The Beatles

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ

Najlepsze płyta:

1.Please Please Me
0
Brak głosów
2.With The Beatles
2
2%
3.A Hard Days Night
5
5%
4.Beatles For Sale
2
2%
5.Help!
5
5%
6.Rubber Soul
4
4%
7.Revolver
16
17%
8.Sgt Pepper
24
26%
9.Magical Mystery Tour
3
3%
10. White Album
7
8%
11.Abbey Road
21
23%
12.Let It Be
3
3%

Liczba głosów: 92
Mort
rasowy masterfulowicz

Re: The Beatles

23-06-2013, 19:52

Baton pisze:: w ogóle im więcej ich słucham, tym bardziej mi się w bani przewraca na punkcie czwórki z Liverpoolu
Tak to jest. Płyty od Revolver do Abbey Road są nieprzyzwocie dobre. Nie znam i nie mogę sobie wyobrazić niczego lepszego.
I AM MORBID
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

23-06-2013, 21:41

pamiętam jak w gówniarskich latach czytałem wywiad z Quorthonem Forsbergiem w którym przyznawał się do fascynascji The Beatles... nie mogłem tego chujkowi wybaczyć hehe... później okazało sie że Lemmy i Krzysio Reifert też ich uwielbiają to i sam musiałem zasmakować...
Agony
postuje jak opętany!

26-06-2013, 16:53

SCREAMBLOODYGORE pisze: okazało sie że Lemmy i Krzysio Reifert też ich uwielbiają to i sam musiałem zasmakować...
W 1999 roku czytałem w ''Tylko Rocku'' wywiad z Lemmym, w którym przyznał, że The Beatles jest dla niego najlepszym i najbardziej inspirującym zespołem i bez czwórki z Liverpoolu byc może nigdy nie zostałby muzykiem. Wypadałoby zatem, aby wszyscy fani Motorhead przeprosili się z Beatlesami.
Dziś zapytany o swój ulubiony album The Beatles wskazałbym ''Revolver'', a następnie ''Magical Mystery Tour'' i ''Abbey Road''.
In God We Trust
Baton
weteran forumowych bitew

05-11-2013, 12:18

Agony pisze: W 1999 roku czytałem w ''Tylko Rocku'' wywiad z Lemmym, w którym przyznał, że The Beatles jest dla niego najlepszym i najbardziej inspirującym zespołem i bez czwórki z Liverpoolu byc może nigdy nie zostałby muzykiem. Wypadałoby zatem, aby wszyscy fani Motorhead przeprosili się z Beatlesami.
Si, a w Lemmy: The Movie jest dosyć zabawna scena z Lemmym poszukującym w sklepie boxu Beatlesów (only mono is real).

Kurwa no, jakby mi ktoś powiedział z sześć lat temu, że będę kiedyś zaliczał niekończący się spust nad Bitelsami, w dodatku nawet tymi wczesnymi, to bym wyśmiał. A wychodzi mi, że w ostatnim roku (przynajmniej) to najczęściej słuchany przeze mnie zespół, muzyka na każdą okazję. Nie wiem w sumie, co w niej jest, ale ta ekipa ma jakąś taką bożą iskrę, jakies "coś", co sprawia że z banalnych, kretyńskich wręcz piosenek o miłości robią złoto.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

05-11-2013, 17:12

Baton pisze:
Agony pisze: W 1999 roku czytałem w ''Tylko Rocku'' wywiad z Lemmym, w którym przyznał, że The Beatles jest dla niego najlepszym i najbardziej inspirującym zespołem i bez czwórki z Liverpoolu byc może nigdy nie zostałby muzykiem. Wypadałoby zatem, aby wszyscy fani Motorhead przeprosili się z Beatlesami.
Si, a w Lemmy: The Movie jest dosyć zabawna scena z Lemmym poszukującym w sklepie boxu Beatlesów (only mono is real).

Kurwa no, jakby mi ktoś powiedział z sześć lat temu, że będę kiedyś zaliczał niekończący się spust nad Bitelsami, w dodatku nawet tymi wczesnymi, to bym wyśmiał. A wychodzi mi, że w ostatnim roku (przynajmniej) to najczęściej słuchany przeze mnie zespół, muzyka na każdą okazję. Nie wiem w sumie, co w niej jest, ale ta ekipa ma jakąś taką bożą iskrę, jakies "coś", co sprawia że z banalnych, kretyńskich wręcz piosenek o miłości robią złoto.
Pojebało cię do reszty znaczy ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Baton
weteran forumowych bitew

05-11-2013, 19:27

Jest to prawdopodobne
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

05-11-2013, 19:33

Uwielbiam Rolling Stonesów ale prawda jest taka że BTLS>RS
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

