nie tylko metalem człowiek żyje

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
27-01-2010, 09:52
Conflagrator pisze:trup pisze:ARCHON SATANI - Mroczny, rytualny industrial ambient. Ideologicznie to wpływy Crowley'a i La Vey'a.
Czy oni na "Of Gospels Lost And Forskaen" nie zsamplowali w jednym utworze jakiegoś przemówienia dżejpitu? Cos mnie się tak kojarzy

Tak jest! To Oni... "(...)Bądźcie zawsze ze mną. I tu i na jasnej górze(...)"

Sugerujesz, że do inspiracji La Vey'em i Crowley'em nalezy dorzucić Wojtyłę?

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
-
Triceratops
07-06-2010, 22:28
Scaarph pisze:a non to ja znam, mnie chodziło np o to triceratopsowe rongwrong bardziej.
hehe to byl zart, Rongwrong to polska formacja i wydawala w Obuhu tam gdzie Ksiezyc bodajze, w kazdym razie Story of Alfons Czachor z 96 chyba, to kult i szatan wiekszy niz Ksiezyc z pewnoscia. Gdzies mialzem line do flacow. Tak mi sie przypomnialo bo harry wspomnial do trockiego
woodpecker from space
-
Morph
-
Kontakt:
07-06-2010, 22:31
A to jak masz linę do FLACa to podrzuć z laski swojej na PM

.
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
Karkasonne
07-06-2010, 23:57
Triceratops pisze:Scaarph pisze:a non to ja znam, mnie chodziło np o to triceratopsowe rongwrong bardziej.
hehe to byl zart, Rongwrong to polska formacja i wydawala w Obuhu tam gdzie Ksiezyc bodajze, w kazdym razie Story of Alfons Czachor z 96 chyba, to kult i szatan wiekszy niz Ksiezyc z pewnoscia. Gdzies mialzem line do flacow. Tak mi sie przypomnialo bo harry wspomnial do trockiego
Chciałbym kogoś prosić o przetłumaczenie tego, bowiem swego czasu intrygował mnie Księżyc, a nie mogę rozgryźć, co jest od niego większym kultem i szatanem....
-
Triceratops
08-06-2010, 09:51
hehe no przeciez napisalem ze to zart
harry harry pisze:Miala tez pojawic sie reedycja ich pierwszej kasety na CD,ale raczej nici z tego...
kaseta i epka kraza w sieci jako empetrojki i tak pewnie zostanie
woodpecker from space
-
Geistenmord
- starszy świeżak
02-08-2010, 19:51
Wersja 'Historii Czahora' wyszla na CD w 96-tym albo 97 roku. Nic o reedycji nie wiem. Powiem tyle, ze warto miec obie wersje (MC i CD) ze wzgledu chocby na oprawe graficzna i 'historie' wydrukowana na wkladce. Gdyby ktos wiedzial za to, gdzie mozna dorwac wczesniejsza ich pozycje 'Epiphany' (chyba, ze sa jakies inne?) to byloby super...
Tak, to byla muzyka! Takiego mroku ciezko uswiadczyc w naszym kraju...
-
Aegir
- postuje jak opętany!
10-10-2010, 17:31
Nie jestem pewien, czy to dobre miejsce dla tego zespołu, ale ponieważ postawa satanistyczna może kojarzyć się z postawą osób dosadnie krytykujących instytucję Kościoła Katolickiego to chyba można wspomnieć o polskim deathrapowym (tak jest:) ) A.J.K.S. (A Jezusowi Kazali Spać). Tak mi się przypomniało, kiedy zobaczyłem wrzutę Conflagratora obwieszczającą zagłębienie się przezeń w dźwięki K44. Słyszał ktoś o A.J.K.S.? Podobno Wojciech K. inspiruje się nawet Carpathian Forest
Dodam jeszcze, że teksty AJKS oscylują nie tylko wokół krytyki Kościoła, ale również polskiego społeczeństwa, mediów czy polityki.
-
Lykantrop
10-10-2010, 18:37
Coś nie wydaję mi się, żeby AJKS pasowało akurat do tego tematu. Chyba, że antyklerykalne => antyreligijne = satanistyczne.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
holy_sloth
- rozkręca się
10-10-2010, 19:24
Arka Satana- może być?
Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie dobro czyni.
-
Lykantrop
10-10-2010, 19:31
To już bardziej.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
holy_sloth
- rozkręca się
10-10-2010, 20:22
Arka Satana śmiechem żartem, ale trzyma się tematycznie.
A na poważnie Elend- idealne połączenie muzyki klasycznej i operowych wokali(ale nie tylko, bo i growl się trafia), wszystko cudnie wyważone i podane w tonacji dark ambient.
Z niemetalowych a też ostrzejszych, czyli taki rock, serce me podbił zespół Rockbitch, nie dość że granie fajne to i jeszcze jest na czym oko zawiesić, bo i panny tam grające niebrzydkie i skore do obnażania.
Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie dobro czyni.
-
Aegir
- postuje jak opętany!
10-10-2010, 20:46
Lykantrop pisze: Chyba, że antyklerykalne => antyreligijne = satanistyczne.
Jak kto uważa. Wydaje mi się, że jest jakiś wspólny mianownik między tematem a A.J.K.S. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to nie do końca TO, niemniej można chyba wspomnieć o zespole tutaj. W przeciwnym razie wypada założyć osobny wątek "Antyklerykalna muzyka niemetalowa (ewentualnie zabarwiona nutą satanistycznego światopoglądu)"

