Foo Fighters
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Foo Fighters
Za to, że tak naprawdę nie nagrali nic słabego. Za Grohla, który zamiast odcinać kupony od Nirvany zaczął robić coś innego i swojego. Za to, że uważany jest za najmilszego gościa rock'n'rolla. Za to, że taki bezpretensjonalny i przebojowy rock to muzyka bardzo zacna i potrzebna.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- longinus696
- zahartowany metalizator
Re: Foo Fighters
Za wyśmienity "The Colour and the Shape". Uwielbiam tę płytę. Mam wrażenie, że już nigdy potem nie nagrali niczego równie mistrzowskiego.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
W życiu nie słyszałem ani sekundy, chociaż nazwę kojarzę. Z czym to się je i co to warte właściwie?
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Glene
Nigdy tak na powaznie sie za nich nie zabralem. Kiedys probowalem zmierzyc sie z ich muzyka ale jakos mnie znudzila.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
+1longinus696 pisze:Za wyśmienity "The Colour and the Shape". Uwielbiam tę płytę. Mam wrażenie, że już nigdy potem nie nagrali niczego równie mistrzowskiego.
:)
-
- rasowy masterfulowicz
Zawsze miałem z nimi jakiś problem. Zawsze to był zespół na trójkę z minusem. ;)
- twoja_stara_trotzky
streetcleaner pisze:Zawsze miałem z nimi jakiś problem. Zawsze to był zespół na trójkę z minusem. ;)
- YNKE
- w mackach Zła
wartość dodana w ich przypadku to bardzo pomysłowe obrazki do muzyki
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- megawat
Na pewno zawodowy i godny uwagi zespół, choć jak dla mnie bardzo nierówny. W zasadzie z każdej płyty można wykroić kilka bardzo nośnych i zarazem ciekawych numerów. Bardzo lubię i szanuję Dave'a Grohla bo to zajebisty muzyk, ale Foo Fighters to dla mnie jednak typowo (pomimo deklarowanych przez Dave'a undergroundowych inspiracji) mainstreamowy zespół, który najlepiej sprawdza się na składankach typu "Best of...". Lubię ich, ale niezobowiązująco i nie na długich dystansach.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
- rasowy masterfulowicz
- Deathless King
o to, to.YNKE pisze:wartość dodana w ich przypadku to bardzo pomysłowe obrazki do muzyki
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja troche nizej, na 1 z plusem, ogolnie mowiac nie przepadam to malo powiedziane choc probowalem kazdej plyty. Zawsze mnie dziwiliy te ochy i achy w prasie, przeciez to poziom Limp Bizkit , Blink182, Tokyo Hotel czy Offspring. Green Day to przy nich calkiem ciezka i progresywna kapela.twoja_stara_trotzky pisze:streetcleaner pisze:Zawsze miałem z nimi jakiś problem. Zawsze to był zespół na trójkę z minusem. ;)
Kawal chuja i tyle, mial wielkie pretensje do Fergusona, ze smial wrocic na swoj stolek w zwiazku z czym nie podal mu reki przy reaktywacji Killing Joke. Pewnie myslal chuj, ze bedzie wiecznie gral w KIlling Joke. Chuj jebany.Deathless King pisze:Za to, że uważany jest za najmilszego gościa rock'n'rolla
woodpecker from space
- Lykantrop
Poza wymienionymi tutaj klasykami równie fajna była koncertówka "Skin and Bones". Jedna z niewielu obecnie działających kapel rockowych w mainstreamie, która jest kapelą rockową z krwi i kości, a nie tylko z obrazka i przybranej nań pozy.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Block69
Zapomniałeś jeszcze o SUM 41, Linkink Park i P.O.D. :) A tak to pełna zgoda. Ta sama liga, ten sam poziom co ww. śmieszne, tandetne, amerykańskie kapele.Triceratops pisze:Ja troche nizej, na 1 z plusem, ogolnie mowiac nie przepadam to malo powiedziane choc probowalem kazdej plyty. Zawsze mnie dziwiliy te ochy i achy w prasie, przeciez to poziom Limp Bizkit , Blink182, Tokyo Hotel czy Offspring. Green Day to przy nich calkiem ciezka i progresywna kapela.
PENIS METAL
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ano :D Ale Green Daya bym juz nie wrzucal do tego wora, przy Foo Fighters sa zbyt progresywni ;)Block69 pisze:Zapomniałeś jeszcze o SUM 41, Linkink Park i P.O.D. :) A tak to pełna zgoda. Ta sama liga, ten sam poziom co ww. śmieszne, tandetne, amerykańskie kapele.Triceratops pisze:Ja troche nizej, na 1 z plusem, ogolnie mowiac nie przepadam to malo powiedziane choc probowalem kazdej plyty. Zawsze mnie dziwiliy te ochy i achy w prasie, przeciez to poziom Limp Bizkit , Blink182, Tokyo Hotel czy Offspring. Green Day to przy nich calkiem ciezka i progresywna kapela.
woodpecker from space
- Scaarph
niewiele słyszałem, a co słyszałem to nie lubię. kompletnie nie moja bajka.
- Rattlehead
- hcpig
Kurwa to w końcu lubisz Limp Bizkit czy nie.Triceratops pisze: Ja troche nizej, na 1 z plusem, ogolnie mowiac nie przepadam to malo powiedziane choc probowalem kazdej plyty. Zawsze mnie dziwiliy te ochy i achy w prasie, przeciez to poziom Limp Bizkit , Blink182, Tokyo Hotel czy Offspring. Green Day to przy nich calkiem ciezka i progresywna kapela.
Yare Yare Daze
- TheDude
Jak na moje ucho to foo fighters jest typowym plumkaniem do radia, dla dziewczyn albo jako soundtrack do filmów z ludźmi na deskorolkach, rowerkach etc. Takie lekkie muzykowanie. Ale Probot wyszedł Grohlowi zajebiście.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Takie jest i moje wrazenie, po tych kilku kawalkach zaslyszanych przypadkiem. Nic z tego nie pamietam i raczej jest to nie moja bajka, choc swa role pewnie spelnia dobrze.TheDude pisze:soundtrack do filmów z ludźmi na deskorolkach, rowerkach etc. Takie lekkie muzykowanie.