SATANISTYCZNA MUZYKA NIE-METALOWA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Re: SATANISTYCZNA MUZYKA NIE-METALOWA
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- megawat
- weteran forumowych bitew
Nie wiem czy było, ale Black Widow pasuje w sam raz.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
- w mackach Zła
było pewnie ze sto razy bo to jest OCZYWIZM
- qpson
- świeżak
miałem wymienić tutaj Black Widow i przede wszystkim Coven, ale padły te nazwy już kilkakrotnie. nie widziałem natomiast Blood Ceremony i The Devil's Blood (z tym, że to bardziej klimaty okultystyczne aniżeli satanistyczne; na upartego można to też nazwać rockiem). The Electric Hellfire Club - nazwa, którą wygrzebałem z ostatniej lektury o norweskim podziemiu. A z okołoprogresywnorockowych rzeczy jeszcze włoska Jacula. z kościelnymi organami i recytacją brzmi całkiem złowieszczo.
- TORTURER
- w mackach Zła
Jacula fajna,fakt.The Devils Blood jak najbardziej pasuje,otwarcie sie przyznaja do bycia satanistami..qpson pisze:The Devil's Blood (z tym, że to bardziej klimaty okultystyczne aniżeli satanistyczne.A z okołoprogresywnorockowych rzeczy jeszcze włoska Jacula. z kościelnymi organami i recytacją brzmi całkiem złowieszczo.
Death Dwells in Love
- Perversor
- zaczyna szaleć
Rolling Stones hehe :) a tak poza tym nikt nie wymienił z takich nowszych rzeczy : Jex Thoth i Sabbath Assembly, całkiem fajnie też śpiewają o czarach,wiedźmach i diable Witchcraft :>, oprócz Jacula polecam także solowy projekt gościa : Antonius rex. Z końcówki lat 60 i początku 70 o ile oczywiste jest Black Widdow to :> równie oczywiste pewnie jest ich pierwsze wcielenie pod nazwą Pesky Gee.
I jeszcze trochę mniej znanych ale równie zacnych bandów : Necromandus, Lucifer's Friend, Monument, Zior, Demon Fuzz czy Bulbous Creation. Część aż tak w temacie jak Coven o Diable nie prawi, ale nie można też jednoznacznie stwierdzić, że nie występuje okultyzm w tych nagraniach. Na dobrą sprawę to progresywny rock lat 70 to kopalnia :) ciekawych zespołów w tym temacie. Swoją drogą Led Zepplin też wiedzieli co w piekle piszczy, o ile może w tekstach utworów nie było nic w prost to jednak Page nigdy nie ukrywał swojej fascynacji Crowleyem, magia i ciemną stroną.
I jeszcze trochę mniej znanych ale równie zacnych bandów : Necromandus, Lucifer's Friend, Monument, Zior, Demon Fuzz czy Bulbous Creation. Część aż tak w temacie jak Coven o Diable nie prawi, ale nie można też jednoznacznie stwierdzić, że nie występuje okultyzm w tych nagraniach. Na dobrą sprawę to progresywny rock lat 70 to kopalnia :) ciekawych zespołów w tym temacie. Swoją drogą Led Zepplin też wiedzieli co w piekle piszczy, o ile może w tekstach utworów nie było nic w prost to jednak Page nigdy nie ukrywał swojej fascynacji Crowleyem, magia i ciemną stroną.
- holy_sloth
- rozkręca się
Alien Vampires -bluźniercze teksty, obrazoburcze okładki, wszechogarniająca nagość i zepsucie cieknie niczym szlam ze świętej pizdy Maryi.
E Nomine- okultyzm, magia, wraaaaaa! zuo, koniec świata, apokalipsa. Najpierw czarują i wprowadzają w trans, a później bez ostrzeżenia zrywają majty.
E Nomine- okultyzm, magia, wraaaaaa! zuo, koniec świata, apokalipsa. Najpierw czarują i wprowadzają w trans, a później bez ostrzeżenia zrywają majty.
Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie dobro czyni.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
z twórczością włochów już miałem okazję się zetknąć, natomiast e nomine to temat do rychłego obadania.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Robiłem kiedyś podejście - tekstowo fajnie, ale muzycznie zabrzmiało jak parodia Black Sabbath / Mercyful Fate... nie jestem w stanie słuchać takich rzeczy.TORTURER pisze:Jacula fajna,fakt.The Devils Blood jak najbardziej pasuje,otwarcie sie przyznaja do bycia satanistami..qpson pisze:The Devil's Blood (z tym, że to bardziej klimaty okultystyczne aniżeli satanistyczne.A z okołoprogresywnorockowych rzeczy jeszcze włoska Jacula. z kościelnymi organami i recytacją brzmi całkiem złowieszczo.
-
- w mackach Zła
Bez jaj, jeszcze rozumiem tak mówić o Ghost, ale The Devil's Blood? "Come, reap" jest fantastyczną płytą i chociaż przyznaję, że ciężko ich wrzucić do jakieś szufladki, to słychać tam raczej Blue Cheer i Vanilla Fudge, a nie Mercyful Fate...
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Ghost jest w ogóle poza konkurencją, jeśli idzie o poziom parodii, ale nie zapominaj że jestem dyletantem czy coś takiego.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem, czy pasuje tu, ale zarzucę Antichristusem. Takie pojebane coś z pogranicza breakcore'u i dnb. Liryków stricte tu nie ma (tyle wnioskuję z kilkunastu przesłuchanych kawałków i podcastów), ale pojawiają się fragmenty filmów, m.in The Omen. Tu parę próbek:
-
- rasowy masterfulowicz
- beastov23
- weteran forumowych bitew
Następnym postem niby wybrnąłeś zmieniając temat na Ghost, licząc, że nikt nie zwróci uwagi. Jeśli TDB to parodia Black Sabbath (?!?) i Mercyful Fate, to może zostań przy zbieraniu kaset.Czesław pisze:Robiłem kiedyś podejście - tekstowo fajnie, ale muzycznie zabrzmiało jak parodia Black Sabbath / Mercyful Fate... nie jestem w stanie słuchać takich rzeczy.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- mrwth
- zaczyna szaleć
Potwornie srogi Satanik Amiga Ambient.Bambi pisze:
To jest fajne! :D
-= Pasażer Balonu =-
-
- rasowy masterfulowicz