Ech, dla mnie wszystkie płyty RUSH są kompletne:-)longinus696 pisze:Znaczy zapomniałeś dodać do listy "Stick it Out" i przede wszystkim "Nobody's Hero". Jeszcze "Alien Shore" by się nadał. W ogóle to jest płyta kompletna.Drone pisze:Ach, słucham ostatnio namiętnie RUSH. W szczególności "Fly By Night" i moje ukochane "Counterparts". Na "Counterparts" są dwa utwory absolutne, 10/10, pod każdym względem, instrumentalnie, tekstowo, aranżacyjnie: "Animate" i "Cold Fire".
Rush
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zaczyna szaleć
Re: Rush
-
- zaczyna szaleć
Nie aż tak stare, "stare" to były "Rush"-"2112" :-)Block69 pisze:Wziąłem się na poważnie za wałkowanie starych płyt RUSH. Zakupy zacząłem od "Permanent Waves" i jestem pozamiatany od pierwszego odsłuchu. Dziś jadę po "Hemispheres".
-
- zaczyna szaleć
Moja ulubiona :) Hemispheres i Counterparts to majstersztyki przez duże W.Block69 pisze:Wziąłem się na poważnie za wałkowanie starych płyt RUSH. Zakupy zacząłem od "Permanent Waves" i jestem pozamiatany od pierwszego odsłuchu. Dziś jadę po "Hemispheres".
-
- zaczyna szaleć
Setlista może się zmienić - w Europie nie będą chyba grać ze smyczkami???Kevol pisze:Widziałem że w setliście na nowej trasie pełno perełek dawno nie granych. Body Electric, Grand Designs, Manhattan Project, The Analog Kid , Territories.. Do koncertu w Berlinie coraz mniej :)
-
- starszy świeżak
Oczywiście że będą grali. I nic nie zmienią. Rush to nie jest tego typu zespół. Nawet w 2007 roku jak Geddy chciał wprowadzić Closer To The Heart na drugi etap trasy to Neal się nie zgodził :) Także spodziewaj się usłyszeć tego co w USA :P
-
- zaczyna szaleć
Nie cieszy to mnie.....nie lubię muzyki rockowej z orkiestrą:-(Kevol pisze:Oczywiście że będą grali. I nic nie zmienią. Rush to nie jest tego typu zespół. Nawet w 2007 roku jak Geddy chciał wprowadzić Closer To The Heart na drugi etap trasy to Neal się nie zgodził :) Także spodziewaj się usłyszeć tego co w USA :P
-
- starszy świeżak
Ale co wy gadacie ? Przecież to nie jest żadna orkiestra ani nic waznego. Jedynie jakieś tam smyczki dodane z tyłu i to tylko na kawałki z drugiej połowy koncertu. Ktoś mówił że jakby mu nie poweidzieli że są smyczki to by o tym nie wiedział. Także bez stresu :)
-
- zaczyna szaleć
a do tego w jednym odcinku "chłopaków z baraków" alex uczył bubbelsa właśnie tego numeru na gitarce :)
a tak btw.
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... lske_.html
a tak btw.
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... lske_.html