NURSE WITH WOUND
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NURSE WITH WOUND
u mnie to samo
- Morph
- Kontakt:
Kurwa, jak na "deluxe edition" to to dość biedne
.

Give birth to something dead
Give birth to something old
-
- rasowy masterfulowicz
a sam materiał? bo gdzieś słyszałem , że Space Music is a return to classic ambient/avant-garde Nurse.
btw. PARANOIA IN HI-FI to też zupełnie nowy album czy jakiś zbiór?
btw. PARANOIA IN HI-FI to też zupełnie nowy album czy jakiś zbiór?
- Morph
- Kontakt:
Sam materiał sobie wezmę na słuchawki wieczorem przy szklanicy Half & Half.
Co do paranoji:
Paranoia in Hi-Fi collects 30 years of Nurse With Wound recordings in one easy to swallow CD.
Z tego co gdzieś czytałem (tylko za cholerę nie pamiętam gdzie) to można powiedzieć, że to kompilacja.
Co do paranoji:
Paranoia in Hi-Fi collects 30 years of Nurse With Wound recordings in one easy to swallow CD.
Z tego co gdzieś czytałem (tylko za cholerę nie pamiętam gdzie) to można powiedzieć, że to kompilacja.
- Morph
- Kontakt:
Rany Boskie, jak to ślicznie płynie...
-
- rasowy masterfulowicz
3 fragmenty Space Music dostępne tutaj: http://www.blrrecords.com/prod/2049/space_music.html
- Morph
- Kontakt:
Ja pierdolę, ta płyta jest _K_O_S_M_I_C_Z_N_A_
- Morph
- Kontakt:
- Bloodcult
ja dzisiaj dostałem przesyłkę
ale przesłucham dopiero w nocy na słuchawkach.
Wydanie faktycznie biedne. Z zewnątrz wydawało się całkiem niezłe, ale jak zajrzałem do środka to pomyślałem "chyba książeczki brakuje...."
Twoje też ma tylko certyfikat i żadnej książeczki ?

Wydanie faktycznie biedne. Z zewnątrz wydawało się całkiem niezłe, ale jak zajrzałem do środka to pomyślałem "chyba książeczki brakuje...."

- Morph
- Kontakt:
Tak zrobiłem, słuchawki w kanały, nic z zewnątrz nie dochodziło, 1sza w nocy. Przed samym końcem usnąłem a jak się obudziłem o 3ciej to nie wiedziałem co się dzieje ale jakieś kompletnie poryte rzeczy mi się śniły. Płyta halucynogenna.Bloodcult pisze:ja dzisiaj dostałem przesyłkęale przesłucham dopiero w nocy na słuchawkach.
Aha, tylko kartonik z autografem SS i tyle.Wydanie faktycznie biedne. Z zewnątrz wydawało się całkiem niezłe, ale jak zajrzałem do środka to pomyślałem "chyba książeczki
brakuje...."Twoje też ma tylko certyfikat i żadnej książeczki ?
- Bloodcult
Wyobraźcie sobie taką sytuacje:
Ze jesteście całkiem sami na opuszczonej, zawieszonej w przestrzeni stacji kosmicznej. Stacja jest niewielka i wasz cały świat ograniczony jest do tych kilku pomieszczeń, co więcej w każdym z nich znajduje się się wielkie okno, tak więc nie macie możliwości uwolnienia się od widoku odległych gwiazd i planet. Nie macie z nikim łączności i nikt po was nie przybędzie i was nie uratuje. Nikt o tej stacji nie pamięta, a nawet jakby sobie przypomniał to najpewniej zwątpi czy jej załoga jeszcze żyje. Jesteście tam sami już kilka miesięcy i wiecie że zapasy powietrza niedługo się skończą - może za tydzień, może za miesiąc, a może i za rok. Osamotnienie i klaustrofobiczny klimat coraz bardziej wam doskwierają. Coraz częściej myślicie o tym aby otworzyć jeden z włazów, rozhermetyzować całą stacje i ukrócić to wszystko....
Wiem że wizja dość jednoznaczna z zamysłem autora, ale "Space Music" widzę jako soundtrack do takiej właśnie sytuacji
Ze jesteście całkiem sami na opuszczonej, zawieszonej w przestrzeni stacji kosmicznej. Stacja jest niewielka i wasz cały świat ograniczony jest do tych kilku pomieszczeń, co więcej w każdym z nich znajduje się się wielkie okno, tak więc nie macie możliwości uwolnienia się od widoku odległych gwiazd i planet. Nie macie z nikim łączności i nikt po was nie przybędzie i was nie uratuje. Nikt o tej stacji nie pamięta, a nawet jakby sobie przypomniał to najpewniej zwątpi czy jej załoga jeszcze żyje. Jesteście tam sami już kilka miesięcy i wiecie że zapasy powietrza niedługo się skończą - może za tydzień, może za miesiąc, a może i za rok. Osamotnienie i klaustrofobiczny klimat coraz bardziej wam doskwierają. Coraz częściej myślicie o tym aby otworzyć jeden z włazów, rozhermetyzować całą stacje i ukrócić to wszystko....
Wiem że wizja dość jednoznaczna z zamysłem autora, ale "Space Music" widzę jako soundtrack do takiej właśnie sytuacji