05-11-2013, 19:34

Lemmy wie co mówi.
Obrazek
Baton
weteran forumowych bitew

05-11-2013, 19:36

SCREAMBLOODYGORE pisze:BTLS>RS
+1
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-11-2013, 20:02

Baton pisze:
SCREAMBLOODYGORE pisze:BTLS>RS
+1
-152
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

05-11-2013, 20:02

Już ustaliliśmy, że masz za mało lat . Co by nie mówić, Beatlesi byli wizjonerami (już nie wdając się czy oni czy bardziej producent George Martin, który przy wielu kompozycjach od sierżanta pieprza wzwyż maczał palce), a Rolling Stonesi genialnymi showmenami z talentem do tworzenia genialnej (z kilkoma wyjątkami) muzyki.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Żułek

05-11-2013, 20:05

wole showmenów ;) większośc kawałków bitlesów do mnie nie trafia poza kilkoma wyjatkami
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
Lykantrop

05-11-2013, 20:30

Odpowiedz sobie na pytanie czy Mick Jagger i spółka nagrali kiedykolwiek album na miarę "White album", "Sgt Pepper..." albo "Magical Mystery Tour". A potem dopiero przejdźmy do wyznań co się komu bardziej podoba :)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

05-11-2013, 21:01

Faktu, że to jest największy band w historii muzyki popularnej nikt chyba nie neguje, chodzi tylko i wyłącznie o to, że grali chujowo.

Poza tym:

Lennon >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> BTLS

ten przynajmniej potrafił przylutować kiedy było trzeba
Awatar użytkownika
Lykantrop

05-11-2013, 21:11

No nie powiedziałbym, solowa twórczość Lennona to w sporej mierze pościelówy i też zdarzające się mielizny. Taki hity jak "Helter Skelter" wymyślał w końcu McCartney, który w swojej solowej twórczości udowodnił, że rock'n'rolla też potrafi czuć i to lepiej niż Lennon. Nawet Harrison się nieźle rozwinął, "Underworld" czy "All things must pass" to są albumy GENIALNE. Natomiast w porównaniu do tego co Lennon tworzył (albo jemu się to przypisuje) w Żukach to w porównaniu do solowej twórczości jednak blado. Co też nie znaczy, że nie zdarzały mu się jeszcze utwory ponadczasowe, jak "How", "God", "Just Like Starting Over", "Gimme some truth", "Cold Turkey", "Jealous Guy", "Mother", "Stand by me", "Woman", "Working Class Hero", "Nobody Told Me", "Watching the Wheels" i pewnie jeszcze parę innych, o których z rozpędu zapomniałem. Ale nigdy już nie nagrał płyty całościowo i w pełnej okazałości świetnej od A do Z. A za płyty nagrane z Yoko, jak "Milk and honey" to powinno się tego lewaka powiesić za uszy za zabijanie kultu :)
Awatar użytkownika
Żułek

05-11-2013, 21:23

Lykantrop pisze:Odpowiedz sobie na pytanie czy Mick Jagger i spółka nagrali kiedykolwiek album na miarę "White album", "Sgt Pepper..."
nagrywają takie od 50 lat ;) baaa a nawet lepsze ;)

Baton
weteran forumowych bitew

05-11-2013, 22:31

Nerwowy pisze:chodzi tylko i wyłącznie o to, że grali chujowo.
Przyznaj, że ich nie lubisz albo trollujesz
Lykantrop pisze:Nawet Harrison się nieźle rozwinął,
Harrison to chyba największy niedoceniony w całej tej ekipie, Solowej twórczości nie znam (musi trza nadrobić), ale fakt faktem, że jak go już Lennon z Mccartneyem dopuszczali do skomponowania jakiegoś numeru, to efekt wypierdalał z butów. Something, While My Guitar Gently Weeps, I Me Mine, Within Me Within You, Here Comes the Sun, no kurde.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

05-11-2013, 22:40

Nie znoszę. Ale to, że grali chujowo to akurat fakt ;D
Awatar użytkownika
manieczki

05-11-2013, 23:13

A fryzura na bitelsa nadal na topie? Czy teraz lepsza na U DWA?

edit:
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Baton
weteran forumowych bitew

06-11-2013, 12:52

Nerwowy pisze:Ale to, że grali chujowo to akurat fakt ;D
Ponieważ jesteś agresorem, tedy spada na Ciebie obowiązek udowodnienia tej tezy :D
W przeciwnym razie wygrywam walkowerem i wtedy zastanowimy się co dalej.
manieczki pisze:U DWA?
U DWA jak U DWA, ale ponieważ dzięki nim wymyślono absolutnie kultowy dowcip o Bono, toteż pozostaną na zawsze w sercach.
ODPOWIEDZ