LAO CHE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: LAO CHE
Ja czekam z dużą dozą niepokoju na nowy album, zwłaszcza, że "Prąd stały/ prąd zmienny" srogo mnie zawiódł był. Chciałbym żeby wrócili do formy, którą prezentowali na "Powstaniu..." i "Gospel". Piszę wyraźnie do formy, a nie ewentualnej formuły! :-)
all the monsters will break your heart
- nicram
No właśnie, nie wszystkie kawałki zachowują bardzo wysoki poziom poprzednich płyt, dlatego czułem się zawiedziony. I nie spowodowała to absolutnie gwałtowna i nieoczekiwana zmiana stylistyki, której notabene spodziewałem się, tylko wspomniana przez Ciebie - nierówność materiału.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Mnie w sumie tylko Prąd... leży.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- twoja_stara_trotzky
Są To Gusła
- hcpig
Pogańska jedynka jest najlepsza jako całość... ale z osobna najlepszy nume to 'Do syna Józefa Cieślaka'. No i oczywiście LAo Che>>>> Koli + Hazael. Jakbk ktoś miał ripa z debiutem Himilsbach to byłoby fajnie, albo chociaż same numery z wmiksowanym Burzum i Enyą.
Yare Yare Daze
- Sybir
Powstanie i Gospel lubię, z różnych powodów - natomiast pierwszy jakoś mnie nie kupił, czwartego nawet nie słuchałem. Co do nowego albumu - u mnie bez palpitacji.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Lykantrop
"Gusła" bdb, ale najbardziej jednak przez wzgląd na sentymenty doceniam "Powstanie Warszawskie". Ostatnich nie słyszałem i prędko to pewnie nie nastąpi.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- trup
GUSŁA >>>>>>Czerniaków > Powstanie>>Gospel>>>>>>>> AC/DC ale generalnie bardzo wszystko lubię co Spięty Band :-) Słyszał ktoś "Anty Szanty"?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- grot
- weteran forumowych bitew
Szkoda, że nie al dente ;)kregozmyk pisze:PS warto kupić sobie Gospel na winylu, bo niektóre kawałki mają inne aranże, mają dodane instrumenty dente.
Ciekawe co tam nagrają na nowej płycie, ostatnia była ok, ale do poziomu Guseł czy mojego ulubionego Powstania Warszawskiego nie dociągnęli.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- evildead
Lao Che to taki dziwny band że każda ich płyta jest gorsza od poprzedniczki
Gusła - genialne
Powstanie/Czerniaków - bardzo dobre
Gospel - na początku się tym niesamowicie jarałem, ale przeszło... CD spieniężyłem jakiś miesiąc temu coby mi półki nie zawalał
AC/DC - przesłuchałem kilka razy, kompletnie nie chwyciło
tak więc na no nową czekam podekscytowany jak podczas gry w warcaby
Gusła - genialne
Powstanie/Czerniaków - bardzo dobre
Gospel - na początku się tym niesamowicie jarałem, ale przeszło... CD spieniężyłem jakiś miesiąc temu coby mi półki nie zawalał
AC/DC - przesłuchałem kilka razy, kompletnie nie chwyciło
tak więc na no nową czekam podekscytowany jak podczas gry w warcaby
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- Scaarph
- zahartowany metalizator
nie znam, bardzo niedobrze mnie się nazwa kojarzy i odpycha, mam wrażenie że to kolejny zajebisty band pokroju riverside, którego oczywiście też nie znam. miałem właśnie zaproponować, by ktoś postarał się mnie zachęcić do zapoznania się z tym, ale uświadomiłem sobie, że mi zwyczajnie nie zależy :)
- maciek z klanu
ja nie lubie ale jak ktos jest fanem to fajna sprawa w smiesznej cenie http://www.mystic.pl/plyty_cd,lao_che-p ... ,12008.htm
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- moonfire
- zahartowany metalizator
Na dźwięk słowa Riverside również chce mi się rzygać. Gdzie te progresywne dziady, a gdzie Lao Che, zapytuję?
Na płytę czekam, bo żadna, jak do tej pory, mnie nie rozczarowała.
Na płytę czekam, bo żadna, jak do tej pory, mnie nie rozczarowała.
-
Miałem podobne podejście, ale wyszło że się zapoznałem i to całkiem niegłupia kapela jest. "Gusła" i "Powstanie Warszawskie" to bardzo dobre i pomysłowe płyty. Potem już tak bez szału, ale posłuchać można, koncertowo też dają radę.Scaarph pisze:bardzo niedobrze mnie się nazwa kojarzy i odpycha, mam wrażenie że to kolejny zajebisty band pokroju riverside, którego oczywiście też nie znam
Dobry zespół po prostu.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- hcpig
Na bank mu sie spodobają 'Gusła' tylko niech nie zaczyna od klipu do niereprezentatywnego 'Klucznika':
Yare Yare Daze
- Clochard
Fakt, nazwa odpycha po stokroć.Scaarph pisze:nie znam, bardzo niedobrze mnie się nazwa kojarzy i odpycha, mam wrażenie że to kolejny zajebisty band pokroju riverside, którego oczywiście też nie znam. miałem właśnie zaproponować, by ktoś postarał się mnie zachęcić do zapoznania się z tym, ale uświadomiłem sobie, że mi zwyczajnie nie zależy :)
"Czego słuchasz?
- Lao Cze
- Cze."
- hcpig
Żeby wiedział co omijać:)
Alebo żeby wiedział co jest niereprezentatywne, czyt. że może być tylko lepiej :)
Alebo żeby wiedział co jest niereprezentatywne, czyt. że może być tylko lepiej :)
Yare Yare Daze
-
- w mackach Zła
Kurwa, mam to samo :). Nie wiem dlaczego ale zawsze już sama nazwa mnie skutecznie zniechęcała.Scaarph pisze:nie znam, bardzo niedobrze mnie się nazwa kojarzy i odpycha, mam wrażenie że to kolejny zajebisty band pokroju riverside, którego oczywiście też nie znam. miałem właśnie zaproponować, by ktoś postarał się mnie zachęcić do zapoznania się z tym, ale uświadomiłem sobie, że mi zwyczajnie nie zależy :)
- nicram
nazwa doprawdy chujowa i kojarzyła się z hiphopowym, polskim gównem. byłem jednakże w błędzie...