KING CRIMSON

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

535

Re: KING CRIMSON

17-01-2019, 20:16

Medard pisze:
Sybir pisze:Musisz jej twardo i bezwzględnie - tak po męsku - powiedzieć "Kochanie, to dla Ciebie!".
Tak zrobię, zabierałem już na koncerty, ale wtedy było taniej. Ostatnio na Decapach. Zresztą w 2019 też się na coś wybierzemy razem, może darmowe juwenalia albo coś takiego. Tyrka na budowie nie wchodzi w grę, nie mogę dźwigać. Zresztą mam inny zawód.
Nie chcę być niegrzeczny, ale skoro ten zawód pozwala zabrać swą ukochaną jedynie na koncert Decapitated, bo rozumiem, że nie chodzi o Depeche Mode, lub darmowe juwenalia to może warto by się przebranżowić? Zarechotałem w tym momencie, bo pomyślałem, że niejeden z was chciałby być moją żoną, by pojechać ze mną tu, albo tam.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

17-01-2019, 21:25

Bez obaw, stać mnie na te koncerty, szczególnie, że dwa pierwsze zaksięgowane z wydatków na 2018.
Ona nie jest szczególną znawczynią ciężkich brzmień, więc, czy to będą Decapy, czy byłby Death z Chuckiem, to prawie wszystko jedno.
Posłucha przez grzeczność, a w domu puści sobie Szopena. Tylko przelicznik tych biletów na nowe pary butów jest dosyć niekorzystny :)

Chodzi i to, że wszystkie trzy prawie w tym samym czasie i jeszcze wyjazd do Krakowa trzeba uskutecznić. Życie koncertami przez cały czerwiec, jak dzieciak w czasie wakacji. A w maju jeszcze fest we Wrocławiu.

Tak sobie myślę, że ta Roma jest lepszym miejscem od Torwaru, jakiś mjusikal tam widziałem, znaczy wygodnie się drzemało wtedy w tych fotelach.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
hcpig

17-01-2019, 21:45

Czy oni obecnie grają rzeczy z lat 80'tych?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Sybir

17-01-2019, 22:01

Grają.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
shagwest
zaczyna szaleć

21-01-2019, 20:38

Ja na razie nie wierzę w to, co mi Eventim odjebał. O 12 kupiłem bilet na drugi koncert, tak zgrabnie przypilnowałem terminu, że ustrzeliłem miejsce w pierwszym rzędzie na środku. O 16:12, jak już wszystko na Eventim.pl się rozeszło, dostałem takiego maila:
Drogi Kliencie,

Niestety, rezerwacja nie powiodła się. W związku z tym, Twoje bilety nie mogą zostać opłacone. Przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Ponieważ nie możemy zarezerwować biletów na to wydarzenie, jeżeli rezerwacja zostanie opłacona, pieniądze zostaną zwrócone najszybciej jak będzie to możliwe.

Jeśli nadal jesteś zainteresowany wydarzeniem zapraszamy do ponownego skorzystania z naszej oferty

Z poważaniem,
Zespół Eventim
WTF
So say we all.
Awatar użytkownika
Medard

21-01-2019, 21:33

shagwest pisze:Ja na razie nie wierzę w to, co mi Eventim odjebał. O 12 kupiłem bilet na drugi koncert, tak zgrabnie przypilnowałem terminu, że ustrzeliłem miejsce w pierwszym rzędzie na środku. O 16:12, jak już wszystko na Eventim.pl się rozeszło, dostałem takiego maila:
Drogi Kliencie,

Niestety, rezerwacja nie powiodła się. W związku z tym, Twoje bilety nie mogą zostać opłacone. Przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Ponieważ nie możemy zarezerwować biletów na to wydarzenie, jeżeli rezerwacja zostanie opłacona, pieniądze zostaną zwrócone najszybciej jak będzie to możliwe.

Jeśli nadal jesteś zainteresowany wydarzeniem zapraszamy do ponownego skorzystania z naszej oferty

Z poważaniem,
Zespół Eventim
WTF
Ładnie, a tych tańszych biletów za 269 też nie było.
Sprawdzałem ok. czynastej.
535

21-01-2019, 22:43

Kosiński rozsyła wiadomości do wszystkich którzy kupili bilety bezpośrednio na stronie Rockserwis i może po prostu już wyszły.

