powiedzcie-jak sie nazywa najlepszy zespol rockowy na ziemi?

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ

no ?

The Doors
5
36%
The Doors
4
29%
The Doors
5
36%

Liczba głosów: 14
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: powiedzcie-jak sie nazywa najlepszy zespol rockowy na ziemi?

04-11-2010, 22:57

większości nie znam, co mi nie przeszkadza stawiać the doors BARDZO nisko, lekceważyć nawet.
i żeby uniknąć zjebanych pytań i innych prawd życiowych - tak, ja naprawdę słyszałem większość ich płyt. nie wiem, czy nie wszystkie, no ale mnie to nie interesuje.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

04-11-2010, 23:12

Nie wiesz nic o człowieku, to się możesz łatwo pomylić - taki urok forum.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

04-11-2010, 23:33

Nigdzie nie napisałem, że go oceniasz jako człowieka... zresztą nieważne - nie będę robił za adwokata Rivena.

Swoją drogą, chyba na wszystkie te kapele było już robione pranie na tym forum.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

04-11-2010, 23:47

chcialem zalozyc temat o the doors (bo mi sie akurat przypomnieli), tytul i ankieta to taki maly zarcik, na pol serio...
to tak z mniej oczywistych rzeczy. brawa dla longinusa za spostrzegawczosc :D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

04-11-2010, 23:50

harry harry pisze:Faust,Can,Amon Duul I i II,The Velvet Underground,Swans,This Heat,Cabaret Voltaire,Joy Division,Neu!,The Stooges,The Birthday Party,Pink Floyd (pierwsze 3),The Residents,Soft Machine,Gong,Art Zoyd,Henry Cow,Cpt.Beefheart & The Magic Band,Zappa,.Naprawde nie znacie tych zespolow?Bo nie wierze,ze stawiacie wyzej The Doors.
Znam większość z tych zespołów i niektóre z nich kocham, ale wpisywanie ich w temacie o najlepszym zespole rockowym uważam za nieporozumienie - nawet jeśli wszystkie można zaliczyć do szeroko pojętego rocka. Jedyny prawdziwie rockowy zespół z tego zestawu to The Stooges... no może jeszcze The Birthday Party, ale też nie do końca.

A najlepszy zespół rockowy to, jak już wspominałem, The Rolling Stones.

:wink:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

04-11-2010, 23:52

harry harry pisze:Faust,Can,Amon Duul I i II,The Velvet Underground,Swans,This Heat,Cabaret Voltaire,Joy Division,Neu!,The Stooges,The Birthday Party,Pink Floyd (pierwsze 3),The Residents,Soft Machine,Gong,Art Zoyd,Henry Cow,Cpt.Beefheart & The Magic Band,Zappa,.Naprawde nie znacie tych zespolow?Bo nie wierze,ze stawiacie wyzej The Doors.
generalnie to przecież podobny poziom... poza zjebanym Cabaret Voltaire rzecz jasna :lol:
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

05-11-2010, 00:03

harry harry pisze: To co graja wymienione przeze mnie zespoly?Chyba jestem nie na czasie ze wspolwczesnymi etykietkami.
Generalnie, to każdy z nich gra co innego - choć, tak jak zaznaczyłem wyżej, każdy z nich można zaliczyć do szeroko pojętego rocka. Dla mnie jednak taki "rock" niewiele ma wspólnego z esencją tej muzyki. Jak czytam te nazwy, to czuje się tak, jakby podczas rozmowy o dobrym kinie akcji ktoś zaczął wymieniać filmy Bergmana albo Tarkowskiego...

