Encyklopedia Masterfula - tu komentujemy

chronologiczna pralnia - czyli co dziobały wróbelki żeby wyrosnąć na orłów

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed, Skaut

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: Encyklopedia Masterfula - tu komentujemy

13-03-2010, 11:25

[V] pisze:No to wkladamy kij w mrowisko
O ile pamiętam to mrowisko było już kiedyś tutaj rozgrzebywane więc teraz to tylko odgrzewany kotlet.

W tempie jednej recenzji na miesiąc za ok. 300-400 lat encyklopedia zasłuży na swoje miano.
est pisze:Kurde to może by tak jeszcze wrzucić debiut Machine Head z tego samego roku, płytę, o której w swoim czasie też się zrobiło głośno.
Ja bym wolał coś zespołu, z którego MACHINE HEAD wykiełkował.
Yare Yare Daze
est

13-03-2010, 11:37

hcpig pisze:Ja bym wolał coś zespołu, z którego MACHINE HEAD wykiełkował.
Wieczny koszmar czy uciskane rzesze? :wink:
Awatar użytkownika
hcpig

13-03-2010, 11:50

Obojętnie, myślę że najlepiej chronologicznie, na Niczym Do Zyskania kończąc ;)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-03-2010, 11:58

hcpig pisze: W tempie jednej recenzji na miesiąc za ok. 300-400 lat encyklopedia zasłuży na swoje miano.
Z czego cieszą się tylko małoduszne, zawistne chujki.
Może, zamiast marudzić, sami byście się wzięli do roboty. Nikt nie mówił, że ta inicjatywa ma się ograniczyć do 4-5 osób.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hcpig

13-03-2010, 12:02

A widzisz więcej chętnych póki co? ;)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

13-03-2010, 12:12

Poporstu jest niewiele kompetentnych osób do pisania recenzji. Z czego połowie się nie chce, i zostaje własnie te 4-5 :)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
hcpig

13-03-2010, 12:31

Na razie wrobiłem użytkownika esta w napisanie recki V-L 8)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Skaut

13-03-2010, 12:45

Triceratops pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:pytanie: kim jest Skaut, aby oceniać, co jest potrzebne a co nie?

Zgadzam sie z pioterem, Skaut nawet nie zna tworczosci Spacemen3 i Spiritualized, wiec jego opinie sa mocno na wyrost i przereklamowane.
różnica jest jednak taka, że jeśli jest to coś rzeczywiście wartościowego, to pewnie nie będę tak uprzedzonym betonem jak Ty do CMI i po to sięgnę. I co Spiritualized i Spacemen 3 ma wspólnego z moimi opiniami?
[V] pisze:Far Beyond Driven,bo o tej plycie chyba wspominasz, nie mozna w zaden sposób porownac do wplywu jaki wywarla debiutancka plyta Korn.

jedyna Pantera która naprawde namieszala i wyniosla ten zespól na inny,wyzszy poziom to Vulgar Display Of Power

ja nie porównuję wpływów, bo jak dobrze napisałeś "Vulgar..." mocno Panterę odmienił. Chodzi mi o stylistykę. NIe odmawiam Korn autentyczności, bo debiut to bardzo osobista i szczera płyta (chociażby "Daddy" bym z pewnością wyróżnił) , ale środki wyrazu po prostu mnie nie przekonują. Atmosfera tego krążka jest zbyt "funkowa" jak na poruszaną przez Davisa tematykę. Choć to inny gatunek, to wolę przykładowo autentyzm i stylistykę Nirvany.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re:

13-03-2010, 13:50

Skaut pisze:różnica jest jednak taka, że jeśli jest to coś rzeczywiście wartościowego, to pewnie nie będę tak uprzedzonym betonem jak Ty do CMI i po to sięgnę. I co Spiritualized i Spacemen 3 ma wspólnego z moimi opiniami?
Zacznę niniejszą recenzję od pewnej tezy. Tezy, która być może wywoła oburzenie, być może kpiące uśmiechy, a może nawet wytoczy pianę na kilku true twarzach. A teza ta brzmi: Jason Pierce to geniusz. Pokażcie mi ile jest zespołów, które mają taką lekkość w tworzeniu niebanalnych melodii, w budowaniu nastroju, w czerpaniu z różnych gałęzi szeroko pojętego rocka?

Ozesz skaucie jak Spacemen3 to moze byc "rzeczywiście wartościowego" jezeli to zespol ktory jest wazniejszy niz Main i Loop razem wziete i pomnozone przez 4 a Spiritualized nagralo zdecydowanie jeden z najwybitniejszych albumow lat 90? :shock:

ps1.Zamiast za Korna lepiej sie najpierw wez za wywalenie Duran Duran, oczywiscie za pomoca sensownych kontrargumentow hehe

ps2. korna nienawidze, kiedys posluchalem i mnie zabolalo bardzo
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut

13-03-2010, 15:30

Triceratops pisze:
Skaut pisze:różnica jest jednak taka, że jeśli jest to coś rzeczywiście wartościowego, to pewnie nie będę tak uprzedzonym betonem jak Ty do CMI i po to sięgnę. I co Spiritualized i Spacemen 3 ma wspólnego z moimi opiniami?
Zacznę niniejszą recenzję od pewnej tezy. Tezy, która być może wywoła oburzenie, być może kpiące uśmiechy, a może nawet wytoczy pianę na kilku true twarzach. A teza ta brzmi: Jason Pierce to geniusz. Pokażcie mi ile jest zespołów, które mają taką lekkość w tworzeniu niebanalnych melodii, w budowaniu nastroju, w czerpaniu z różnych gałęzi szeroko pojętego rocka?

Ozesz skaucie jak Spacemen3 to moze byc "rzeczywiście wartościowego" jezeli to zespol ktory jest wazniejszy niz Main i Loop razem wziete i pomnozone przez 4 a Spiritualized nagralo zdecydowanie jeden z najwybitniejszych albumow lat 90? :shock:
Wszystko fajnie, chwal się Spacemen3, wygłaszaj kontrowersyjne tezy na temat Jasona Pierce'a, ale co to ma wspólnego z moją opinią o debiucie Korn? Chcesz połowę forum na Korn nawrócić, przyklaskując trockiemu, bo moja opinia jest "przereklamowana"? Co to, w ogóle znaczy "przereklamowana opinia"?
Triceratops pisze: ps1.Zamiast za Korna lepiej sie najpierw wez za wywalenie Duran Duran, oczywiscie za pomoca sensownych kontrargumentow hehe

ps2. korna nienawidze, kiedys posluchalem i mnie zabolalo bardzo
ale ja nie chce się za nic brać, ja stwierdzam, że na Korn w encyklopedii nie ma miejsca. Nie było problemu z Nuclear Assault w smietniku historii, uważam, że Korn też tam powinien się znaleźć. Duran Duran znam może jeden utwór i nie zanosi się na razie, abym posłuchał więcej, bo to nie moja szuflada.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

13-03-2010, 15:37

różnica między Korn a Duran Duran polega na tym, że jak leci to pierwsze, to masz przed oczyma gościa w sukience i z brodą, który pierdoli ci do ucha, że mu tata do wanny wchodził, więc teraz cierpi i ma pełne prawo nosić podwiązki, natomiast jak leci to drugie, to przed oczyma pojawia się gość w różowym żabocie ze szminką na ustach i mówi wyginając "na miękko" nadgarstek, że jak on zaczynał się puszczać, to nie było to żadnym problemem, bo nikt jeszcze o AIDS nie słyszał. nie moja bajka.
Awatar użytkownika
Triceratops

Re:

13-03-2010, 18:02

Skaut pisze:Wszystko fajnie, chwal się Spacemen3, wygłaszaj kontrowersyjne tezy na temat Jasona Pierce'a, ale co to ma wspólnego z moją opinią o debiucie Korn?
no jak to co :roll: , przeciez wokalisci obu zespolow maja imie zaczynajace sie na litere J :roll:
Skaut pisze: Chcesz połowę forum na Korn nawrócić, przyklaskując trockiemu, bo moja opinia jest "przereklamowana"? Co to, w ogóle znaczy "przereklamowana opinia"?
przeciez napisalem ze nie znosze korn, chociaz moze teraz jakbym posluchal, to kto wie... a opinia przereklamowana, no nie wiesz co to?
Skaut pisze:bo to nie moja szuflada.
Skaucie nie idz ta droga! Nie daj sie zamknac w szufladzie, bo szuflandia to dosc hermetyczna kraina, poszerzaj horyzonty , zdobywaj nowe terytoria, okopuj przyczolki na przyladkach nieznanych dzwiekow i wyplywaj na szersze wody.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut

13-03-2010, 18:12

Triceratops pisze:
Skaut pisze:Wszystko fajnie, chwal się Spacemen3, wygłaszaj kontrowersyjne tezy na temat Jasona Pierce'a, ale co to ma wspólnego z moją opinią o debiucie Korn?
no jak to co :roll: , przeciez wokalisci obu zespolow maja imie zaczynajace sie na litere J :roll:
Skaut pisze: Chcesz połowę forum na Korn nawrócić, przyklaskując trockiemu, bo moja opinia jest "przereklamowana"? Co to, w ogóle znaczy "przereklamowana opinia"?
przeciez napisalem ze nie znosze korn, chociaz moze teraz jakbym posluchal, to kto wie... a opinia przereklamowana, no nie wiesz co to?
nie poszerzałem aż tak swoich horyzontów i moja percepcja myślenia po prostu nie ogarnia tego wspólnego mianownika Korn z Spacemen 3. Może gdybym słuchał Duran Duran byłoby inaczej...
Triceratops pisze:
Skaut pisze:bo to nie moja szuflada.
Skaucie nie idz ta droga! Nie daj sie zamknac w szufladzie, bo szuflandia to dosc hermetyczna kraina, poszerzaj horyzonty , zdobywaj nowe terytoria, okopuj przyczolki na przyladkach nieznanych dzwiekow i wyplywaj na szersze wody.
patrz wyżej.

twoja_stara_trotzky pisze:różnica między Korn a Duran Duran polega na tym, że jak leci to pierwsze, to masz przed oczyma gościa w sukience i z brodą, który pierdoli ci do ucha, że mu tata do wanny wchodził, więc teraz cierpi i ma pełne prawo nosić podwiązki, natomiast jak leci to drugie, to przed oczyma pojawia się gość w różowym żabocie ze szminką na ustach i mówi wyginając "na miękko" nadgarstek, że jak on zaczynał się puszczać, to nie było to żadnym problemem, bo nikt jeszcze o AIDS nie słyszał. nie moja bajka.
czyli generalnie żadna różnica, bo metal w podwiązkach mnie nie rusza.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Triceratops

13-03-2010, 18:55

e no bez jaj, Simon Le Bon jest bez watpienia przystojniejszy od Jonathana
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re:

13-03-2010, 20:54

Skaut pisze: ale ja nie chce się za nic brać, ja stwierdzam, że na Korn w encyklopedii nie ma miejsca.
mój człowiek od korn. i od encyklopedii :mrgreen:
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Triceratops

14-03-2010, 20:08

Sadze, ze ludzie o waskich horyzontach nie powinni miec pojecia o encyklopediach.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

14-03-2010, 20:31

sadzić to ty możesz buraki :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
est

15-03-2010, 11:27

Scaarph pisze:sadzić to ty możesz buraki :)
:lol:
Awatar użytkownika
Triceratops

17-03-2010, 09:06

Scaarph pisze:sadzić to ty możesz buraki :)
Wprosilem sie do dlugopisa na sadzenie :)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

Re: Re:

21-03-2010, 11:57

Scaarph pisze:
Skaut pisze: ale ja nie chce się za nic brać, ja stwierdzam, że na Korn w encyklopedii nie ma miejsca.
mój człowiek od korn. i od encyklopedii :mrgreen:
Jestem z Wami. :D
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
ODPOWIEDZ