Jednak są. Do wyboru do koloru.
https://www.rockserwis.pl/serwis.do?men ... word=80122" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Medard

23-01-2019, 23:37

Nie ma tych biletów, czy ktoś dał radę kupić? Jestem zawiedziony, pierwszego dnia nie mogłem, bo byłem poza domem.
A później już nie dałem rady.
Może przed samym koncertem odkupię z drugiej ręki.
535

24-01-2019, 07:06

Sam sobie jesteś winny Medard. Gdybyś czytał uważnie co tu wujek 535 pisze. Wystarczyło byś napisał na PM , nawet z tej budowy na której dorabiasz w szczytnym celu i miałbyś bilety klepnięte. No ale cóż. Teraz już za późno.
Awatar użytkownika
hcpig

26-01-2019, 22:55

Od ponad 10 lat co jakiś czas mocno powracam do kolorków i za każdym razem mi awansują. Teraz sobie uświadomiłem jak kurweski błąd popełniałem ignorując koncerówki - wersje numerów z lat '80 są po prostu obłędne, może i wokal Adriana czasem nie domaga ale muzycznie to jest kosmos, zwłaszcza wyróżnię tu 'Absent Lover' - miazga!

Czy ktoś dysponuje skanami starej, polskiej prasy muzycznej, z okresu wydania kolorowej trylogii? Jakieś opinie, recenzje itp.

BTW najmniej lubiana jest ToaPP - ciekawe ile z krytykantów zauważyło, ile tam jest Bowiego!
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-01-2019, 12:50

hcpig pisze:Od ponad 10 lat co jakiś czas mocno powracam do kolorków i za każdym razem mi awansują. Teraz sobie uświadomiłem jak kurweski błąd popełniałem ignorując koncerówki - wersje numerów z lat '80 są po prostu obłędne, może i wokal Adriana czasem nie domaga ale muzycznie to jest kosmos, zwłaszcza wyróżnię tu 'Absent Lover' - miazga!

Czy ktoś dysponuje skanami starej, polskiej prasy muzycznej, z okresu wydania kolorowej trylogii? Jakieś opinie, recenzje itp.
Dysponuje wszystkimi starymi gazetami ale nie mam skanera
woodpecker from space
535

27-01-2019, 12:59

Poszukaj punktu ksero. Analogowego. Na ścianie wschodniej powinny jeszcze istnieć takie miejsca.
Awatar użytkownika
Triceratops

27-01-2019, 16:48

Widzialem tylko punkt gdzie mnisi przepisuja recznie, moze tam sie udam
woodpecker from space
535

27-01-2019, 17:09

Triceratops pisze:Widzialem tylko punkt gdzie mnisi przepisuja recznie, moze tam sie udam
Obrazek

Ryzykowne posunięcie.
Awatar użytkownika
hcpig

28-01-2019, 17:31

A Tylko Rock co pisał o tych płytach, macie jakieś rozkładówki?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

28-01-2019, 17:34

hcpig pisze:Od ponad 10 lat co jakiś czas mocno powracam do kolorków i za każdym razem mi awansują. Teraz sobie uświadomiłem jak kurweski błąd popełniałem ignorując koncerówki - wersje numerów z lat '80 są po prostu obłędne
Dorastasz nam jester, ja jeszcze pamietam tego jasnowlosego berbecia w ogrodniczkach biegajacego za fajerka.....
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig

28-01-2019, 17:50

Ja zawsze lubiłem te albumy ale całościowo okres '80 wydawał mi się jak na KC banalny, kiczowaty, w ogóle najsłabszy z dyko. Dzisiaj słyszę jakie to jest rozkurwiające harmonicznie, rytmicznie itp. nie wiem jako mogłem stawiać niżej np. 'Discipline' nad takie w sumie banały jak 'Red' czy 'Thrak'.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

28-01-2019, 18:19

Bos w trockiego zapatrzony byl jak jak polowa forum. W starej pralni od dawna wylozone miales na temat kolorow.

Bede sortowal kasety na strychu to przy okazji lukne w stare MM, RR czy NS
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig

28-01-2019, 18:48

Przypomniał mi się przewodnik po KC by trotzky sprzed prawie 15 lat z rockmetal:
lata 60-70 W CAŁOŚĆ (poza średnią Starless And Bible Black) + lata 90-teraz - MUS
lata 80 - WYPIERDALAĆ ;)))
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

28-01-2019, 18:54

hcpig pisze:nie wiem jako mogłem stawiać niżej np. 'Discipline' nad takie w sumie banały jak 'Red' czy 'Thrak'.
Co jest banalnego w tych płytach?
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
ODPOWIEDZ