Akurat w tym zdaniu troche ironizowalem z niektorych recenzentow, ktorzy maja krysztalowa kule i wiedza jak to wszytsko sie skonczy ;). Mozliwe, ze zakonczenie bedzie otwarte i nigdy nie bedziemy pewnie tego co tak naprawde sie wydarzylo.Pan_Kimono pisze:ja wlasnie nie jestem przekonany do takiego zakonczenia. Oby nie bylo zbyt doslowne, poki co swietnie balansuja na granicy obskurnej realnosci i "tego czegos wiecej". Wszystko jest niedopowiedziane.Glene pisze: Ciekawe kiedy z bagien Luizjany wyloni sie jakis wielki Cthulhu, ku uciesze nacpanych lsd i meta wiernych ;)
Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Glene
- weteran forumowych bitew
Re: Nowe seriale
-
- rasowy masterfulowicz
Glene sprawdz komentarze po dartykułem, az zdziwiony jestem ile mi umknęło szczegółów w serialu:Glene pisze:Akurat w tym zdaniu troche ironizowalem z niektorych recenzentow, ktorzy maja krysztalowa kule i wiedza jak to wszytsko sie skonczy ;). Mozliwe, ze zakonczenie bedzie otwarte i nigdy nie bedziemy pewnie tego co tak naprawde sie wydarzylo.Pan_Kimono pisze:ja wlasnie nie jestem przekonany do takiego zakonczenia. Oby nie bylo zbyt doslowne, poki co swietnie balansuja na granicy obskurnej realnosci i "tego czegos wiecej". Wszystko jest niedopowiedziane.Glene pisze: Ciekawe kiedy z bagien Luizjany wyloni sie jakis wielki Cthulhu, ku uciesze nacpanych lsd i meta wiernych ;)
http://www.uproxx.com/tv/2014/02/true-d ... n-country/
np to:
http://cdn.uproxx.com/wp-content/upload ... mlOJdu.jpg
ps.
jesli ktos nie ogladal jeszcze serialu to neich nie klika, spoilery
KVLT lizania CZASZKI
- Tymothy
- postuje jak opętany!
- Gumiak
A ja obejrzalem na raz Hannibala. Bdb
- Phantom
- zaczyna szaleć
Sezon sie skonczyl to lecimy:)Silent_Sea pisze:
Jessica Lange doskonała, tak jak w każdej serii
- Gumiak
Nowy True Detective, mmm, miodzio. Ale jak sie okaze, ze to on jest zabojca, to bede kurwa zazenowany.
- grot
początek 2 serii mocny, oby tak dalejTymothy pisze:
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Chainsaw
- świeżak
grot pisze:początek 2 serii mocny, oby tak dalejTymothy pisze:
Zaczął się ładnie, warto było czekać.
A z nowych:

Nie klękałem przed KSM.
-
- mistrz forumowej ceremonii
nowy TRUE DETECTIVE. ja pierdolę, jakie to jest świetne.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- postuje jak opętany!
+14/666[V] pisze:nowy TRUE DETECTIVE. ja pierdolę, jakie to jest świetne.
-
Obiecałem sobie, że po Twin Peaks nie sięgnę już po żaden serial, ale się złamałem i jestem po piątym odcinku True Detective. Miazgafhuj. Ciężko coś mądrego powiedzieć, bo mnie to ogólnie rozpieprza od początku do końca, ale dialogi są doskonałe. Zresztą nie tylko dialogi - przede wszystkim jest doskonale złożona fabuła, wspaniale się akcenty i momenty napięcia/rozluźnienia rozkładają. Koncepcja, iż jeden sezon = jedna historia sprawdza się póki co idealnie, liczę że tego nie spierdolą. McConaughey, ktokolwiek to jest -> mistrz.
A może po prostu potrzebowałem filozoficznego kryminału ostatnio, nie wiem. Nieważne, jest zajebiście.
A może po prostu potrzebowałem filozoficznego kryminału ostatnio, nie wiem. Nieważne, jest zajebiście.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
- w mackach Zła
Ale piękny ten nowy odcinek True Detective. Najlepszy serial od czasów Twin Peaks.
A nowy sezon American Horror Story to gówno, po wejściówce spodziewałem się solidnego klimatu a dostałem pseudo Hogwart dla rozkapryszonych gówniar, jebać.
A nowy sezon American Horror Story to gówno, po wejściówce spodziewałem się solidnego klimatu a dostałem pseudo Hogwart dla rozkapryszonych gówniar, jebać.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie wierze, ze cokolwiek mozna w ogole porownywac z The Sopranos, ale sprawdze jutro tego trv detektywa
this is a land of wolves now
- vicek
- zahartowany metalizator
spartakus sezon krew i piach dobry.szkoda aktora
-
Bardzo mi się podoba wyważenie tego serialu i koncentracja na psychologii. I nie ma epatowania seksem tudzież przemocą, co mnie w kinie ostatnich lat stanowczo przeszkadza. Jeżeli trzeba komuś rozjebac łeb, to to pokazuja, ale tylko tyle, żeby było wiadomo co się stało. Jest za to doskonała fabuła i pełnokrwiści bohaterowie. No i ten bagienno - rytualny nastrój.Hollowman pisze:Ale piękny ten nowy odcinek True Detective. Najlepszy serial od czasów Twin Peaks.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
- Biały
- w mackach Zła
Obejrzałem te pięć odcinków True Detective i również bardzo mi się podoba. Klimat, dialogi i świetna rola McConaughey póki co zasługują na największy plus.
- Riven
- Kontakt:
zajebisty ten true detective
powiem szczerze ze rozne wkrety filozoficzne na poczatku troche mnie meczyly - ale kwestia o wiecznym powrocie przyprawia o ciary na plecach. zajebisty material, genialne zdjecia i aktorstwo.
do the sopranos oczywiscie nie ma startu, ale przeciez nic nie ma ;). natomiast te pare odcinkow TD calkowicie kasuje modne rzeczy typu breaking bad
powiem szczerze ze rozne wkrety filozoficzne na poczatku troche mnie meczyly - ale kwestia o wiecznym powrocie przyprawia o ciary na plecach. zajebisty material, genialne zdjecia i aktorstwo.
do the sopranos oczywiscie nie ma startu, ale przeciez nic nie ma ;). natomiast te pare odcinkow TD calkowicie kasuje modne rzeczy typu breaking bad
-
- w mackach Zła
No ale przecież Sopranos i TD to dwie zupełnie inne rzeczy, tu nawet nie ma płaszczyzny żeby porównywać ;d
- Riven
- Kontakt:
i to i to serial
tyle ;)
the sopranos to dzielo jak dla mnie na rowni z ojcem chrzestnym (jak nie wyzej, ale trzymam na wodzy fantazje), TD to poki co rewelacyjny serial. taka roznica.
tyle ;)
the sopranos to dzielo jak dla mnie na rowni z ojcem chrzestnym (jak nie wyzej, ale trzymam na wodzy fantazje), TD to poki co rewelacyjny serial. taka roznica.
- Phantom
- zaczyna szaleć
Zabieram sie za pierwszy sezon a pozniej na bierzaco spogladal na kolejne odcinkigrot pisze:początek 2 serii mocny, oby tak dalejTymothy pisze: