To offtopic, ale nie wiedziałem do ktorego tematu wrzucic to zapytanie, żeby było najmniej spamowe.
Czy ktoś byłby mi w stanie powiedzieć na jakim instrumencie gra człowiek na początku tego filmiku:
(w teatralnej inscenizacji "Barabasza" Para Lagerkvista)?
Dziękuję.
Jacaszek "Treny"
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
-
- postuje jak opętany!
Re: Jacaszek "Treny"
Szanowny Panie Profesorze, dziękuję najmocniej. Prawdziwy z Pana Profesora Wernyhora.
-
- postuje jak opętany!
Teledysk do utworu "N.M.P". Za produkcję odpowiada Grupa13.
-
- weteran forumowych bitew
Jakoś zawsze omijałem ten temat, bo mi się idea und koncepcja nie podobała, ale ostatecznie zerknąłem co ten gośc gra i mi się podoba. Słyszałem "Glimmer" i "Pieśni". To pierwsze jest takie o, ale Pieśni zgniotły mnie równo - "Bogurodzica" dewastuje totalnie. Ta muzyka jest pozaczasowa, oszczędnośc i ascetyzm aranżacji wyciaga z tych kościelnych melodii (no i z tej bogurodzicy) tyle metafizyki że szok. Musi trza jeszcze Trenów posłuchać. Ten facet koncertuje?
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Tak. Na przykład na ostatnim Unsound dał świetny koncert przed Ambarchim.
The madness and the damage done.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Warto też zwrócić uwagę na to co zrobił z Miłką.Baton pisze:Jakoś zawsze omijałem ten temat, bo mi się idea und koncepcja nie podobała, ale ostatecznie zerknąłem co ten gośc gra i mi się podoba. Słyszałem "Glimmer" i "Pieśni". To pierwsze jest takie o, ale Pieśni zgniotły mnie równo - "Bogurodzica" dewastuje totalnie. Ta muzyka jest pozaczasowa, oszczędnośc i ascetyzm aranżacji wyciaga z tych kościelnych melodii (no i z tej bogurodzicy) tyle metafizyki że szok. Musi trza jeszcze Trenów posłuchać. Ten facet koncertuje?
-
- weteran forumowych bitew
Nowa płyta:

Tym razem dosłowny skok w naturę, szum drzew i wszelkie idylliczno-metafizyczne doznania wynikające z przyrodniczego kontaktu pierwszego stopnia. "Rozpocząłem od nagrań w plenerze, próbując zarejestrować szum liści różnych gatunków drzew, oraz inne fenomeny dźwiękowe przyrody – przy różnych warunkach pogodowych. Zebrany materiał po studyjnej obróbce stał się rodzajem „organicznego dronu” i zarazem tłem dla muzycznych improwizacji." A do tego: "Partie fortepianu, perkusjonaliów, skrzypiec i klarnetu wykonywanych przez zespół Kwartludium, a także partie wokalne w wykonaniu chóru 441Hz". Wszystko wydaje Touch.
Można sobie posłuchać np. tutaj: " onclick="window.open(this.href);return false;

Tym razem dosłowny skok w naturę, szum drzew i wszelkie idylliczno-metafizyczne doznania wynikające z przyrodniczego kontaktu pierwszego stopnia. "Rozpocząłem od nagrań w plenerze, próbując zarejestrować szum liści różnych gatunków drzew, oraz inne fenomeny dźwiękowe przyrody – przy różnych warunkach pogodowych. Zebrany materiał po studyjnej obróbce stał się rodzajem „organicznego dronu” i zarazem tłem dla muzycznych improwizacji." A do tego: "Partie fortepianu, perkusjonaliów, skrzypiec i klarnetu wykonywanych przez zespół Kwartludium, a także partie wokalne w wykonaniu chóru 441Hz". Wszystko wydaje Touch.
Można sobie posłuchać np. tutaj: " onclick="window.open(this.href);return false;
Grrrówno!
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
jak ktoś lubi to dzisiaj na TVP KULTURA o 18:00 koncert 15 minutowy Jacaszek - "N. M. P.". JA nie lubie to nie oglądam :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo