HOOL'S ATTACK

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

HOOL'S ATTACK

26-04-2010, 13:19

Poznałem ten zespół ze 4 lata temu na jakiejś syficznej kasetowej składance dla kiboli, gdzie jakością swojej muzyki olbrzymią przepaścią oddzielali się o reszty gówien tam zawartych typu np. HEAVY RAIN (komiczny naziolski kastarcki power). Przebojowy, ostry a przy tym dość chwytliwy i bardzo dobrze wyprodukowany panczur (choć są też i bardziej rockowe utwory) z niezłym kopem raczej niespotykanym na polskiej scenie rockowej wsi. Jeżeli dodać do tego najzwyczajniej w świecie porządnego wokalistę który nie wzbudza politowania (co jest główną bolączką polskiego punka czy oi!) jasno i klarownie wynika że mamy tu stuff nieuwłaczający słuchaczowi jakąś biedą, mimo że teksty niestety są jakie są, dość debilne, olać je co i ja czynię bo czysto muzycznie mało co ma u nas takiego kopa, brzmienie, gardłowego o nierolniczej manierze wokalnej i (główna zaleta) można tego posłuchać nie tylko bez uczucia zażenowania ale i z prawdziwą przyjemnością tupiąc nóżką. Macie dwa kawałki na próbę, dość reprezentatywne chociaż polecam poszukać na własną rękę szlagieru "Nienawiść", IMHO był najlepszy i najbardziej mnie niszczył.

http://www.djoles.pl/mp3/pobierz/749121 ... emsty.html
http://www.djoles.pl/mp3/pobierz/506838 ... heads.html
Yare Yare Daze
DCI Hunt

Re: HOOL'S ATTACK

26-04-2010, 14:19

Hool's Attack/Wolne Miasto Gdańsk ok. Dawno tego nie słyszałem, ale zapamiętałem jako jedną z lepszych tego typu załóg w tym kraju.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

26-04-2010, 14:44

:lol:

dookola tyle dobrej muzyki...
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop

26-04-2010, 21:55

Lubię. Ilekroć słucham to mam ochotę wziąć piłę, podejść pod ambasadę Izraela i wycelować karniaka w szybę.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
paluch
rozkręca się

27-04-2010, 19:26

to ma być porządny wokal? lol. a typ na garach w czas zemsty ewidentnie nie trafia! dajcie coś na właściwym poziomie muzycznym! rozumiem, że w takim graniu nie chodzi o technikę, ale w rytm jednak warto trafiać hahaha
DCI Hunt

27-04-2010, 19:46

Chodzi Ci konkretnie o taką muzykę czy ogólnie o klimaty rac/hatecore?

Jeśli to drugie to BOUND FOR GLORY było świetne. Pierwsze płyty są fajne, choć nieco lżejsze, ale później to zajebiste metalowo-hardcore'owe granie. Nagrali też niezły cover Carnivore.

We roll into the 21st century
Trudging over the bones of the weak
For global domination, a message to the masses
That we don't turn the other cheek

Hate and desire fuel our fire
Your weakness makes our engines burn
We won't let up with our aggression
until the masses learn

Hate Train Rolling
on the rails of an insane world
Hate Train Rolling
a non-stop collision undeterred
Hate Train Rolling
leaving wreckage in our path
We're Bound for Glory, Hate Train Rolling
Built to forever last!!!!

We live by our laws, die by our ideals
We're the masters of our destiny
We're on the rails of a runaway train
That won't stop until we're free
All aboard! Sound the whistle
Do you think you can pass the test?
When the heartbeat of America stops beating
and goes into cardiac arrest!
zuo
zaczyna szaleć

27-04-2010, 19:59

w takich klimatach to obecnie white devils/white master, einher, hammer of hate, O15(późniejszy wokal WMG tu śpiewa).
późniejsze płyty kolovrat, odin's law(kower unleashed), no alibi( funfle blasphemy), big ed z BFG to ma 15236685453 projektów muzycznych, cięższych-lżejszych, przeważnie dobrych, jednak bfg i west wall najlepsze.
mistrzowską płytę(jedną) nagrał mudoven(gitzrzysta od nich pomykał w anal cunt i vaginal jesus).
k88 na 'brak the chains' to ogień jakich mało, ten sam pan wydał zajebistą 'warmaker' by sol.
DCI Hunt

27-04-2010, 20:11

zuo pisze:big ed z BFG to ma 15236685453 projektów muzycznych, cięższych-lżejszych, przeważnie dobrych, jednak bfg i west wall najlepsze.
Plunder & Pillage też był bardzo dobry.

