POST-ROCK pokopmy się
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POST-ROCK pokopmy się
4m, doczekamy się tej listy ? 

- 4m
- weteran forumowych bitew
Napisałem, ślepy?Bloodcult pisze:4m, doczekamy się tej listy ?

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Skaut
no dokładnie, napisał przecie:4m pisze:Napisałem, ślepy?Bloodcult pisze:4m, doczekamy się tej listy ?
ślepy?4m pisze:Darkthrone, Deathspell Omega, Opeth, Slipknot, Gojira, Tiamat, Esoteric, Moonspell, Origin, Therion, Behemoth, Testament, Soulfly, Bloodbath, Metallica, Satyricon, Horna, Toxic Holocaust, Avantasia, Enslaved.

Ostatnio zmieniony 19-03-2009, 14:43 przez Skaut, łącznie zmieniany 1 raz.
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Bloodcult
hehe, o kilka sekund mnie uprzedziłeś
właśnie miałem to wkleić 

- 4m
Mnie też jest wesoło, ponieważ jedna z płyt, którą wymieniliście wśród najlepszych przez Was słuchanych płyt postrockowych 2008 roku ma tyle wspólnego z postrockiem co "Joyride" Roxette z thrash metalem
W popularnej internetowej bazie muzycznej wykonawca ten został po prostu błędnie otagowany jako postrock. No ale żeby to stwierdzić to trzeba po prostu album przesłuchać, a nie ślepo wierzyć tagom w internecie i zamieszczać album w zestawieniu najlepszych rzeczy, które się rzekomo słyszało
Kto słyszał wymienione wyżej albumy też pewnie ma niezły ubaw, choć może nie taki głośny i wymuszony jak koledzy, hihi 

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Riven
- Kontakt:
dopierdol skurwielom taką listą żeby pozielenieli ze złości
przeciez możesz 

- Riven
- Kontakt:
- Bloodcult
albo daj chociaż tę listę20 chujowych albumów trip hopowych
- longinus696
- zahartowany metalizator
ROTFL !!! A Tobie zajęło całe 24 godziny żeby to rozkminić, bo sam jesteś osłuchany w tym gatunku, jak fan Dream Theater w Power Electronics. Do tego stopnia, że tytuł pisany cyrylicą wziąłeś za kpiny z własnej osoby, podczas, gdy płyta i zespół istnieją naprawdę. No, ale trzeba słuchać trochę tego post-rocka żeby o tym wiedzieć. Poza tym nigdzie nie pisałem, że to lista "the best of 2008", bo męczyłem się przy większości tych płyt okrutnie.4m pisze:Mnie też jest wesoło, ponieważ jedna z płyt, którą wymieniliście wśród najlepszych przez Was słuchanych płyt postrockowych 2008 roku ma tyle wspólnego z postrockiem co "Joyride" Roxette z thrash metalemW popularnej internetowej bazie muzycznej wykonawca ten został po prostu błędnie otagowany jako postrock. No ale żeby to stwierdzić to trzeba po prostu album przesłuchać, a nie ślepo wierzyć tagom w internecie i zamieszczać album w zestawieniu najlepszych rzeczy, które się rzekomo słyszało
Kto słyszał wymienione wyżej albumy też pewnie ma niezły ubaw, choć może nie taki głośny i wymuszony jak koledzy, hihi
Generalnie, jak będę chciał się na poważnie na temat post-rocka wypowiedzieć, to założę temat o Slint, Six Finger Satellite, Trans Am czy No-Neck Blues Band, napiszę o wpływach, wrzucę ładne okładki, pogrubię czcionkę, a nie, jakieś tam durne wyliczanki.
BTW długo jeszcze będziesz odsłuchiwał te trip-hopy, jungle i drum'n'bassy żeby zrobić listę dla każdego z nich ?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
panowie,umówmy się że tą listę otwiera blood inside
jest trochę fajnego mięcha, waty cukrowej i cukru pudru tutaj, o szufladach można dyskutować, albo najlepiej wując szufladę i komuś wyjebać co niniejszym czynię.

jest trochę fajnego mięcha, waty cukrowej i cukru pudru tutaj, o szufladach można dyskutować, albo najlepiej wując szufladę i komuś wyjebać co niniejszym czynię.

- 4m
Re:
To dlaczego w zestawieniu znalazła się ta płyta, choć nie powinna, co? :lol:Tylko Ty do teraz nie wiesz która tolonginus696 pisze:ROTFL !!! A Tobie zajęło całe 24 godziny żeby to rozkminić, bo sam jesteś osłuchany w tym gatunku, jak fan Dream Theater w Power Electronics.

Tak, istnieją faktycznie - sprawdziłem teraz. Jak widzisz wcześniej nie sprawdzałem, a znając rosyjski i biorąc pod uwagę specyficzną nazwę oraz towarzystwo nazw typu: VOICE OF EXPERIENCE – You Stay On The Computer, You Get Migraines, You Know All About Music, IN TUNE – Let’s Play With Trippy-Hoppy Humbug uznałem ją za żart. Prawidłowo zresztą, bo jak sobie przetłumaczysz z rosyjskiego na polski to nazwa zespołu i płyty jest właśnie żartem. Btw - to jest jedyna nieznana mi płyta z tego zestawienia płyt, których "słuchałeś"longinus696 pisze: Do tego stopnia, że tytuł pisany cyrylicą wziąłeś za kpiny z własnej osoby, podczas, gdy płyta i zespół istnieją naprawdę. No, ale trzeba słuchać trochę tego post-rocka żeby o tym wiedzieć.

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Bloodcult
Re: Re:
czy ty nie kumasz że Longinus nie zrobił żadnego zestawienia najlepszych albumów z 2008 tylko wypisał co z tego gatunku w ogóle słyszał.4m pisze:To dlaczego w zestawieniu znalazła się ta płyta, choć nie powinna, co? :lol:Tylko Ty do teraz nie wiesz która tolonginus696 pisze:ROTFL !!! A Tobie zajęło całe 24 godziny żeby to rozkminić, bo sam jesteś osłuchany w tym gatunku, jak fan Dream Theater w Power Electronics.
- 4m
Re: Re:
No właśnie o to mi chodzi, co "słyszał"Bloodcult pisze:czy ty nie kumasz że Longinus nie zrobił żadnego zestawienia najlepszych albumów z 2008 tylko wypisał co z tego gatunku w ogóle słyszał.4m pisze:To dlaczego w zestawieniu znalazła się ta płyta, choć nie powinna, co? :lol:Tylko Ty do teraz nie wiesz która tolonginus696 pisze:ROTFL !!! A Tobie zajęło całe 24 godziny żeby to rozkminić, bo sam jesteś osłuchany w tym gatunku, jak fan Dream Theater w Power Electronics.

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Skaut
karwasz, nie rozumiem Cię 4m. Prowokacja godna dzieciaka. Skoro uważasz, że posiadasz wiedzę tajemną z dziedziny postrocka, pochwal się w końcu swoją idealną listą, a nie czepiasz się jakiś pierdół czy coś do postrocka należy czy nie,bądź czy lista jest tylko longinusa czy robiona na potrzeby CKM'u, czy może szatan wie jeszcze czego. Przestań męczyć bułę i wrzuć jakieś rekomendacje do cholery 

Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Kontakt:
zluzuj, nie kazdy ma lacze 10 mbitow, przeciez tylu plyt nie da sie sciagnac w ciagu doby...
this is a land of wolves now
- 4m
Re:
To nie jest czepianie się pierdół. Longinus z jednej strony podważa opinię o kondycji współczesnego postrocka, a z drugiej okazuje się, że tak naprawdę to ma w postrocku nie większe rozeznanie jak przykładowa osoba, której listę podałem, w metalu. Po drugie wśród płyt, których słuchał umieścił jedną (lub więcej), której na 100% w ogóle nie zna. Po trzecie nie ma pojęcia czym ten postrock właściwie jest, czego doskonałym przykładem jest to zestawienie 4 zespołów, o których "na poważnie" (pogrubioną czcionkąSkaut_Kwatermaster pisze:karwasz, nie rozumiem Cię 4m. Prowokacja godna dzieciaka. Skoro uważasz, że posiadasz wiedzę tajemną z dziedziny postrocka, pochwal się w końcu swoją idealną listą, a nie czepiasz się jakiś pierdół czy coś do postrocka należy czy nie,bądź czy lista jest tylko longinusa czy robiona na potrzeby CKM'u, czy może szatan wie jeszcze czego.

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Riven
- Kontakt:
lol, ten jak sie miga. ciagle pierdolisz, ze nikt sie nie zna a Ty wiesz lepiej, wiec moze w koncu to udowodnij i wytlumacz wszystkim czym jest postrock i jakie albumy z 2008 warto poznac. jak widzisz nie tylko longinus ma konto na forum, wiec to co teraz piszesz jest po prostu zalosne

this is a land of wolves now