Panie! Zapomnial Pan napisac o rzeczy najwazniejszej: TAK, SASZA JUZ TO MA :)Wuja pisze:Singiel mnie nie porwał ale płyta jest w porządku. Dużo popu rodem z lat 80', dużo The Cure, dużo basu.
Ostatecznie z tym krążkiem też zatarły się też różnice pomiędzy muzyką Lunatic Soul a Riverside.
Będzie słuchane.
RIVERSIDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: RIVERSIDE
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- zaczyna szaleć
po pierwszym przesłuchaniu faktycznie odniosłem wrażnienie zacierania się różnic między LS a Riverside- zwłaszcza w końcówce albumu. Jedno jest pewne- będzie słuchane:)
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
W zasadzie to mogę się pod tym podpisać. Singlowy to była totalna sraczka i plagiat, ale album jako calość jest przyjemny, dużo lepsze niz myślałem.manieczki pisze:Wuja pisze:Singiel mnie nie porwał ale płyta jest w porządku. Dużo popu rodem z lat 80', dużo The Cure, dużo basu.
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Oficjalne wideo do Found (The Unexpected Flaw of Searching) z najnowszej płyty;
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
-
- weteran forumowych bitew
Chryste, co za nudne gluty z totalnie homoseksualnym wokale :C I ta wąsata pinkfloydowa solówka na dobicie.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Nic nie zrozumiałeś z natchnionych treli Pana Artysty Mariusza. Widocznie nie dorosłeś do tej wrażliwości ;) .kenediusze pisze:Chryste, co za nudne gluty z totalnie homoseksualnym wokale :C I ta wąsata pinkfloydowa solówka na dobicie.
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Notowanie OLiS z 17 września. Nowość na pozycji pierwszej;
http://olis.onyx.pl/listy/index.asp?lang=" onclick="window.open(this.href);return false;
http://olis.onyx.pl/listy/index.asp?lang=" onclick="window.open(this.href);return false;
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- Wasyl
Motohead w dół, składanka Marka Sierockiego w dół, Nirvana - Nervermind w górę (skąd teraz taka sprzedaż tej płyty?)
-
- zaczyna szaleć
wyprzedaż po 17zł w Fanie to pewnie temu;)Wasyl pisze:Motohead w dół, składanka Marka Sierockiego w dół, Nirvana - Nervermind w górę (skąd teraz taka sprzedaż tej płyty?)
http://www.fan.pl/katalog/p91759917_nir ... rmind.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
"Found" to akurat jeden z dwóch najsłabszych kawałków na tej płycie.kenediusze pisze:Chryste, co za nudne gluty z totalnie homoseksualnym wokale :C I ta wąsata pinkfloydowa solówka na dobicie.
A jeżeli nie trafia do Ciebie np.: " onclick="window.open(this.href);return false; , to faktycznie
;).Kurwaćukoglu pisze:Nic nie zrozumiałeś z natchnionych treli Pana Artysty Mariusza. Widocznie nie dorosłeś do tej wrażliwości ;) .
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Jak widać "natchnione trele Pana Artysty Mariusza" trafiają do wielu. Liczna baza fanowska ubrała swetry i gremialnie ruszyła do sklepów. Tym samym The Book Of Souls nie zanotowała debiutu - tak jak w 24 innych krajach - na pierwszym miejscu.Kurwaćukoglu pisze:Notowanie OLiS z 17 września. Nowość na pozycji pierwszej;
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
-
Ten kawałek zdecydowanie lepszy, ale i tak 2/10. Nic nie rozumiem z natchnionych treli Pana Artysty i widocznie nie dorosłem do tej wrażliwości. Na szczęście. Wracam do słuchania The Cure.Wuja pisze: "Found" to akurat jeden z dwóch najsłabszych kawałków na tej płycie.
A jeżeli nie trafia do Ciebie np.: " onclick="window.open(this.href);return false; , to faktycznie
;).Kurwaćukoglu pisze:Nic nie zrozumiałeś z natchnionych treli Pana Artysty Mariusza. Widocznie nie dorosłeś do tej wrażliwości ;) .
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Przesłuchałem Love, Fear and the Time Machine trzykrotnie. Paradoksalnie najsłabszym ogniwem tego zespołu jest jego lider, czyli Pan Artysta Mariusz. Jego wokalny przekaz obarczony jest emfazą tak wielką, że Piramida Cheopsa wygląda przy tych uniesieniach niczym dwuosobowy namiot. Nawet jeśli sfera instrumentalna w danym fragmencie daje radę (a jest na najnowszym albumie kilka naprawdę fajnych fragmentów), to jest to wszystko ciągnięte w dół przez tę neoprogresywną manierę wokalną. Najlepszym albumem Riverside ciągle pozostaje Anno Domini High Definition.
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
W nosie mam Rowerofsajda, ale z tego to się pan będziesz grubo tłumaczył.kenediusze pisze: wąsata pinkfloydowa solówka
Kerosene keeps me warm.
- Triceratops
Sluchalem paru kawalkow w Trojce, takie se, nudne/typowe, zadnego The Cure tam nie slysze. Do nowego Duran Duran nie ma to podjazdu.
woodpecker from space
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem, nie słuchałem. Wydaje mi się jednak, że Pink Floyd nagrał coś jeśli nawet nie na poziomie, to może z tej samej ligi, co nowa Mgła.Triceratops pisze:Sluchalem paru kawalkow w Trojce, takie se, nudne/typowe, zadnego The Cure tam nie slysze. Do nowego Duran Duran nie ma to podjazdu.
Kerosene keeps me warm.
- Triceratops
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Ja wiem.Triceratops pisze:Ja pisalem o Riverside, o Gilmourze pisalem w temacie obok
Kerosene keeps me warm.
- Gunman
Twoja teoria psu w dupe. Iron Maiden na pierwszym. Ktoś się jebnął w obliczeniach ale już wszystko wróciło do normy.Kurwaćukoglu pisze:Jak widać "natchnione trele Pana Artysty Mariusza" trafiają do wielu. Liczna baza fanowska ubrała swetry i gremialnie ruszyła do sklepów. Tym samym The Book Of Souls nie zanotowała debiutu - tak jak w 24 innych krajach - na pierwszym miejscu.Kurwaćukoglu pisze:Notowanie OLiS z 17 września. Nowość na pozycji pierwszej;
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
No to szkoda, bo z dwojga złego to już lepsze Riverside ;) .
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu