DEPECHE MODE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DEPECHE MODE
Własnie wróciłem z koncertu z londyńskiej 02 Arena,kilka myśli nieuczesanych więc;
Lubie 02,piękny budynek, wchodze do środka i wszedzie mnóstwo ludzi z browarem w ręce w każdym mijanym pubie w środku leci Depeche Mode,panuje bardzo fajna ,zrelaksowana atmosfera. Docieram do głównej hali i wbijam się z żoną na płyte główną ,jakieś 15 metrów od sceny.
Na początek jakiś niemrawy skandynawski support,którego nazwy już nawet nie pamiętam,ludzie klaszczą,ja po każdym utworze mrucze sobie pod nosem: wypierdalać;).Wreszcie o 21:00 nadchodzi czas gości z Basildon.Zaczynają zmasowanym,niemal industrialnym intro po którym przechodzą płynnie do Welcome to my world.Od razu jestem kupiony,Gahan śpiewa tak dobrze i czysto,że aż trudno w to uwierzyć.Z tyłu sceny wyświetlają się bardzo fajne,plastyczne wizualizacje.
Dalej poszła wiązanka utworów z nowej płyty, Angel wypada rewelacyjnie,ale następujący juz po nim In your Room tak sobie (dziwne,biorąc pod uwage jaki to klasyk), przy Behind the Wheel publika dostaje szału,Gore bardzo energiczny,Fletcher stoi za swoim zestawem i przyjmuje rozmaite pozy rzadko dotykajac swojego instrumentu,a Gahan....no cóż,wspaniale sie sprawdza w roli frontmana,zastanawiam sie skad w tym wieku facet ma tyle energii,my name is dave gahan and I believe in fitness;) W dodatku wokalnie to jest naprawde ROZPIERDOL.
Najlepsze momenty koncertu: Should be higher i Heaven którym towarzyszą obłędne obrazy wyświetlające sie za sceną,wspaniale wykonane,wówczas ta fala dźwięku przeszywała człowieka na wskroś.zamykający koncert Never let me down również był piekna,magiczną chwilą ( las rąk,wiadomo o co chodzi)
Najsłabiej wypadły: Only when I loose myself dobrze zaspiewany przez Martina ale jakoś to wszystko nie brzmiało,rozlazilo sie,podobnie w przypadku World in My eyes, maksymalnie tłusty,zbasowany,gubił sie ten charakterystyczny motyw.
Ogólne wrażenia jak najbardziej pozytywne,wciąż są najlepszym zespołem na świecie:)
Lubie 02,piękny budynek, wchodze do środka i wszedzie mnóstwo ludzi z browarem w ręce w każdym mijanym pubie w środku leci Depeche Mode,panuje bardzo fajna ,zrelaksowana atmosfera. Docieram do głównej hali i wbijam się z żoną na płyte główną ,jakieś 15 metrów od sceny.
Na początek jakiś niemrawy skandynawski support,którego nazwy już nawet nie pamiętam,ludzie klaszczą,ja po każdym utworze mrucze sobie pod nosem: wypierdalać;).Wreszcie o 21:00 nadchodzi czas gości z Basildon.Zaczynają zmasowanym,niemal industrialnym intro po którym przechodzą płynnie do Welcome to my world.Od razu jestem kupiony,Gahan śpiewa tak dobrze i czysto,że aż trudno w to uwierzyć.Z tyłu sceny wyświetlają się bardzo fajne,plastyczne wizualizacje.
Dalej poszła wiązanka utworów z nowej płyty, Angel wypada rewelacyjnie,ale następujący juz po nim In your Room tak sobie (dziwne,biorąc pod uwage jaki to klasyk), przy Behind the Wheel publika dostaje szału,Gore bardzo energiczny,Fletcher stoi za swoim zestawem i przyjmuje rozmaite pozy rzadko dotykajac swojego instrumentu,a Gahan....no cóż,wspaniale sie sprawdza w roli frontmana,zastanawiam sie skad w tym wieku facet ma tyle energii,my name is dave gahan and I believe in fitness;) W dodatku wokalnie to jest naprawde ROZPIERDOL.
