ROME - Flowers From Exile [2009]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: ROME - Flowers From Exile [2009]
"Kwiatki..." spodobały mi się praktycznie od pierwszego przesłuchania - z tydzień słuchałem prawie non stop, później od czasu do czasu, a po kilku miesiącach mi się ta płyta znudziła i myślałem, że już nie będę do niej wracał. Kilka tygodni temu się z nią przeprosiłem i znów doceniam. Nowej płytki jeszcze nie słyszałem, zakupiłem natomiast MCD i jestem oczarowany. Klasy wyżej niż Flowers From Exile - wydaje mi się zimniejsza, mroczniejsza i po prostu ciekawsza. Zdecydowany krok do przodu - bardzo żałuję, że wyjazd uniemożliwił mi zobaczenia ich na koncercie w Warszawie.
Jeśli na dużym albumie utrzymali poziom MCD to dla mnie będzie to jeden z najlepszych tegorocznych albumów.
Jeśli na dużym albumie utrzymali poziom MCD to dla mnie będzie to jeden z najlepszych tegorocznych albumów.
- Melepeta
- w mackach Zła
-
- rasowy masterfulowicz
Odwołali koncert
Odwołali czy przesunęli ? Wie ktoś coś na temat tego koncertu? Miał być bodaj 6 czerwca i byłem pewien, że się odbył.
-
- rasowy masterfulowicz
"Z powodów osobistych zespół odwołał wszystkie zaplanowane koncerty w okresie marzec - wrzesień 2010. Koncerty w Polsce odbędą się więc w innym terminie. Konkretne daty podamy jak tylko potwierdzimy je z zespołem."
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
No, ten akordeon mnie tak niemiłosiernie denerwuje że cała radość z tego krążka z miejsca znika. Nie wiem jak takiego kloca można wcisnąć na płytę.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Skaut
w rzeczy samej. Ilekroć tego kawałka słucham, przypomina mi się scena: "wypierdalaj pan z tą harmoszką" z filmu KoterskiegoMorph pisze:No, ten akordeon mnie tak niemiłosiernie denerwuje że cała radość z tego krążka z miejsca znika. Nie wiem jak takiego kloca można wcisnąć na płytę.

Coś tam było! Człowiek!
- Morph
- Kontakt:
Najgorsze w tym jest to, że to gościnny występ a nie żaden z członków z zespołu. Ergo, jakby nie chciało im się nikogo zapraszać to by wyszła dużo lepsza płyta
.
A pan Borislav Ivanov jest na cenzurowanym
.

A pan Borislav Ivanov jest na cenzurowanym

Give birth to something dead
- twoja_stara_trotzky
Akordeon ok, znacznie lepszy niż połowa innych numerów z tego MOCNO ROZCZAROWUJĄCEGO krążka.
- kampeki
- postuje jak opętany!
Re:
ale przecież TAKIE SĄ FAKTYSkaut pisze:twoja_stara_trotzky pisze:Akordeon ok, znacznie lepszy niż połowa innych numerów z tego MOCNO ROZCZAROWUJĄCEGO krążka.

Za młody jesteś na Heroda!
- chaos
- w mackach Zła
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Scaarph
- zahartowany metalizator
ja tam wolę, żeby zespół się rozpadł w pizdu po dwóch, trzech zajebistych płytach, niźli miałby istnieć i srać jakimiś śmierdzącymi klocami bo się wypalił, zabrakło pomysłów, czy cokolwiek.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Ale koncert w Polsce to mogli zagrać akurat...
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Jeśli ten wyjebałeś, to ostatniego nawet nie ściągajharry harry pisze:Sciagnalem i posluchalem "Flowers From Exile".Nie dotrwalem do konca,wyjebalem album

- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Ano.twoja_stara_trotzky pisze:Akordeon ok, znacznie lepszy niż połowa innych numerów z tego MOCNO ROZCZAROWUJĄCEGO krążka.
Album się zaczyna i kończy wybornie (ten gwizdany motyw jest taki...pasujący do tego zespołu, tęskny, odległy). W środku dzieją się rzeczy o których kompletnie NIC nie mogę powiedzieć (a słuchałem tej płyty X razy). Po prostu jakieś takie nijakie kompozycje tu trafiły. Otwieracz jest w porządku, końcówka jest ŚWIETNA (dwa ostatnie!!!). No i chyba najlepszy kawałek na płycie - Les Iles Noires (chociaż mam wrażenie, że on jest po prostu poprawny i chwytliwy, a cała reszta jakoś...mniej). Taki noschantsperdusowy odpowiednik Swords To Rust z poprzedniej płyty (hicior).
Generalnie zawód. A szkoda. Chociaż i tak długo poziom utrzymywał. Życzę miłego odpoczynku (gdzieś tam na myspace przyuważyłem, że gdzieś do Kalifornii zawitał) i oczekuję gdzieś, kiedyś kolejnej wybornej płyty.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
-
- rasowy masterfulowicz