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
wyjatkowo lajtowy material jak na Nurse with Wound z tego co widze powyzej : ))))))
this is a land of wolves now
- Morph
- Kontakt:
Oczywiście z jednego okna widok na rodzącą się gwiazdę, z drugiego na umierającą, w trzecim kopulujące mgławice, a w czwartym czarna dziura. Do tego o stację ocierają się kosmiczny pył i pomniejsze meteory, a wszystko kończy się krótką, acz bolesną burzą słoneczną.
Świetna płyta. Nie wiem czy nie najlepsza w tym roku, ale taki werdykt to dopiero za xx przesłuchań.
Świetna płyta. Nie wiem czy nie najlepsza w tym roku, ale taki werdykt to dopiero za xx przesłuchań.
-
- rasowy masterfulowicz
Huffin też był w miarę przystępny (bluesowy:)) , a jaki genialny:)
Ale w sumie dla równowagi jest cios w postaci The Surveillance Lounge.
W "kosmosie" nic nie ginie;)
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Jak bym (nieistniejący tu) temat o Bad Sector czytał, he he.Bloodcult pisze:Wyobraźcie sobie taką sytuacje:
A jeśli chodzi o NWW to jest to jeden z tych projektów z którymi sobie nie radzę tak jak na dłuższą metę mam z Coil na przykład. Zbyt znerwicowany ostatnio jestem na to

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no wlasnie ten Surveillance mam od wrzesnia, a dopiero raz przesluchalem tak na odwal sie... no ale sa swieta to nadrobie zaleglosci. A na nowa plyte narobiliscie niezlego smaka, trzeba sie za tym zakrecicstreetcleaner pisze:Huffin też był w miarę przystępny (bluesowy:)) , a jaki genialny:)
this is a land of wolves now
- Scaarph
- zahartowany metalizator
chciałem obadać space music, ale jakoś się nie mogę doń dogrzebać. ktoś jakiś kierunkowskaz z łaski swojej?
na to konto thunder perfect mind przyjmę dzielnie na klatę, zobaczymy. bo to nie są żarty, takie spiral insana coraz bardziej mi się wkręca i coraz bardziej fascynuje, nawet do końca daję radę wysłuchać
na to konto thunder perfect mind przyjmę dzielnie na klatę, zobaczymy. bo to nie są żarty, takie spiral insana coraz bardziej mi się wkręca i coraz bardziej fascynuje, nawet do końca daję radę wysłuchać

- Góral
- w mackach Zła
Tutaj, mała ciekawostka. http://www.fat-pie.com/hell.htm , dosyć dziwny klip z podłożoną muzyką NWW.
Warto też obejrzeć to : http://www.fat-pie.com/crookedrot.htm.
Warto też obejrzeć to : http://www.fat-pie.com/crookedrot.htm.
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
- hcpig
http://www.bigtakeover.com/interviews/a ... d-part-one
Wywiad jak wywiad, najlepsza jest odpowiedź na pytanie z kim SS chciałby współpracować
Wywiad jak wywiad, najlepsza jest odpowiedź na pytanie z kim SS chciałby współpracować

Yare Yare Daze
-
- rasowy masterfulowicz
Intended to encourage Internet shoppers to leave their laptops, venture out into the fresh air down and visit their local independent record store
wszystko zgodnie z planem
, dzięki za info
wszystko zgodnie z planem