Po prostu JAZZ!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
Re: Po prostu JAZZ!
Świetny jest ten Metheny, to prawda!
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Aż sie boje tej płyty. Evans z jednej strony potrafi zaczarowac jak mało kto, ale i przynudzić tez potrafi
-
- rasowy masterfulowicz
Re:
na poziomie dwóch ostatnich MOPDTK, choć tamte jakby ciekawsze :)Skaut pisze:zdecydowanie jedna z najciekawszych pozycji w tym roku:
btw. świetne wiadomości dla Stolicy: http://jazzarium.pl/aktualnosci/peter-b ... -pardon-tu
- Harlequin
Zwazywszy, że MOPDTK (choc słysząłem tylko 1 album) nie siadło mi to mam jeszcze wieksze obawy.
A to, że Brotzmann to super :D wątpie ejdnak, abym dał rade przyjechac :(
A to, że Brotzmann to super :D wątpie ejdnak, abym dał rade przyjechac :(
-
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem czy są tu jacyś oddani fani THE NECKS, ale dobra informacja jest taka, że na jesień szykują dwa koncerty w Warszawie i Gdańsku, a także nową płytkę "Open"!

- KKK
- postuje jak opętany!
Fajna kapela,bardzo dobry ostatni album,jednak jestem bardziej fanem pobocznym projektów/składów gości z The Necks (fanatstyczne płyty Tony Buck`a z Magdą Mayas,improwizowane składy z udziałem Chrisa Abrahamsa).Jestem pewien,że nowa płyta nie zawiedzie.streetcleaner pisze:Nie wiem czy są tu jacyś oddani fani THE NECKS, ale dobra informacja jest taka, że na jesień szykują dwa koncerty w Warszawie i Gdańsku, a także nową płytkę "Open"!
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
The Necks jestem fanem, mam raptem ze 6 CD wiec pochwalic sie czym nie mam. Przegapilem ich koncert bo pojechalem na impreze firmowa na wies (nigdy wiecej imprez firmowych!). Osobiscie najbardziej lubie debiut, potem chyba najczesciej zapuszczam Hanging Gardens, ale w sumie nie dlatego ze jest lepsza niz The Chemist, Drive By czy tez Aether. Po prostu ma dobry bit :)
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Pierwsza jest fenomenalna - chyba tez moja ulubiona, choc ostatnimi czasy najczesciej slucham ostatniej.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Ja sie zatrzymalem chyba na Silverwater. To znaczy od niej chyba nawet zaczalem i pdoobala mi sie, ale dzis nic z niej nie pamietam. Sporo wtedy pijalem. Ale Sex to jest konkret i klasa. W zasadzie z pierwszych 5 plyt znam tylko debiut. Reszta tez tak niszczy?0ms pisze:Pierwsza jest fenomenalna - chyba tez moja ulubiona, choc ostatnimi czasy najczesciej slucham ostatniej.
I dream of colour music,
- megawat
- weteran forumowych bitew
Ja znam tylko "Mindset", więc jestem słaby i nie mam prawa ich lubić. ;)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- mad
Potrafią bardzo fajnie przynudzać - to trzeba The Necks oddać.
- sho
- zaczyna szaleć
Czy ktoś o nich słyszał, słyszał ich, ma nagrania?
Wpadłem na nich z przypadku. Wiadomo tyle, że są z Polski, grają tak jak lubię - jednocześnie lirycznie i zadziornie, potrafią dać z półobrotu, potrafią też ukoić, oddać się krajobrazom jakie tworzą. Vide:
Wpadłem na nich z przypadku. Wiadomo tyle, że są z Polski, grają tak jak lubię - jednocześnie lirycznie i zadziornie, potrafią dać z półobrotu, potrafią też ukoić, oddać się krajobrazom jakie tworzą. Vide:
-
- rasowy masterfulowicz
Za 10 minut na dwójce Zorn z Kongresowej, warto rzucić okiem.
- megawat
Julius Hemphill - "Dogon A.D.", rozjebała mnie ta płyta. Uwielbiam wygrzebywać takie perełki i kocham internet.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- mad
No, no... dzisiaj Peter Brotzmann trafił do Telegazety TVP. W kontekście koncertów w Polsce przypomniano, że Bill Clinton jest jego fanem. Nawet nie wiedziałem... ;)
Znalazłem nową ciekawą polska wytwórnię - Fortune. Wydają głównie koncerty na CD, klimaty przede wszystkim free. Trzeba będzie coś zakupić.
Link do Fortune: http://for-tune.pl/
Znalazłem nową ciekawą polska wytwórnię - Fortune. Wydają głównie koncerty na CD, klimaty przede wszystkim free. Trzeba będzie coś zakupić.
Link do Fortune: http://for-tune.pl/
-
- rasowy masterfulowicz
Nowe od runegramm

James Plotkin & Paal Nilssen-Love: Death Rattle
apokaliptyczny zestaw!

apokaliptyczny zestaw!
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Harlequin
Tyle, ze ten fragment brzmi zaskakująco ładnie jak na noisy. trzeba bezie przylukać ten krązek jak wyjdzie.streetcleaner pisze:Nowe od runegramm
apokaliptyczny zestaw!