Tak mi się przypomniało - australijski projekt RAVENS WING był fajny. Byli tam goście z Fortress, (chyba No Remorse) i...Destroyer 666 :mrgreen: Zresztą na płytach GOTH czy D666 (nie chce mi się teraz sprawdzać) często były pozdrowienia dla Brutal Attack etc ;)
zuo
zaczyna szaleć

27-04-2010, 20:17

jak Australia i Destroyer666(a bardziej Gospel of the Horns) to Deaths Head.
greckie Iron Youth też ok.
zuo
zaczyna szaleć

27-04-2010, 20:20

Brutall Atack to teraz z takim jednym małolatem z Polski płyty nagrywa :wink:
DCI Hunt

27-04-2010, 20:21

W greckim Iron Youth to chyba nawet M.W. Daoloth się udzielał tyle, że się chłopak tym zbytnio nie chwalił. Nie słyszałem trzeciej płyty IY, ale dwójka była niezła.
DCI Hunt

27-04-2010, 20:27

zuo pisze:Brutall Atack to teraz z takim jednym małolatem z Polski płyty nagrywa :wink:
A ja nawet wszystkich płyt BA nie słyszałem, ale np. Tales Of Glory jest bardzo fajna, a When Odin Calls mam nawet oryginał.
zuo
zaczyna szaleć

27-04-2010, 20:28

no cóż, nie ma czym się chwalić, zwłaszcza w Grecji :lol:
zuo
zaczyna szaleć

27-04-2010, 20:31

Conflagrator pisze:
zuo pisze:Brutall Atack to teraz z takim jednym małolatem z Polski płyty nagrywa :wink:
A ja nawet wszystkich płyt BA nie słyszałem, ale np. Tales Of Glory jest bardzo fajna, a When Odin Calls mam nawet oryginał.
ja nie słyszałem ani jednej całej :) mam kumpla co mnie tym męczył, nie wchodziło ni cholery, jednak Janek Śrubokręt miszcz i basta. no, podobało mi się jeszcze English Rose, ale oni im później tym mają fajniejsze punkowo/hc zacięcie.
Awatar użytkownika
paluch
rozkręca się

27-04-2010, 20:36

conflagrator: bfg mam kasetę nawet, elegancko grają, a you're a fucking jew to klasyk tego typu grania. z klimatów RAC mało jest dobrych kapel wg mnie. Pasuje mi np. Awantura, bo mają dobre brzmienie, umieją grać - grają prosto, ale bez tragicznych błędów, ale nie wiem czy to taki idealny przykład rac... Honor na splicie z gravelandem roznosi, ale na tej płycie to raczej odeszli od polityki... z innych ich nagrań kawałki takie jak "stal zemsty", "krew i honor" są bardzo mocne. z konkwisty lubię te chuligańskie i kibicowskie kawałki, dlatego contra boys mi weszło ładnie.
hammer of hate przytaczany przez zuo to słabość muzyczna.
generalnie nie lubię jak ktoś nadrabia otoczką i gra gówno. w tych gatunkach, które są skrajne jeśli idzie o poglądy takich najwięcej, bo i tematyka lotna... no i co do polityki i ideologii w tej muzie to jest taka cienka linia między patriotyzmem, który jest dla mnie niezwykle istotny, a deptaniem historii własnego kraju poprzez wychwalanie idei nazistowskich, komunistycznych itd.. i ślepe popieranie dziwnych nurtów politycznych/ideowych. co to za patrioci, którzy nie wymienią Ci np. żadnego malarza, poety, rzeźbiarza polityka spoza tych najbardziej znanych, chuja wiedzą o Rocie, nie znają hymnu, a historię tylko z okresu II w.św.... ? za to szczekać o żydowskim spisku to umieją. takich niestety wielu na tej scenie i ta tępota przebija się także w muzie...
zuo
zaczyna szaleć

