R.U.T.A. - Gore!

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

R.U.T.A. - Gore!

19-03-2011, 17:50

Obrazek

Ksiydza, ksiydza z kazalnicy zrucić,
ano dać mu ciyżkie cepy
do stodoły młócić!

R.U.T.A. „Gore. Pieśni buntu i niedoli XVI-XX wieku” - zgrabnie zaaranżowane ludowe wkurwienie na wyzyskiwaczy chłopskiego trudu. Długopis opowiedziałby więcej, ja jedynie polecam, bo zacnie młócą cepy. Uwaga: Żadnych wyrachowanych Leledragów ani zórz Peruna nie uświadczycie.

Można porozmawiać.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: R.U.T.A. - Gore!

20-03-2011, 10:34

fajne to to, ale tak lewackie, że aż boli ;)
Karkasonne

20-03-2011, 10:48

Obczaiłem teledysk na tubie, i podziękuję za takie bzdury.
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

20-03-2011, 10:58

Staram się nie patrzeć na to politycznie, bo czymże jest lewackość jeśli nie nabijaniem swojej kiesy "wspólnym dobrem".
A że chłopom żyło się ciężko, to teksty musiały być antyfeudalne i antyklerykalne - do tego nie potrzeba Trockich i Leninów. ;)

Karkasonne: Nie wiem co obczaiłeś, ale przykładowo Gore, Szubieniczka stoi, czy Związali mnie w powróz słucha się ciekawie. Szorstkie to i siermiężne, ale taki chyba był zamysł. Co kto lubi - dla mnie ta płyta to ciekawostka.

Cesarzu cesarzu, najjaśniejszy panie,
Dałbyś mi trzewiki - nasrałbym ci na nie!

;)
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?

Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-03-2011, 11:05

generalnie to dawno nie słyszałem tak dobrej, oryginalnej i niebanalnej płyty z tego smutnego jak pizda kraju ;)
jestem zdecydowanie na tak.
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

21-03-2011, 14:20

Czuc w tym powiewie swiezosci i o dziwo jak na polska alternatywe nie wali na kilometr pseudointelektualnym belkotem, rabacje czas zaczac!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

21-03-2011, 14:34

twoja_stara_trotzky pisze:generalnie to dawno nie słyszałem tak dobrej, oryginalnej i niebanalnej płyty z tego smutnego jak pizda kraju ;)
jestem zdecydowanie na tak.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

21-03-2011, 14:52

To jest chyba projekt gościa z Lao Che,czyli obstawione bedą pewnie wszystkie juwenalia,sruwenalia i inne take gówena.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

21-03-2011, 14:54

z tego co czytałem, to koleś z lao che (co to w ogóle jest?) udziela się tylko gościnnie na wokalach. choć chuj ich tam wie. tak, czy inaczej, słucha się tego bardzo przyjemnie.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

21-03-2011, 18:23

Deviant pisze:To jest chyba projekt gościa z Lao Che,czyli obstawione bedą pewnie wszystkie juwenalia,sruwenalia i inne take gówena.
Spięty udziela się w "Lamencie chłopskim" ale nie odpowiada za projekt. A czy Lao Che to popierdóła dla najebanych studenciaków? - śmiem się nie zgodzić. Za to, co zrobili na "Powstaniu Warszawskim" oraz "Gusłach" należy im się szacun z przytupem. Trzeba albo urodzić się głuchym albo być na bakier z obiektywnie rozumianą sztuką, żeby nie widzieć w tych płytach pierwiastka zajebistości.

Nurni Flowenol
zaczyna szaleć

21-03-2011, 19:11

Wujek Lucyferiusz pisze:
Deviant pisze:To jest chyba projekt gościa z Lao Che,czyli obstawione bedą pewnie wszystkie juwenalia,sruwenalia i inne take gówena.
Spięty udziela się w "Lamencie chłopskim" ale nie odpowiada za projekt. A czy Lao Che to popierdóła dla najebanych studenciaków? - śmiem się nie zgodzić. Za to, co zrobili na "Powstaniu Warszawskim" oraz "Gusłach" należy im się szacun z przytupem. Trzeba albo urodzić się głuchym albo być na bakier z obiektywnie rozumianą sztuką, żeby nie widzieć w tych płytach pierwiastka zajebistości.
Nieświęta prawda!Chociaż Prąd Stały/Prąd Zmienny i Gospel również są dobre.
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

