Pomijając satelitę z tysiącem kanałów oraz internetowe/telewizyjne "wypożyczalnie", jakie macie źródła dostępu do filmów? Chętnie poszperałbym w niezależnych polskich/zagranicznych produkcjach lub ogólnie pojętej klasie b/horrorach 60'-80', pewnie jest jakieś miejsce w sieci, gdzie autorzy/fani dzielą się tym nieodpłatnie? Miło by było jak by były napisy - po naszemu lub angielsku.
Sam ostatnio korzystam ze strony iplex.pl - zalety to brak instalowania dodatkowych programów, nie zamula nawet na starszych PC, brak limitów czasowych, zero wymogów odnośnie rejestracji, wysłania esemsów i innych głupot - jedyne co trzeba zrobić to obejrzeć parę reklam przed filmem (1-10 x 30 sekund), czasami też pojawiają się raz w środku filmu (1-5 x 30 sekund).
Źródła
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: Źródła
amazon, hmv, virgin, różnej maści secondhandy, gdzie zazwyczaj udaj się za jakieś ciurliki wyrwać jakieś rzadkie filmy, głównie horror/sensacja/martial arts z lat 80 które jakaś podejrzana firma wtłoczyła na dvd totalnie bez żadnego remasteringu, jest też sporo sklepów onlajnowych z masą zapomnianych pereł czy to z gatunku horror/gore, wszelakimi expoitationami, starą golizną, kultami 70s itd itp.Czesław pisze:Pomijając satelitę z tysiącem kanałów oraz internetowe/telewizyjne "wypożyczalnie", jakie macie źródła dostępu do filmów?
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Tja, gdzie kupić to wiem, niewykluczone nawet że kiedyś uzbieram sobie skromną filmografię z moimi ulubionymi produkcjami, nie planuję jednak nic takiego w najbliższym czasie, zbieranie muzyki rujnuje mój portfel wystarczająco dobrze, poza tym film jest dla mnie rozrywką dość doczesną i choćby nie wiem jak był dobry wątpliwe jest bardzo żeby w ciągu roku chciało mi się go oglądać więcej niż raz, posiadanie go w fizycznej formie jest wręcz zbędne. Chodziło mi raczej o miejsca gdzie można obejrzeć bądź bezproblemowo ściągnąć filmy (bynajmniej te "dobre", wolę te "niedobre").
-
- rasowy masterfulowicz
Ja kiedyś używałem emule'a, a teraz tylko chomik. Ale oczywiście przede wszystkim sklepy.
HAILSA!!!!!
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
-
- rasowy masterfulowicz
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
To z tematu ;)Bambi pisze:0ms pisze:rotflol :D
To ze mnie?
-
- rasowy masterfulowicz
- FENIKS
- w mackach Zła
telewizora nie mam. telewizji i satelity ani cyfrowki tez nie. pasi mi stan rzeczy. monitor kompa duży mi wystarczy plus torrent. wersje mkv w hd i cacy. brakuje wielu pozycji zwłaszcza ze wszystko trzeba z napisami a rzadko ich nie ma. do filmów i seriali na czasie jak znalazł. brak jedynie mi dokumentów i kanałów dokumentalnych.