THROBBING GRISTLE

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: THROBBING GRISTLE

11-09-2008, 19:37

vulture pisze:TAKI temat o TAKIM zespole a tu sie tylko gada o jakimś facecie z pomorza któremu piotrek było na imię.
no mówię, że zaczynasz ostatnio łapać kompleks trocaka - tyle, że ty łapiesz wersję reaktywną :lol:
vulture

11-09-2008, 19:50

przejadłeś się.ani mnie ziębi ani grzeje co tam sobie skrobniesz na mój temat.
EOT
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

11-09-2008, 19:59

vulture pisze:przejadłeś się.ani mnie ziębi ani grzeje co tam sobie skrobniesz na mój temat.
EOT
bardzo się cieszę, liczę, że twoje ostatnie osobiste wycieczki to już przeszłość.
Baton
weteran forumowych bitew

08-04-2012, 19:30

Pięc stron pierdolenia o kompleksie trocaka. Ręce opadają.

No dobra. Załóżmy, że chcę się dowiedzieć skąd się te wszystkie szumy i trzaski wzięły i siła rzeczy chcę poznać lepiej THROBBING GRISTLE. Że słyszałem kiedyśtam "Second Annual Report" i mi się w sumie podoba, ale to w zasadzie wszystko co wiem o tej płycie. Załózmy że chciałbym się rozejrzeć za co jeszcze chwycić, żeby się zapoznać ze zjawiskiem. I na koniec załóżmy, że chciałbym szerzej poczytać o czymś takim jak industrial, najlepiej opracowane konkretniej niż na forum internetowym - bo zdaję sobie sprawę, że ten ruch to znacznie więcej niż sama muzyka wyrwana z kontekstu, a ktoś, gdzieś, coś, kiedyś chyba na ten temat napisał. ksiązkę, artykuł, trip raport. No i jak już to założymy, to co potem? Jakies rady za co się brać?
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

08-04-2012, 19:52

Zabawne, ostatnio wlasnie zapoznalem sie z Second..., swietna plyta, ktora bardziej niszczy klimatem, niz ciezarem sprzezen i sila dzwieku, juz Cluster pod wzgledem muzycznym wydal mi sie ciezszy(za to TG mocno nadrabia trescia i postawa czlonkow zespolu). Juz nie moge doczekac sie az poznam kolejne plyty. Pobieznie zapoznalem sie z Exotika Chris & Cosey, ktory to album tez mi sie spodobalPodpisuje sie pod pytaniem Batona, o literature do tego tematu. Byscie sie wstydzili TAKI temat zjebac.
Awatar użytkownika
Shamrock
zaczyna szaleć

08-04-2012, 19:52

swietny temat :)

btw. nie znam throbbing gristle nic :(
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

08-04-2012, 20:07

Dawaj na sluchawki Second Annual Report, gas swiatlo i wciska play.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-04-2012, 20:09

jaki fajny temat :DDDD
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

08-04-2012, 20:10

Tak jeszcze tylko niech Jester sie zjawi
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

10-04-2012, 09:09

Baton pisze: No dobra. Załóżmy, że chcę się dowiedzieć skąd się te wszystkie szumy i trzaski wzięły i siła rzeczy chcę poznać lepiej THROBBING GRISTLE. Że słyszałem kiedyśtam "Second Annual Report" i mi się w sumie podoba, ale to w zasadzie wszystko co wiem o tej płycie. Załózmy że chciałbym się rozejrzeć za co jeszcze chwycić, żeby się zapoznać ze zjawiskiem.
Ja bym sugerował, żeby najpierw poznać dobrze płyty TG (włącznie z tymi wydanymi po reaktywacji) i dopiero potem sięgać po inne rzeczy. A jak już sięgać, to niech będą to rzeczy najcięższego kalibru, takie jak Boyd Rice/Non, Monte Cazazza, Cabaret Voltaire, Laibach itp. Najgorsze co możesz zrobić to badać hurtowo wszystkich wykonawców, którym przyczepiono łatkę industrial. Tak naprawdę tylko niewielki procent z tego wart jest uwagi. Zaznaczam jednak, że piszę z punktu widzenia fana, nie "eksperta" ;)
Baton pisze: I na koniec załóżmy, że chciałbym szerzej poczytać o czymś takim jak industrial, najlepiej opracowane konkretniej niż na forum internetowym - bo zdaję sobie sprawę, że ten ruch to znacznie więcej niż sama muzyka wyrwana z kontekstu, a ktoś, gdzieś, coś, kiedyś chyba na ten temat napisał. ksiązkę, artykuł, trip raport. No i jak już to założymy, to co potem? Jakies rady za co się brać?
Ten temat jest dobrym źródłem informacji ;) A tak na serio, olej opracowania. Jak już masz czytać (a trochę poczytać trzeba, żeby załapać o co tym ludziom chodziło), to niech będą to wywiady z najważniejszymi przedstawicielami tego "nurtu" (słowo "ruch" jest w odniesieniu do tej muzyki dość niefortunne). Potem warto cofnąć się do rzeczy, które były ich inspiracjami. Czyli w zasadzie metoda taka sama jak w przypadku każdego innego zjawiska ;)
Tarpaulin
w mackach Zła

10-04-2012, 20:27

Heathen Earth bardzo lubię, a trzy pierwsze kawałki z tego wydawnictwa to dla mnie prawdziwa esencja gatunku.
plecki
rozkręca się

10-04-2012, 20:54

@Baton, do poczytania polecam numer 4-5 czasopisma RE-SEARCH... masz tam rzeczone throbbing gristle, solowego p-orridge i burroughsa z gysinem (wywiad robiony przez p-orridge). daj znac jesli nie znajdziesz w sieci, pomoge.
ODPOWIEDZ