-
Scaarph
- zahartowany metalizator
10-10-2010, 22:19
Aegir pisze:Lykantrop pisze: Chyba, że antyklerykalne => antyreligijne = satanistyczne.
Jak kto uważa. Wydaje mi się, że jest jakiś wspólny mianownik między tematem a A.J.K.S. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to nie do końca TO, niemniej można chyba wspomnieć o zespole tutaj. W przeciwnym razie wypada założyć osobny wątek "Antyklerykalna muzyka niemetalowa (ewentualnie zabarwiona nutą satanistycznego światopoglądu)"

antyklerykalna a satanistyczna to spora jest różnica. mi w temacie chodziło konkretnie o muzykę satanistyczną, a więc głęboko religijną, pełną oddania diabłu. sam więc widzisz, że a jezusowi kazali spać w ogóle nie pasuje do tematu.
ON TO RUPTURE
Necro Skins Society
-
Aegir
- postuje jak opętany!
10-10-2010, 23:37
Scaarph pisze:
antyklerykalna a satanistyczna to spora jest różnica.
Jak być może zauważyłeś, wspomniałem wyżej, że istnieje według mnie jakiś wspólny mianownik dla tych dwóch określeń. Nie oznacza to rzecz jasna, że uważam je za synonimiczne.
Scaarph pisze:mi w temacie chodziło konkretnie o muzykę satanistyczną, a więc głęboko religijną, pełną oddania diabłu. sam więc widzisz, że a jezusowi kazali spać w ogóle nie pasuje do tematu.
Skoro przyjąłeś takie restrykcyjne ramy - w porządku, w takim wypadku A.J.K.S. faktycznie nie bardzo tu pasuje.
-
Lykantrop
11-10-2010, 00:01
Tak, wspólny mianownik dla ateizmu i satanizmu. To może od razu znajdź mi wspólny mianownik dla dyktatury i demokracji czy podróży Guliwera i wyprawy armii czerwonej na Berlin w 45.
-
Aegir
- postuje jak opętany!
11-10-2010, 00:28
Lykantrop pisze:Tak, wspólny mianownik dla ateizmu i satanizmu. To może od razu znajdź mi wspólny mianownik dla dyktatury i demokracji czy podróży Guliwera i wyprawy armii czerwonej na Berlin w 45.
Hehe...
Zaczyna się robić offtop, więc może zakończmy ten poboczny wątek. Po pierwsze poproszę o wskazanie (z chirurgiczną precyzją) momentu, w którym wspominałem o ateizmie. Po drugie, nawet gdybym faktycznie użył gdzieś słowa "ateizm", bądź też jego odmiany w którymkolwiek z przypadków innym niż mianownik występujących w polskiej deklinacji, to wciąż uważam, że coś wspólnego można w przytoczonych przez Ciebie pojęciach odnaleźć. Bo czy zarówno postawa satanistyczna oraz ateistyczna nie może np. dzielić tego samego negatywnego nastawienia wobec instytucji Kościoła Katolickiego?
-
Aegir
- postuje jak opętany!
11-10-2010, 00:34
Może dodam, że nawet na Wikipedii piszą "Antyklerykalizm często mylnie utożsamiany jest z ateizmem."

-
marcelus
- świeżak
04-01-2011, 16:04
Majka Jeżowska - Dyskografia
Każdy wie to co chce, raz jest dobrze a raz zle. W zyciu czasem trzeba wiedzieć kiedy stać, a kiedy siedzieć.