A co do etykiet, to nie wiem, nie znam się - piszę o tym, jak odbieram tę muzykę. Dla mnie rock to zabawa, seks, rebelia itp a nie znudzeni życiem studenci tworzący "ciężkostrawną kakofonię" ;)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

05-11-2010, 00:05

harry harry pisze: No do innowacyjnosci Monster Magnet nie maja startu:)
O widzisz - Monster Magnet to dobry przykład rockowego zespołu.
Awatar użytkownika
Bloodcult

05-11-2010, 00:14

bardzo się cieszę że nazwa Monster Magnet padła w tym temacie, sam się zastanawiałem czy ich tu nie wymienić :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
wolf

05-11-2010, 00:24

Kiedyś na clubbingu poznałem fajna dziewczynę,zgrabna blondyna z dużym cycem,pamiętam jej fascynację doorsami coż z tego skoro nie lubiła w kakao,zdecydowanie chujowa kapela.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

05-11-2010, 00:29

harry harry pisze: No tak.Nie dla wszytkich Bergman czy Tarkowsky.Dla niektorych pozostaje Schwarzenegger i jego rebelia.Dobre podsumwanie.Jesli ROCK to A.S. to ja go pierdole.Moja definicja Rocka jest totalnie inna,ale nie wytlumacze tego schwarzenegerrowi.
No ale nie powiesz mi, że wolisz słuchać Can niż obejrzeć sobie Predatora albo Commando? :shock:
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

05-11-2010, 00:40

Odpowiem tak - nigdy nie szalałem za Can, natomiast oglądania w kinie "Commando" nie zapomnę nigdy ;)
Awatar użytkownika
olo1972
postuje jak opętany!

05-11-2010, 00:41

Zdecydowanie Doors.Zacząłem nietypowo bo od L.A Woman,ale generalnie wszystie płytki są ok.Joy Division owszem,choć Curtis ciut za wczesnie zszedł i nie wiadomo w którą stronę by poszli....
Awatar użytkownika
Triceratops

Re: Re:

05-11-2010, 08:24

harry harry pisze:
longinus696 pisze:
I właśnie z wyżej wymienionych powodów zadawanie tytułowego pytania oznacza umysłową ułomność.
Oczywiście Riven, o ile go znam, nie pytał na serio, tylko rzucił sobie hasło w eter żebyśmy mogli sobie pomarudzić i nawzajem się przekrzykiwać ;)
Nawet jesli nie serio to o czyms tam jednak swiadczy.
O niczym kurwa nie swiadczy, conajwyzej o twojej ulomnosci do wlasnego pojmowania bo widac za ciebie juz ktos inny pomyslal. Co ma kurwa piernik do wiatraka, jeden lubi zappe inny the doors, co tu kurwa nienormalnego. Daj namiar na ten podrecznik ambitnego ginazjalisty z ktorego napierdralasz te swoje uczone androny , tez poczytam. I gdzie jest The Beatles albo Stonesie do chuja w twoim ambitnym zestawieniu? Nie mieszcza sie w kanonach ambitnych gimnazjali? Za proste?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

05-11-2010, 08:31

ultravox pisze:Generalnie, to każdy z nich gra co innego - choć, tak jak zaznaczyłem wyżej, każdy z nich można zaliczyć do szeroko pojętego rocka. Dla mnie jednak taki "rock" niewiele ma wspólnego z esencją tej muzyki. Jak czytam te nazwy, to czuje się tak, jakby podczas rozmowy o dobrym kinie akcji ktoś zaczął wymieniać filmy Bergmana albo Tarkowskiego...
No bo to dzisiaj zajebiscie ambitne wrzucic gdzies cos z RIO albo canterbury, od razu rozweselone towarzystwo usiada grzecznie ze spuszczonymi uszami i potulnie slucha nowego proroka, ktory wpadl sie pochwalic ze ma dluzszego chuja niz reszta i fantazyjnie powyginanego. Pewnie wielu by zasmucila opinia nieodzalowanego Kaluzynskiego o filmach Bergmana, to smutne, ze taka chujowa byla. Taki ambitny rezyser a nasz brudas Kaluzynski go zrownal niemal z gownem.
ultravox pisze:A co do etykiet, to nie wiem, nie znam się - piszę o tym, jak odbieram tę muzykę. Dla mnie rock to zabawa, seks, rebelia itp a nie znudzeni życiem studenci tworzący "ciężkostrawną kakofonię" ;)
Ja np osobisicie wole do browara albo flaszki obejrzec Rambo czy Commando niz sie meczyc przy wysmakowanych dzielach moralnego niepokoju pedala Almodovara o jego matce.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
lumpskaut
zaczyna szaleć

