Aktualny skład Vola;
Asger Mygind - wokal i gitary,
Nicolai Mogensen - bas,
Martin Werner - klawisze, elektronika,
Felix Ewert - perkusja.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Z jutubowni to sobie można właśnie co najwyżej Blasphemy słuchać. Czy z dwudziestopięcioletniej kasety, czy z YT, w tym akurat przypadku na jedno wychodzi :) .Drone pisze:Póki co mam absmak po próbkach z yt. Włączam BLASPHEMY na odtrutkę i odzyskanie władzy w członkach.
Używanie takich przymiotników wobec dźwięków wygenerowanych podówczas w piwnicy przez Blasphemy, rozśmieszyło by chyba i ich samych. W jednym jednak muszę się z Tobą zgodzić; Żuk-blaszak jest idealnym miejscem odsłuchowym dla tych "wybitnych dzieł". Najlepiej w drodze na (muzyczny) szrot.Drone pisze:Widzisz, różnica polega na tym, że BLASPHEMY nagrało dzieła wybitne, wysmakowane i o klasycznych proporcjach, więc nawet jak puścisz to w Żuku z kaseciaka, to będzie brzmiało dobrze. Natomiast to, co proponujesz, to pretensja i grafomaństwo. Nie pomoże tu nawet sprzęt za 100k.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Pewnie chciałbyś usłyszeć coś w tym stylu; : "Żeby tacy jak Ty, mieli ból dupy". Ale nie, nic z tych rzeczy sympatyczny Kolego z Woli, ups, z Ursynowa.Sybir pisze:Kurwaćukoglu, w jakim celu Ty tutaj właściwie się produkujesz? Lubisz potem czytać swoje wpisy? ;)
Będziesz dla mnie wiarygodny w swoim uwielbieniu dla tych dźwięków, jeśli jeszcze dzisiaj zmienisz forumowy nick na Blasfemiusz, a w avatarze zobaczę kozę mierzącą z łuku. W przeciwnym razie uznam to co piszesz za prowokację, a Twoją retorykę za kolejny przejaw manifestacji forumowej prawdy etapu.Drone pisze:Zaraz, zaraz. Chyba czegoś nie zrozumiałem. Chcesz powiedzieć, że "płyta", którą tu opisujesz, jest lepsza niż dowolny album BLASPHEMY?
Nie, chciałbym przeczytać o prawdziwych powodach Twojej aktywności tutaj - nawet mimo obaw, że dopiero to mogłoby wywołać wspomniany ból :D Niemniej, proszę się nie martwić, z takimi dolegliwościami to ja sobie (w razie czego) poradzę.Kurwaćukoglu pisze:Pewnie chciałbyś usłyszeć coś w tym stylu; : "Żeby tacy jak Ty, mieli ból dupy". Ale nie, nic z tych rzeczy sympatyczny Kolego z Woli, ups, z Ursynowa.Sybir pisze:Kurwaćukoglu, w jakim celu Ty tutaj właściwie się produkujesz? Lubisz potem czytać swoje wpisy? ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Zadałem proste pytanie. Czy jakakolwiek płyta BLASPHEMY jest gorsza od "dzieła" zaprezentowanego w tym temacie? Krótka piłka: tak czy nie? Bez pierdolenia farmazonów.Kurwaćukoglu pisze:Będziesz dla mnie wiarygodny w swoim uwielbieniu dla tych dźwięków, jeśli jeszcze dzisiaj zmienisz forumowy nick na Blasfemiusz, a w avatarze zobaczę kozę mierzącą z łuku. W przeciwnym razie uznam to co piszesz za prowokację, a Twoją retorykę za kolejny przejaw manifestacji forumowej prawdy etapu.Drone pisze:Zaraz, zaraz. Chyba czegoś nie zrozumiałem. Chcesz powiedzieć, że "płyta", którą tu opisujesz, jest lepsza niż dowolny album BLASPHEMY?
Przejawiasz zdumiewającą tendencję do doszukiwania się drugiego dna tam, gdzie go nie ma. Skąd tyle w Tobie nieufności?Sybir pisze:Nie, chciałbym przeczytać o prawdziwych powodach Twojej aktywności tutaj - nawet mimo obaw, że dopiero to mogłoby wywołać wspomniany ból :D Niemniej, proszę się nie martwić, z takimi dolegliwościami to ja sobie (w razie czego) poradzę.
Za dużo "Z archiwum X" w dzieciństwie. Plus skrzywienie zawodowe. Dziwi mnie po prostu, że ktoś - w tym przypadku Ty - nie zdaje sobie sprawy z tego, jak nieistotne dla naszego forum zespoły promuje ;) Jakie są motywy, jakie są cele?Kurwaćukoglu pisze:Przejawiasz zdumiewającą tendencję do doszukiwania się drugiego dna tam, gdzie go nie ma. Skąd tyle w Tobie nieufności?Sybir pisze:Nie, chciałbym przeczytać o prawdziwych powodach Twojej aktywności tutaj - nawet mimo obaw, że dopiero to mogłoby wywołać wspomniany ból :D Niemniej, proszę się nie martwić, z takimi dolegliwościami to ja sobie (w razie czego) poradzę.
stawiam tezę, że jest "wychowany na Trójce" i prowadzi działalność misyjnąSybir pisze:Kurwaćukoglu, w jakim celu Ty tutaj właściwie się produkujesz? Lubisz potem czytać swoje wpisy? ;)
Obydwaj wiemy, że to są praktycznie nieporównywalne rzeczy. Więc proszę nawet nie próbować wpuszczać mnie w ten kanał. W tym co robiło Blasphemy (i wielu ich późniejszych epigonów), generowane przez nich dźwięki były tylko środkiem, a nie celem samym w sobie. Ich percepcja w ogromnej mierze zależała od stopnia zaangażowania czy też wtajemniczenia danego słuchacza. To jest poziom podświadomości. A fakt, że cieszą się takim uznaniem a nawet kultem w pewnych kręgach, to, no cóż, świadczy o autentyzmie tego co robili.Drone pisze:Zadałem proste pytanie. Czy jakakolwiek płyta BLASPHEMY jest gorsza od "dzieła" zaprezentowanego w tym temacie? Krótka piłka: tak czy nie? Bez pierdolenia farmazonów.Kurwaćukoglu pisze:Będziesz dla mnie wiarygodny w swoim uwielbieniu dla tych dźwięków, jeśli jeszcze dzisiaj zmienisz forumowy nick na Blasfemiusz, a w avatarze zobaczę kozę mierzącą z łuku. W przeciwnym razie uznam to co piszesz za prowokację, a Twoją retorykę za kolejny przejaw manifestacji forumowej prawdy etapu.Drone pisze:Zaraz, zaraz. Chyba czegoś nie zrozumiałem. Chcesz powiedzieć, że "płyta", którą tu opisujesz, jest lepsza niż dowolny album BLASPHEMY?
Ja pochodzę z rodziny rolniczej, gdzie etos "Trójki" nie dotarł. Jedyne czego słuchałem w dzieciństwie to słuchowisko W Jezioranach emitowane na PR I.Plasfodeur pisze:stawiam tezę, że jest "wychowany na Trójce" i prowadzi działalność misyjnąSybir pisze:Kurwaćukoglu, w jakim celu Ty tutaj właściwie się produkujesz? Lubisz potem czytać swoje wpisy? ;)