Daleko i do debiutu, i do dwojki. Na tyle daleko, ze nie potrafie stwierdzic, do ktorej ma blizej. Nie mialoby to tez za bardzo sensu. Najlepiej posluchaj sam, bo przyjecie Against the Sun miala tutaj chyba znacznie chlodniejsze niz poprzednie dwie plyty, a chwalac ja jestem, zdaje sie, w zdecydowanej mniejszosci.Sybir pisze:"Tąpnięcie", o którym wspomniałem, zaistniało w sferze duchowej. Czy mam rozumieć, że albumowi trzeciemu bliżej stylistycznie do debiutu?
RYKARDA PARASOL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Re: RYKARDA PARASOL
- evildead
- weteran forumowych bitew
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- Bloodcult
San Francisco, Wiedeń, Tel Aviv a Łodzi brak :(
- Bloodcult
...ona chyba kiedyś już grała w Łodzi tylko że mi się wtedy nie chciało iść :D
-
W ramach ciekawostki, Lublin jest prawie wyprzedany, zostały tylko absolutnie najchujowsze miejsca. Ja się załapałem na trzeci rząd od sceny jednakowoż i dobrze mi z tym.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
hype?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- evildead
na szczęście tym razem KRK ominęła, muszę od niej odpocząć bo ostatni koncert był strasznie zamulający :P
a soldouty na koncerty RP to normalka - 2 lata temu chyba w trzecim dniu sprzedaży biletów się Kraków wyprzedał
a soldouty na koncerty RP to normalka - 2 lata temu chyba w trzecim dniu sprzedaży biletów się Kraków wyprzedał
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Przereklamowana nuda dla hipsterow*, nie dziwne że się sprzedaje
*znam pol jednej płyty i tak to brzmi, więc sie wypowiem
this is a land of wolves now
- evildead
analiza publiczności na jej koncertach wskazuje że się srogo mylisz co do grupy docelowej
a co do przereklamowania - tłumy biły na jej sztuki nawet w czasach, kiedy nie dało się w Polsce kupić jej płyt (teraz są nawet i w MediaMarktach, ale zanim Gustaff się nie zajął dystrybucją, zostawał tylko ebay i kupno na koncercie)
a co do przereklamowania - tłumy biły na jej sztuki nawet w czasach, kiedy nie dało się w Polsce kupić jej płyt (teraz są nawet i w MediaMarktach, ale zanim Gustaff się nie zajął dystrybucją, zostawał tylko ebay i kupno na koncercie)
-
Właśnie wróciłem z koncertu, sala pełna, wszystkie miejsca wyprzedane i dosłownie nikogo kogo można by zakwalifikować jako hipstera. Dobrze się maskują skurwysyny :D Szczerze mówiąc, bardzo sięzko mi pojąć jak muzyk bez jakiejkolwiek promocji może się tak gdzieś wbić. W Polsce ewidentnie Rykardy się słucha, chociaż media ją zdaje się konsekwentnie ignorują.Riven pisze:Przereklamowana nuda dla hipsterow*, nie dziwne że się sprzedaje
W każdym razie, jestem pozamiatany, koncert był dużo lepszy niż się spodziewałem. Nagłośnienie masa, setlista masa, zgranie zespołu masa, sama Parasolka tez mnóstwo ok - wokal znakomity. Najlepiej wypadły te bardziej rockowe momenty, chociaż ogien był cały czas. Do tego dwa bisy, z czego drugi wyraźnie nieplanowany. Jedyne do czego się mogę przyczepić to że grała w eleganckim, nowo odremontowanym teatrze, a nie w śmierdzącej knajpie z tanim alkoholem, gdzie ewidentnie jest miejsce takiej muzyki.
Na samiuśkim końcu cover THE GUN CLUB - miazga. W sumie był to chyba jeden z lepszych koncertów jakie ostatnimi czasy widziałem, w dodatku za jakieś niewygórowane całkiem pieniądze.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
- [S.]
- zaczyna szaleć
w tym roku nie planowałem, ale już dwa razy w krakowie naciąłem się, że poszedłem sporo przed koncertem i faktycznie, biletów już nie było (2008 i 2013). chętnie posłuchałbym jej na żywo, ale najnowsza płyta nieszczególnie mi pasuje. ja bym sobie najchętniej posłuchał kawałków z debiutu.
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
-
Proporcje były równe, mniej więcej z każdej płyty tyle samo numerów; a te z ostatniej wypadły bardzo spoko, dobrała raczej te bardziej hiciarskie. Też mi trójka niezbyt leży, ale koncertowo mnie poskładało, było bardzo bardzo ok. Będzie trza powtórzyć.[S.] pisze:ale najnowsza płyta nieszczególnie mi pasuje. ja bym sobie najchętniej posłuchał kawałków z debiutu.
- [S.]
- zaczyna szaleć
No wierze, że na żywo to lepiej brzmi. Zwłaszcza, że na koncertach podobno aranżacje są trochę inne itd.
W Polsce gra często, więc kiedyś ją zobaczę wreszcie.
W Polsce gra często, więc kiedyś ją zobaczę wreszcie.
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
- Skaut
Kapitalny koncert we Wrocławiu, sesyjni również bardzo dobrze, a sam perkusista to chyba żałował, że sobie więcej na bębnach pofolgować nie może hehe. Repertuar dobrany idealnie, żadnych smętów, wszystko na rockową modłę no i wokal Ryśki - idealny! Klub sprawdził się perfekcyjnie pod kątem brzmienia a sama Ryśka 3 razy na bis wracała. Krótko pisząc - jeden z jej najlepszych koncertów i koncertów w ogóle.
Coś tam było! Człowiek!
- Harlequin
Afrykański pomór świń zastopował moje dotarcie na poznański gig. Ani Ryszady, ani Laibach nie udało się zobaczyć :/ szkoda.
- Skaut