21-03-2011, 19:19

Wujek Lucyferiusz pisze:
Co nie znaczy ,że nie drażni mnie publika dla jakiej grają,co niestety rzutuje na odbiór muzyki.
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

21-03-2011, 19:42

Deviant pisze: Co nie znaczy ,że nie drażni mnie publika dla jakiej grają,co niestety rzutuje na odbiór muzyki.
oplułem monitor. mega LOL. wymyśl coś jeszcze równie śmiesznego.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

21-03-2011, 19:48

Xapapote pisze:
Deviant pisze: Co nie znaczy ,że nie drażni mnie publika dla jakiej grają,co niestety rzutuje na odbiór muzyki.
oplułem monitor. mega LOL. wymyśl coś jeszcze równie śmiesznego.

Dzisiaj opadłem z sił.Mówię o subiektywnym odbiorze a nie o wartości muzyki samej w sobie.
Offtop się robi.Słyszalem kilka numerów w 3-jce,całości chyba nie dał bym rady wysłuchać za jednym posiedzeniem...
Awatar użytkownika
Hatefire

21-03-2011, 19:56

Internet nie przestaje mnie zadziwiać. Osobiście nie bardzo podoba mnie się Lao Che, Ruta zresztą też, ale bynajmniej nie z powodu targetu tych projektów. Kurwa, może od razu skreślmy Beatles'ów, bo Jarek Kaczyński powiedział kiedyś, że ich lubi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

22-03-2011, 07:52

Wybaczam Ci, Deviancie. Idź do pokoju i nie grzesz już więcej.

Jako pokutę wyznaczam Ci jedno przesłuchanie płyty "Powstanie Warszawskie" - usiądź jak Pan przykazał z piwkiem w ręku, zrelaksowany i posłuchaj, jak polnische partizanen, banditen banditen siadają świnskim blondynom na karku okrakiem. Jeśli ta opowieść dziejów chaosu i rozszarpanej młodości nie zrobi na tobie wrażenia, nie musisz człapać w swoich sandałach za mną, ku Getsemane. Amen.

Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

22-03-2011, 17:38

Teksty sa strasznie naiwne i ksztaltuja jednostronny obraz jakby polskiemu chlopu przez V wiekow bylo piekielnie zle i co raz gorzej. Jak by ciagle chlopom obnizal sie poziom zycia to by wygineli do XX wieku, a nawet wczesniej;)
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

22-03-2011, 18:48

Glene pisze:Teksty sa strasznie naiwne i ksztaltuja jednostronny obraz jakby polskiemu chlopu przez V wiekow bylo piekielnie zle i co raz gorzej. Jak by ciagle chlopom obnizal sie poziom zycia to by wygineli do XX wieku, a nawet wczesniej;)
zarzut z dupy. przecież to jest kurwa wybór pieśni buntu, a nie pieśni buntu, wesela i jeszcze sprośnych przyśpiewek. szkoda bardzo, że nie nagrali "Poszła Karolinka do Gogolina". teksty są naiwne, ale są autentyczne. dawno temu na podobny pomysł wpadła Chumbawamba. w tradycji ludowej takie śpiewanie ma swoją bogatą tradycję. odsyłam choćby do Kolberga.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

22-03-2011, 18:50

ja w ogóle nie łapię, jak można zarzucać naiwność oryginalnym tekstom chłopskich przyśpiewek sprzed kilku wieków ;))))

to tak, jakby oceniać jakiś album z tekstami Kochanowskiego pod kątem liryk ;)))))))))))
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

22-03-2011, 19:06

twoja_stara_trotzky pisze:ja w ogóle nie łapię, jak można zarzucać naiwność oryginalnym tekstom chłopskich przyśpiewek sprzed kilku wieków ;))))

to tak, jakby oceniać jakiś album z tekstami Kochanowskiego pod kątem liryk ;)))))))))))
zostawmy mistrza z Czarnolasu, ale twórczość ludowa zazwyczaj jest, w mniejszym lub większym stopniu, naiwna. za tą naiwnością kryje się jednak szczerość i bezpośredniość, które tak urzekały twórców "akademickich" np. naszego Frycka z Żelazowej Woli. zresztą tak jak naiwne były motywy chłopskich rabacji (generalnie nażreć się do syta) tak naiwne były piosenki jakie śpiewano przy wieszaniu panów.
ODPOWIEDZ