kogoś kim nie jesteś. Wmówiłeś sobie, że możesz nagle ogarnąć cały bogaty świat muzyki, która jeszcze dwa dni temu była Ci obca i startować z mentorskim tonem krytyka. Nie byłoby to jeszcze głupie, gdyby Twoje sądy ocierały się czasem o jakieś trafne spostrzeżenie. Tymczasem połykasz jakieś obiegowe opinie i wygłaszasz je jako swoje własne. Im są głupsze, tym bardziej się przy nich upierasz. No, ale cóż innego począć, gdy ma się tak niewiele czasu na skonstruowanie wirtualnej osobowości o bogatym życiu wewnętrznym. :D EOT.
trafna analiza, doktorze.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

10-09-2008, 23:09

Morph pisze:Jester, ty to masz chyba jakiś kompleks Trockiego :lol:
skormnie
jak 90% polskich internetowych wojowników
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

10-09-2008, 23:11

jester pisze:
vulture pisze:
Lubię Cię, ale wydaje mi się, że niepotrzebnie przenosisz personalne animozje z T. na płaszczyznę muzyczną.

jakie animozje?
Awatar użytkownika
hcpig

11-09-2008, 08:20

Dupa tam.
twoja_stara_trotzky pisze:jak 90% polskich internetowych wojowników
Hihi, ja bym powiedział - 90% klakierów bez gustu bezmyślnie przyklaskujących w takt pałki złotego cielca :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

11-09-2008, 08:41

Drone pisze:
jester pisze: Jest do dobre o tyle, o ile ktoś nie absolutyzuje prawdy (celna uwaga z Twojej strony) np. ceniłem sobie (i cenię nadal tylko mniej :) ) opinię Drone, ale już kilka razy wdepnął w coś takiego w sposób nieadekwatny do swego wieku
Skoro o mnie mowa, to ja tu przedstawiam obiektywny punkt widzenia. Nie ma w ocenie muzyki i sztuki w ogóle czegoś takiego jak gust subiektywny, czego nie możesz zrozumieć. :D
To chyba dobrze o nim świadczy, skoro jest dokładnie na odwrót. :lol: No chyba, że potrafisz to udowodnić, w co akurat nie wierzę.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

11-09-2008, 14:22

jester pisze:Dupa tam.
twoja_stara_trotzky pisze:jak 90% polskich internetowych wojowników
Hihi, ja bym powiedział - 90% klakierów bez gustu bezmyślnie przyklaskujących w takt pałki złotego cielca :)
ale oni nie mają kompleksu, oni tylko przytakują :lol:
Awatar użytkownika
hcpig

11-09-2008, 14:26

Jakby nie mieli toby nie przyklaskiwali za każdym razem, ale grunt mieć swoją "armię" :)
Tylko nie rozumiem, czemu się cieszysz z tych ludzi o skrzywionym przez autorytet guście :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

11-09-2008, 14:29

jester pisze:Jakby nie mieli toby nie przyklaskiwali za każdym razem, ale grunt mieć swoją "armię" :)
Tylko nie rozumiem, czemu się cieszysz z tych ludzi o skrzywionym przez autorytet guście :)
człowiek bez kompleksu - przytakuje, człowiek z kompleksem - neguje, choćby tylko dlatego, że ma kompleks osoby, do wypowiedzi której odnosi się.
Awatar użytkownika
hcpig

11-09-2008, 14:38

twoja_stara_trotzky pisze:człowiek bez kompleksu - przytakuje, człowiek z kompleksem - neguje, choćby tylko dlatego, że ma kompleks osoby, do wypowiedzi której odnosi się.
Błagam! W sensie każdy, kto Ci czasami zaprzecza robi to z zazdrosnej przekory? :)
Taki anty-guru, "wróg marzeń"? Ofiara hipokryzji jadowitych ataków dyletantów? :)
Ja nie wierzę, że Ciebie jeszcze bawi ta kohorta ślepych potakiwaczy, "pranych" na jedną modłę. Wyprodukowałeś sobie na niespotykaną w necie (przynajmniej polskim) na skale grono masowych potakiwaczy, którzy wyzbyli się mózgu na rzecz wyroczni i nawet nikt nie myśl zlożyć pozwu o odszkodowanie za utratę zdrowia :)
To jest tragiczne :)
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