The Flaming Lips - Embryonic [2009]

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

Re: The Flaming Lips - Embryonic [2009]

01-12-2009, 19:44

Drone pisze:Proszę zatem pokazać wąsidło.
on ma na drugie "Wąs" - nie słyszałeś?

:lol:
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-12-2009, 22:06

Riven pisze:eee... jak na moj gust to zdanie drone'a wcale nie implikuje, ze druga perspektywa jest perspektywą wnetrza astona martina, tylko ze jest to perspektywa _z_ wnetrza samochodu (w domysle perspektywa kierowcy/pasazera).

Alez oczywiscie ,ze implikuje, zarowno od strony logicznej jak i gramatycznej. Jezeli napisze "Jeden lubi ruchac kozy a drugi jak mu skarpety smierdza" to co takiego bedzie u ciebie w domysle ta implikacja (czynnoscia)??
To ze Drone zrobil z tego zrobil z tego lapsus to jedno, bo w ogole porownal perspektywe z punktu widzenia osoby jak i miejsca co jest bez sensu w ogole, no ale chcial blysnac i wyszlo, ze astonem gnojowke wozi.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

01-12-2009, 23:32

ja pierdolę, od lat myślę, jak go zaszufladkować, a ten mi gotową receptę daje ;)
Awatar użytkownika
Triceratops

02-12-2009, 10:25

Drone pisze:W sumie to jesteś taki sam jak Maria Konopnicka, tylko na innym poziomie biesiady :lol:
Hehe musze uczciwie przyznac ze to najsmieszniejszy dowcip z tych ktore ostatnio serwujesz :) , awansowales z poziomiu Dr.Ozdy do poziomu Pietrzaka :)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut

02-12-2009, 10:31

Triceratops pisze:
Drone pisze:W sumie to jesteś taki sam jak Maria Konopnicka, tylko na innym poziomie biesiady :lol:
Hehe musze uczciwie przyznac ze to najsmieszniejszy dowcip z tych ktore ostatnio serwujesz :) , awansowales z poziomiu Dr.Ozdy do poziomu Pietrzaka :)
ja wam proponuje do kompetu zatrudnić Zulu-Gulę :)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-12-2009, 00:46

na ten VDGG to ty się chyba podświadomie uparłeś, bo to niepojęte ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-12-2009, 01:01

chyba masz źle opisane płyty.
Awatar użytkownika
Triceratops

03-12-2009, 09:21

cie nie pierdole co sie porobilo, maria slucha the flaming lips i jeszcze chwali, czuje ze niedlugo allegro zaleje kolejna fala megararow z niemiecka muzyka remizowa i wurstmetalem
woodpecker from space
Awatar użytkownika
wombat
zaczyna szaleć

03-12-2009, 21:30

Generalnie albumy niemetalowe po pewnym czasie lub od razu wywołują u mnie odczucie maksymalnego znużenia, przy Embryonic jest zupełnie na odwrót. Mistrz płyta. Radosc ze słuchania 666/10.
Awatar użytkownika
Triceratops

03-12-2009, 21:36

Maria Konopnicka pisze:Mało osłuchany jestem w takich rzeczach, ale "Embryonic" to dla mnie album całkowicie nowatorski, świeży
Zatem na jakiej podstawie budujesz taka teorie, bo nie za bardzo rozumiem.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
wombat
zaczyna szaleć

03-12-2009, 22:10

o to to to!

Maria doskonale ujął fenomen tej płyty.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-12-2009, 22:51

maria, lekcja pierwsza: The Beatles posłuchaj
lekcja druga: posłuchaj CAN
lekcja trzecia: posłuchaj PINK FLOYD
Awatar użytkownika
Triceratops

03-12-2009, 23:54

Maria Konopnicka pisze:
Triceratops pisze: Zatem na jakiej podstawie budujesz taka teorie, bo nie za bardzo rozumiem.
Na podstawie swoich odczuć względem tej płyty. Podkreślając, że jestem mało osłuchany w takiej muzyce, chciałem zaznaczyć, że być może jestem w błędzie i to co mi wydaje się nowatorskie, nowoczesne - wizjonerskie wręcz - dla niektórych jest konglomeratem rzeczy zagranych i oklepanych 20-30 lat temu. Ja czegoś podobnego nigdy w życiu nie słyszałem, nie przychodzi mi do głowy żadna płyta, którą mógłbym podejrzewać o jakieś pokrewieństwo z "Embryonic". Dla mnie to zupełnie nowa jakość - spodziewałem się sentymentalnego smęcenia podstarzałych rockmenów, dla których czas zatrzymał się w latach 80-tych, a usłyszałem odważną płytę, zagraną z młodzieńczą werwą i polotem, muzyków, którzy nie oglądają się za siebie, lecz odważnie dryfują ku nieznanym lądom odkrywając nawet nie nowe wyspy, ale cały dźwiękowy kontynent, o którym mi się nawet nie śniło.
Hehe Maria do tego co powiedziales powyzej mozna w zasadzie podstawic cokolwiek i bedzie pasowalo. Jak moze ci przyjsc do glowy plyta pokrewna do Embyronic jak to dla ciebie w ogole nowosc i nie sluchasz niczego w tych rejonach, w ogole w zadnych oprocz metalu i wurstmetalu w zasadzie. To przeciez w zasadzie w pewnym sensie logiczne rozwiniecie pomyslow z Yoshimi Battles, bo At War In The Mystic byla takim przystankiem lekkiej stagnacji. Z młodzieńczą werwą i polotem, muzyków, którzy nie oglądają się za siebie gra chocby R.E.M , sluchales ostatnia plyte czyjest teraz passe a lyse pedaly cie brzydza w dodatku spiewaja ze kazdy jest hurts i puszcza to viva? Z mlodziencza werwa i polotem The Church nagralo zajebista plyte choc graja tyle co Flaming Lips. Takie twierdzenia w ustach nuworyszy zawsze brzmia conajmniej dziwnie, rozumiem euforie czlowieka ktory cale zycie ruchal na glempa przy zgaszonym swietle a tu sie okazuje ze mozna dac do dzioba przy zapalonym ale zeby od razu eksperckie teezy glosic to troche wies :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

