R.U.T.A. - Gore!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: R.U.T.A. - Gore!
Ale, ale, co tam sobie muzykant w domu mówi to mnie nie interesuje, może być i islamistą ;) KzWW ma lewackich muzykantów, ale w swojej twórczości jest sielska i anielska, czarnoleska niemal, hehe. A R.U.T.A. to zdecydowana deklaracja, ostra koncepcja, nie ma miejsca na niedomówienia.
Grrrówno!
- Glene
Nowa plyta zbliza sie wielkimi krokami, dwa \teledyski swietne. Czuc niebywala swiezosc w ich muzyce, w Polsce ten zespol to ewenement. W EUropie tez juz sa co raz bardziej dostrzegalni, co cieszy. Tutaj wywiad jesli ktos nie czytal:http://www.przekroj.pl/artykul/815913,9 ... y.html?p=1.
Ideologicznie nie zgadzam sie z ich tesktami w 100%:D
Ideologicznie nie zgadzam sie z ich tesktami w 100%:D
-
A tego klipu chyba nikt nie wrzucał?
W momencie premiery mi przyświecać będzie hasło "Na Uschod" w sposób całkiem dosłowny :)
Grrrówno!
- Glene
No jeszcze sie tutaj nie pojawil. A gdzie sie wybierasz:D?
-
- Glene
To piekna podroz, ja zaluje, ze zawsze cos mi wypada i nie mgoe sie wybrac do Rasiji lub na Ukraine.
-
Jak wrócę to powiem czy jest czego, bo moje wschodnie wojaże ograniczają się do Lwowa, póki co. Ale to miasto bardzo polecam na turystyczny wypad.
Grrrówno!
- Glene
Sporo moich znajomych doscyc czesto jezdzi na Ukraine czy Rosje i sobie chwala, szczegolnie imprezy:D
-
A wracając do muzy - świetny jest ten numer. Wkręcił mi się mocarnie :)
Swoją drogą, szykuje się materiał porównywalny jakościowo z tegoroczną Kapelą ze Wsi Warszawa. Cieszę się niezmiernie :) Może nawet odbiorą im pierwszeństwo w całorocznych podsumowaniach.
Swoją drogą, szykuje się materiał porównywalny jakościowo z tegoroczną Kapelą ze Wsi Warszawa. Cieszę się niezmiernie :) Może nawet odbiorą im pierwszeństwo w całorocznych podsumowaniach.
Grrrówno!
- Glene
Ja KZWW nigdy nie sluchalem, z polskiego folku o tylko znam Ksiezyc i sobie mocno cenie:)CHyba uraz do polskiej muzyki folkowej to przez znajomych ze studiow.
- Bezdech
A jak to KzWW na tle starszych się prezentuje?Plasfodeur pisze:A wracając do muzy - świetny jest ten numer. Wkręcił mi się mocarnie :)
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- Random Apex
Nie szykuje się, to nie jest poziom KzWW.Plasfodeur pisze:szykuje się materiał porównywalny jakościowo z tegoroczną Kapelą ze Wsi Warszawa.
You've got nothing to lose but your lives.
-
@ Glene
Ale wiesz, że KzWW i R.U.T.A to personalnie powiązane byty? Masz na próbę singiel z ostatniej płytki:
Znakomity materiał. Mimo absencji zjawiskowej Mai Kleszcz, ale chyba dzięki temu brzmi to wszystko tak korzennie i zwarcie.
Ale wiesz, że KzWW i R.U.T.A to personalnie powiązane byty? Masz na próbę singiel z ostatniej płytki:
Znakomity materiał. Mimo absencji zjawiskowej Mai Kleszcz, ale chyba dzięki temu brzmi to wszystko tak korzennie i zwarcie.
Grrrówno!
- Random Apex
Ja sobie zdaję z tego sprawę, ale to nie znaczy, że to ten sam poziom muzyczny, bo to nie jest prawda :) Kapela jest stanowczo bardziej zaawansowana i złożona niż R.U.T.A, a przez to możliwe, że trochę gorsza w odbiorze masowym (szczególnie Nord, który właśnie jest takim powrotem do korzeni i nie każdemu pasuje).
Edit: a myślałam, że to do mnie :P
Ostatnio zmieniony 07-08-2012, 21:13 przez Random Apex, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Lepiej niż na "Infinity". Zmiana składu zaowocowała tradycyjniejszym ujęciem muzyki, ale brzmienie i warstwa muzyczna robią mnie na szmatę. To co wyprawiają skrzypce na tej płycie jest absolutnie zjawiskowe. Myślę, że poziom "Wykorzenienia" (a to według mnie najciekawsza Kapela). Choć jeśli chodzi o innowacyjność to porównanie do "Wiosny Ludu" będzie bardziej adekwatne.Bezdech pisze:A jak to KzWW na tle starszych się prezentuje?Plasfodeur pisze:A wracając do muzy - świetny jest ten numer. Wkręcił mi się mocarnie :)
Grrrówno!
- Bezdech
Nic z tego nie zrozumiałem, ale i tak sprawdzę ;)
They told them not to fear, they couldn't be prepared
-
Nie do Ciebie, ale mogę Ci napisać, że z tą złożonością muzyczną byłbym ostrożny :) Te dwa nowe numery od Lewaków zwiastują o wiele ciekawsze kombinacje niż te obecne na, faktycznie prostym, debiucie.Random Apex pisze:Ja sobie zdaję z tego sprawę, ale to nie znaczy, że to ten sam poziom muzyczny, bo to nie jest prawda :) Kapela jest stanowczo bardziej zaawansowana i złożona niż R.U.T.A, a przez to możliwe, że trochę gorsza w odbiorze masowym (szczególnie Nord, który właśnie jest takim powrotem do korzeni i nie każdemu pasuje).
Grrrówno!
- Random Apex
Ale dorównują kompozycjom z Nord? Przecież Kujawiak Czart niszczy słuchającego bez problemu, bez krzyku, bez hałasu.
-
No faktycznie mało składnie napisałem. W ramach zadośćuczynienia, proszę: da się wyczuć piękne momenty, które powinny zadziałać jak magnes :)Bezdech pisze:Nic z tego nie zrozumiałem, ale i tak sprawdzę ;)
Grrrówno!
-
W inny sposób i innymi środkami. Bimber jabłkowy nie musi być lepszy od tego ze śliwek.Random Apex pisze:Ale dorównują kompozycjom z Nord? Przecież Kujawiak Czart niszczy słuchającego bez problemu, bez krzyku, bez hałasu.
Grrrówno!