05-11-2010, 11:41

ultravox pisze:Dla mnie rock to zabawa, seks, rebelia itp
Dobre, kiedyś czytałem podobne stwierdzenie autorstwa Grzegorza Markowskiego (to ta baba jaga z Perfect), tylko on miał na myśli rock'n'roll. Wszak Perfect to czysta rebelia, to pewnie wiedział, co mówił.
Chciałbym zalać Twój polder.
est

05-11-2010, 12:21

LOL!
Awatar użytkownika
Triceratops

05-11-2010, 12:42

harry harry pisze:Zabawny z ciebie kundelek,córko almodovara.I naucz sie pisac po polsku,bo sie non stop kompromitujesz man.masz problemy ze sklejeniem poprawnego zdania,wiec moze faktycznie przydalby ci sie ten podrecznik jako antidotum na tą ułomnosc?
Lol a co jest niby nie po polsku ulomie? Bo twoja pisanina roi sie od wszelkiego rodzaju bledow jakie tylko istnieja, od ortografii po gramatyke, slowem przyganial kociol garnkowi a sam smoluch pierdolony.

Ogolnie mowiac merytorycznie nie jestes sie w stanie odniesc, wiec sie czepiasz czego sie czepiasz lolku, tematow zastepczych. To co ty wypisujesz, to sa jakies bzdety z podrecznikow dla studencikow bez mozgu, no doslownie chartsy z kazdego gatunku ktory jest nazywany "ambitnym", zabraklo chyba tylko jakiejs Magmy a King Crimson to juz z cala pewnoscia nie pasuje, bo to przeciez zbyt znany i mainstreamowy zespol.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

05-11-2010, 12:53

Triceratops pisze: Ja np osobisicie wole do browara albo flaszki obejrzec Rambo czy Commando niz sie meczyc przy wysmakowanych dzielach moralnego niepokoju pedala Almodovara o jego matce.
TAK, TAK, PO STOKROĆ TAK! (nie odnosząc się zupełnie do tematu głównego)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Triceratops

05-11-2010, 13:06

harry harry pisze:Tak wogole to mowil ci juz ktos,ze jestes męczący i niedorzeczny smoluchu pierdolony?
Nie brudasie, jestes pierwszy :) Pewnie dlatego, ze ja jestem jak John Wayne a ty jestes jak meksynanski pierdolony zlodzieina Sancho, ja wchodze do saloonu i bez uzycia colta kopniakami w dupe wypierdalam cie na ulice :)

Nie masz nic do powiedzenia oprocz wystukanych formulek i teorii o wyzszosciach z dupy wyjetych. Nie wiem jaki kij trzeba w dupie miec ( z pewnoscia kilka razy dluzszy niz longinus - bez urazy oczywista :lol; ) zeby sie powaznie odniesc do tego tematu i to w taki sposob. Samo wartosciowanie Amon Duul czy Cabaret Voltaire wzgledem The Doors wskazuje na jakas mocna niedypozycje umyslowa, ty nie potrafisz zrozumiec pojecia sztuki uzytkowej, ty pewnie chodzisz na dyskoteki gdzie sie umiera lezac na parkiecie do ponurych dzwiekow Univers Zero a smiejesz sie w rytm mechanicznych werbli Cabaretu Voltaire jak Gmoch. A ruchasz pewnie w rytm plemiennych dzwiekow Amon Duul. A sorry zapomnialem, ze niedojebane studenciki nie ruchaja, tak czy srak smutne zycie zjebie.
woodpecker from space
ODPOWIEDZ