Najlepsze momenty koncertu: Should be higher i Heaven którym towarzyszą obłędne obrazy wyświetlające sie za sceną,wspaniale wykonane,wówczas ta fala dźwięku przeszywała człowieka na wskroś.zamykający koncert Never let me down również był piekna,magiczną chwilą ( las rąk,wiadomo o co chodzi)
Najsłabiej wypadły: Only when I loose myself dobrze zaspiewany przez Martina ale jakoś to wszystko nie brzmiało,rozlazilo sie,podobnie w przypadku World in My eyes, maksymalnie tłusty,zbasowany,gubił sie ten charakterystyczny motyw.
Ogólne wrażenia jak najbardziej pozytywne,wciąż są najlepszym zespołem na świecie:)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: Odp: DEPECHE MODE
Naprawdę się zastanawiasz skąd tyle energii w Gahanie? A widziałeś Jaggera na koncercie? Ma 2 razy więcej energii od DG a ma 70 lat
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
-
wszystko prawda.Jagger,Rolling Stones w ogóle to duża inspiracja dla DM,wspominali o tym niejednokrotnie.wybierasz sie na koncerty promujace delta machine?Ja myślę nad odwiedzeniem kilku innych miast jeszcze..Maleficio pisze:Naprawdę się zastanawiasz skąd tyle energii w Gahanie? A widziałeś Jaggera na koncercie? Ma 2 razy więcej energii od DG a ma 70 lat
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- Zenek
- weteran forumowych bitew
-
jebać opozycje.
- Nerwowy
Czy forumowy front DM zakupił już koszulki w Biedronce ?

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Welcome to My World
Angel
Walking in My Shoes
Precious
Black Celebration
Policy of Truth
Should Be Higher
Barrel of a Gun
Higher Love (Martin]
Shake the Disease (Martin]
Heaven
Soothe My Soul
A Pain That I'm Used To
A Question of Time
Secret to the End
Enjoy the Silence
Personal Jesus
Goodbye
-------------------------------------------
Home
Halo
Just Can't Get Enough
I Feel You
Never Let Me Down Again
kto nie był ten pipa :P
Angel
Walking in My Shoes
Precious
Black Celebration
Policy of Truth
Should Be Higher
Barrel of a Gun
Higher Love (Martin]
Shake the Disease (Martin]
Heaven
Soothe My Soul
A Pain That I'm Used To
A Question of Time
Secret to the End
Enjoy the Silence
Personal Jesus
Goodbye
-------------------------------------------
Home
Halo
Just Can't Get Enough
I Feel You
Never Let Me Down Again
kto nie był ten pipa :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
fajna set lista.w Londynie zabrakło Higher Love,Shake the disease,Policy of truth,nawet Walking in my shoes;(
- Żułek
bym rzekł ze wręcz zajebista :)
chociaż jak dla mnie troche za dużo kawałków z nowej płyty (ze 2 mogliby wywalić), słabo im wyszło Barrel of a Gun
zabrakło mi Stripped :( ale i tak w porównaniu z 2006 dużo lepiej :)
Chvrches - support fajny nawet :)
chociaż jak dla mnie troche za dużo kawałków z nowej płyty (ze 2 mogliby wywalić), słabo im wyszło Barrel of a Gun
zabrakło mi Stripped :( ale i tak w porównaniu z 2006 dużo lepiej :)
Chvrches - support fajny nawet :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Triceratops
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
a nie wkurwiajcie mnie :-(
- witchfinder
-
- rasowy masterfulowicz
- Maleficio
- Kontakt:
Gahan przed zejściem ze sceny na utwory Gore tak zjebal koncertowo Barel of a Gun, że reszta przez 2 minuty w trakcie utworu walczyła dzielnie jak wyjść z tego faux-pasa. Ale jakoś im się w końcu udało. Jak można nie znać tekstu piosenki co grasz codziennie?
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
przy takiej ilości narkotyków, które w siebie władował to i tak dziw bierze, że wie jak się nazywa, gdzie mieszka, co robi :D
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- Zenek
Nagle przypomniałem sobie, że nie tak dawno, byłem przecież na koncercie Depeche Mode. Tylko niespożyta energia i wiara w lepsze jutro , pozwoliły mi dotrzeć po tym misterium do domu...