27-04-2010, 20:42

paluch pisze:conflagrator: bfg mam kasetę nawet, elegancko grają, a you're a fucking jew to klasyk tego typu grania. z klimatów RAC mało jest dobrych kapel wg mnie. Pasuje mi np. Awantura, bo mają dobre brzmienie, umieją grać - grają prosto, ale bez tragicznych błędów, ale nie wiem czy to taki idealny przykład rac... Honor na splicie z gravelandem roznosi, ale na tej płycie to raczej odeszli od polityki... z innych ich nagrań kawałki takie jak "stal zemsty", "krew i honor" są bardzo mocne. z konkwisty lubię te chuligańskie i kibicowskie kawałki, dlatego contra boys mi weszło ładnie.
hammer of hate przytaczany przez zuo to słabość muzyczna.
generalnie nie lubię jak ktoś nadrabia otoczką i gra gówno. w tych gatunkach, które są skrajne jeśli idzie o poglądy takich najwięcej, bo i tematyka lotna... no i co do polityki i ideologii w tej muzie to jest taka cienka linia między patriotyzmem, który jest dla mnie niezwykle istotny, a deptaniem historii własnego kraju poprzez wychwalanie idei nazistowskich, komunistycznych itd.. i ślepe popieranie dziwnych nurtów politycznych/ideowych. co to za patrioci, którzy nie wymienią Ci np. żadnego malarza, poety, rzeźbiarza polityka spoza tych najbardziej znanych, chuja wiedzą o Rocie, nie znają hymnu, a historię tylko z okresu II w.św.... ? za to szczekać o żydowskim spisku to umieją. takich niestety wielu na tej scenie i ta tępota przebija się także w muzie...
1. awantura i rac? pierwsze słyszę, jeden utwór wiosny nie czyni.
2.co słabego jest hoh? wybitni nie są, ale 'słabość'?
3.co do tego patriotyzmu, to generalizujesz trochę.
DCI Hunt

27-04-2010, 21:23

zuo pisze: ja nie słyszałem ani jednej całej :) mam kumpla co mnie tym męczył, nie wchodziło ni cholery, jednak Janek Śrubokręt miszcz i basta.
Janek to MOC od początku do końca. Same przeboje panie ;)

btw, Ty chyba orientujesz się w temacie hc, więc zapytam? Blood For Blood są biali czy to jacyś latynosi? :)
paluch pisze: generalnie nie lubię jak ktoś nadrabia otoczką i gra gówno. w tych gatunkach, które są skrajne jeśli idzie o poglądy takich najwięcej, bo i tematyka lotna... no i co do polityki i ideologii w tej muzie to jest taka cienka linia między patriotyzmem, który jest dla mnie niezwykle istotny, a deptaniem historii własnego kraju
Doskonale Cię rozumiem, bo sam mam do tego wszystkiego spory dystans (podobnie jak do starego punk rocka), a do samej muzyki podchodzę wybiórczo. Jest to jednak zbyt rozległy temat żeby się o tym tu i teraz rozwodzić. Powiem tylko, że szczerze nienawidzę politycznej poprawności i multi-kulti totalitaryzmu. Poza tym do dawna mam słabość do totalitarnych prowokacji charakterystycznych dla sceny industrialnej ;)

Tak mi się przypomniało coś śmiesznego:

:lol: :lol: :lol:
zuo
zaczyna szaleć

28-04-2010, 07:21

w B4B tylko(?) Budda był latino z tego co pamiętam, niestety już nie grają i chyba nie zanosi się na płytę. obczaj death before dishonor(też z bostonu).

jak jakiś nazistownik forumowy jest zainteresowany to honory na vinylu wychodzą.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

28-04-2010, 07:31

ale to jest biedne muzycznie... brzmienie kulawe, odegrane fatalnie, wokal kiepski...i ten debil pisze o "polskiej rockowej wsi" haha
to juz numery Honoru podobaly mi sie duzo bardziej, kilka bylo nawet calkiem zajebistych ;)
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-04-2010, 07:37

Conflagrator pisze: Jeśli to drugie to BOUND FOR GLORY było świetne. Pierwsze płyty są fajne, choć nieco lżejsze, ale później to zajebiste metalowo-hardcore'owe granie. Nagrali też niezły cover Carnivore.a stops beating
and goes into cardiac arrest!
dobre
ODPOWIEDZ