04-12-2009, 00:22

tago mago
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

04-12-2009, 00:36

a najlepsze jest to, że choć Triceratops ma tu rację, oceniając Marię, to Maria ma rację oceniając Embryonic, zabawne ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

04-12-2009, 00:53

audiotele

wolisz

a) zmanierowanego tricetadropsa czy
b) prostego acz szczerego mariana

?
Arisowicz
w mackach Zła

04-12-2009, 00:54

Maria Konopnicka pisze:Gdybym miał wybrać to chyba najbardziej urzekła mnie A Saucerful of Secrets, później chyba debiut. i Ummagumma.
Najlepsze ich płyty, jebać Mur.
Awatar użytkownika
Triceratops

04-12-2009, 09:10

Maria Konopnicka pisze: Ok - wskaż jakiś zespół, który powstał we wczesnych latach 80-tych, nagrywał sobie sukcesywnie przez ponad 20 lat kolejne mniej lub bardziej udane płyty, aż tu nagle wyjechał z czymś tak wspaniałym i świeżym. Przeważnie jest odwrotnie - zespół powstaje w latach 80-tych, nagrywa kilka dobrych płyt, jedną-dwie wspaniałe, później w latach 90-tych produkuje nie do końca udane eksperymenty, aż wreszcie powraca do korzeni - nagrywa "zajebistą płytę, nie tak dobrą jak te klasyczne, ale taką, która spełnia oczekiwania starych fanów". Do tego scenariusza rzeczywiście można podstawić cokolwiek i będzie pasowało.
tak z szybkiej manki na przyklad: The Church, Tuxedomoon, Spiritualized, Flipper, Wire, Depeche Mode, R.E.M.
Maria Konopnicka pisze: Nie do końca się z Tobą zgodzę, po Embryonic przesłuchałem sobie kilka ich wcześniejszych płyt i moim zdaniem dokonali skoku ogromnego. Na tyle ogromnego, że nie chce mi się wyłączać Embryonic, żeby słuchać wspomnianych przez Ciebie płyt i nie przypuszczam aby to zbyt szybko nastąpiło :)
Odrabianie zaleglych lekcji domowych na szybkiego nie prowadzi raczej, do sensownych wnioskow. Z reguly tworczosc zespolu ocenia sie przez pryzmat ten pierwszej poznanej i przewaznie ulubionej plyty. Trudno sie cofnac i sprobowac udawac ze sie zaczyna z czysta karta.
Maria Konopnicka pisze: Uspokój się - fajnie jak sobie R.E.M. w radiu leci, ale nie wspominajmy ich w kontekście Embryonic - dla mnie to jak komiksy o Kapitanie Żbiku przy twórczości Kierkegaarda :)
No wlasnie o tym pisze i jak widacpo powyzszym mam racje,ze nie masz bladego pojecia o R.E.M. a postrzegasz ich jak przecietny sluchacz wylacznie przez pryzmat radiowo-teledyskowego zespolu od piosenek Losing My Religion, Shiny Happy People i Everyody Hurts. Tymczasem R.E.M. tworzy ciagle swietne, rockowe plyty a jezeli sie cofniesz do lat 80 to moze ze zdziwieniem zuwazysz ze ich plyta Murmur (jak i pozostale Reckoning ,Document czyLife’s Rich Pageant) to jedno z wazniejszych i ciekawszych wydawnictw alternatywnego rocka tamtych czasow. Sprobuj Maria to nie boli bo na razie produkujesz stereotypy ze az boli. Nie bardz glupi Marian jak juz zaczynasz chciec byc madry, posluchaj.
Maria Konopnicka pisze: Nie znam więc się nie wypowiem, ale jeśli ten polot i werwa równa jest R.E.M to raczej zostanę przy Embryonic
Slyszales ich ostatnia plyte Accelerate? Slyszalesz poprzednie Reveal czy Around The Sun? Nie wydaje mi sie ale nie przeszkadza ci to w nieco glupawym gadaniu i nieco kompromitujacym. Jakby ci ktos to puscil i nie powiedzial ze to wlasnie R.E.M. to bys sie pewnie zdziwil. No ale R.E.M. to zespol radiowy wiec mozna powtarzac bzdety bez sluchania, nie ?

Maria Konopnicka pisze: Zauważyłem, że często powracasz do tematu ruchania, walenia konia, wielkości kutasa... Masz kłopoty z erekcją czy jesteś prawiczkiem ?
[/quote]

Hehe trafiles bezblednie :) , ale co zrobie, ze te porownania trafiaja najbadziej i pasuja :D
Ostatnio zmieniony 04-12-2009, 09:14 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

04-12-2009, 09:12

twoja_stara_trotzky pisze:audiotele

wolisz

a) zmanierowanego tricetadropsa czy
b) prostego acz szczerego mariana

?
mylisz zmanierowanie z logika
:D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

04-12-2009, 09:16

twoja_stara_trotzky pisze:a najlepsze jest to, że choć Triceratops ma tu rację, oceniając Marię, to Maria ma rację oceniając Embryonic, zabawne ;)
W koncu jestesmy z jednej biesiady
woodpecker from space
ODPOWIEDZ