Doszło do rzeczy niemożliwych. Chwalę polskie projekty. Ten akurat idealnie wpisuje się w moją osobistą estetykę, a co więcej - jego autor ma naprawdę ciekawe rzeczy do przekazania. Zapraszam.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Old Forest, czy przykładowo Old Funeral brzmi lepiej?Buła pisze:kurwa nazwy niektorych kapel rozpierdalają
Ci mogli by zagrać trasę z kapelą Stary Las
Mam podobne odczucia, choć przyznać muszę, iż nie obadałem materiału w 100%.Antychróst pisze:Takie se.
Za mało wsi (w pozytywnym znaczeniu tego słowa), za dużo hipsteriady.
Wieś - jak najbardziej. Hipsteriady nie stwierdzono.Glene pisze:Na albumach Furii wsi i hipsteriady juz nie ma, co panowie?:D
... zamieszkaną przez dorobkiewiczów, którym "znudziło się" miejskie życie. Może i ma to jakąś wartość artystyczną, ale czemu udaje coś, czym ewidentnie nie jest? Czuję tu (a nos mam nie od parady) jedną wielką maskaradę: ot, ludzie popijający kawę ze Starbucksa poczuli ciągoty do muzyki źródeł, choć nigdy nawet nie asystowali przy świniobiciu.Drone pisze:Mamy do czynienia z elegancką wsią letniskową o nowoczesnej infrastrukturze.
Racja, ale od Henry Cow proszę mi się odpierdolić. :)Glene pisze:Ja nie mialbym na czym kasety odtworzyc :) A co sadzisz o tym, ze eklektyzm tej plty mozna prownac do eklektyzmu Faust, ktorego to muzycy plynnie przchodzili od folkowe nostalgii do gitarowego ataku, konczac na awangardowym halasie? Cholera im wiecej slucham Faust, Neu!, czy Popol Vuh i The Velvet Underground to strasznie pusty wydaje mi sie w wielu wypadkach brytyjski prog, skupiajacy sie na pompatycznosci i technicznym onanizmie.