Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Re: Nowe seriale
Po pierwszym sezonie "SoA" uważam, że to serial bardzo słaby pod względem tzw. obserwacji obyczajowej, czyli inaczej mówiąc pod względem przedstawienia stosunków międzyludzkich i życia takim, jak ono wygląda. Ratują go jednak zwroty akcji i kilka mocnych scen. Na przykład finałowa konfrontacja pani doktor z prześladowcą była bardzo mocna.
Kerosene keeps me warm.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Skończyłem 1 sezon The Black Sails.
Zacząłem 1 sezon Fargo.
Coś się kończy, coś się zaczyna...
Zacząłem 1 sezon Fargo.
Coś się kończy, coś się zaczyna...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
takSgt. Barnes pisze:Coś się kończy, coś się zaczyna...
koniec 4 sezonu Gry o Tron, oj działo sie działo sie ;)
gdyby tylko nie ten nieszczesny wątek Daenerys byłby naprawde zajebisty odcinek :/
teraz nastała pora na 1 sezon Peaky Blinders
na filmwebie ma wysoką ocene 8,3, pierwszy odcinek nie porwał ale klimat i muzyka robią wrażenie, reszta może sie rozkręci ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
działo się dużo, wiele fajnych sekwencji, ale no właśnie - fajnych. SPOILER wbrew internetowym pieniaczom, co to się uaktywnili tuż po seansie, podobała mi się scena zarówno Tyriona z ojcem, jak i walki Brienne z Ogarem. interesujące rzuty na karła idącego przez korytarze, dobre miejsce egzekucji, bezceremonialna pogawędka i ten lęk na twarzy Tywina ;) wszystko utrzymane w odczuwalnej na skórze grozie tej serii. nawet jeśli ta przykładowa scnea niewiele ma wspólnego z pierwowzorem, w ramach przyjemnej rozrywki jestem zadowolony. /SPOILER choć niepodważalnym jest, że formalnie serial ten skończył się zanim dobrze się nie zaczął, wraz z końcem pierwszego sezonu.Żułek pisze:takSgt. Barnes pisze:Coś się kończy, coś się zaczyna...
gdyby tylko nie ten nieszczesny wątek Daenerys byłby naprawde zajebisty odcinek :/
- Glene
- weteran forumowych bitew
Ta scena jest żywcem wyjęta z książki. Bardzo dobry odcinek i bardzo wierny książce.
- Maro
sie rozkręciŻułek pisze:takSgt. Barnes pisze:Coś się kończy, coś się zaczyna...
teraz nastała pora na 1 sezon Peaky Blinders
na filmwebie ma wysoką ocene 8,3, pierwszy odcinek nie porwał ale klimat i muzyka robią wrażenie, reszta może sie rozkręci ;)
- Maro
Jestem po dwóch odcinkach Crossbones na razie mieszane uczucia, zobaczymy jak to się rozwinie dalej.
- Riven
- Kontakt:
Fajny ten finał got, choć nie rozjebal, na pewno były lepsze odcinki, zarówno pod względem aktorstwa, jak i fabuły. Wątek blondi tradycyjnie żenujący do kwadratu (ta lzawa scena ze smokami - LOL), ale z dupy była też walka ze szkieletami (grafika pewnie gorsza niż w cutscence do wiedźmina) i potem te "dzieci"... Mlehh. Zawsze mówiłem - wywalić te wszystkie durne elementy fantastyczne, bo systematycznie psują serial. Natomiast jeśli chodzi o CGI to całkiem fajnie wyszedł im najazd Stannisa, w ogóle koleś rządzi :).
P. S. Mam nadzieje, ze cały wątek deserys skończy się tak, że w jakimś punkcie kulminacyjnym zezre ja smok. I koniec ;d
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
P. S. Mam nadzieje, ze cały wątek deserys skończy się tak, że w jakimś punkcie kulminacyjnym zezre ja smok. I koniec ;d
this is a land of wolves now
- Gumiak
Penny dreadful dobra rzecz, odcinek piąty arcydzieło, polecam.
Eva Green krulowa.
Eva Green krulowa.
-
fakt, że jak sama walka nieciekawa, to te szkielety przywołały mi wspomnienia o Heroes 3 :) jak zwykle takie rzeczy kwalifikuje do wora "konwencja", przywykłem. sam wątek natomiast równoznaczny z Daenerys, w każdym razie odkąd podróżują z dzieciakami. gdyby nie Hodor nie byłoby co oglądać.
btw może jestem niespostrzegawczy albo ominął mnie epizod, ale gdzie podziała się ta dzika - opiekunka Bronna? ktoś, coś?
btw może jestem niespostrzegawczy albo ominął mnie epizod, ale gdzie podziała się ta dzika - opiekunka Bronna? ktoś, coś?
-
- w mackach Zła
Bran kazał jej wziąć pod pachę najmłodszego Starka i pójśc z nim precz :)byrgh pisze: btw może jestem niespostrzegawczy albo ominął mnie epizod, ale gdzie podziała się ta dzika - opiekunka Bronna? ktoś, coś?
- Biały
- w mackach Zła
ostatni odcinek GOT taki se, zresztą jak cały sezon, zapowiadany na najlepszy z dotychczasowych, a imo zdecydowanie poniżej oczekiwań
- Riven
- Kontakt:
Były świetne momenty, np. jak oberyn opowiedział tyrionowi historie z jego dzieciństwa, czy też sceny arya & the hound, ale faktycznie ogólnie tak sobie.
this is a land of wolves now
- Block69
2 ostatnie odcinki git. Z wcześniejszych by sie dało zrobić jeden dobry.
Bardziej czekam teraz na 3 sezon Vikings.
Bardziej czekam teraz na 3 sezon Vikings.
PENIS METAL
- Biały
- w mackach Zła
Szkoda, że Ogar tak skończył, ale tak na prosty rozum to sytuacja w jakiej znalazła się ta postać nie zapowiadała ciągu dalszego, bo jeżeli chodzi o Arie to idzie się domyślić, że jeszcze namiesza.
-
dwa finałowe dobre. z reszty poza paroma dialogami (m.in. tym wymienionym przez Rivena czy braci w celi tuż przed próbą walki) w pamięć zapadł mi tylko pojedynek Snowa z tym pojebuskiem w grodzie Crastera ;) cały sezon, fakt że oglądany kątem oka, przemknął mi przez palce. ale to chyba ma jednak jakąś swoją przyczynęBlock69 pisze:2 ostatnie odcinki git. Z wcześniejszych by sie dało zrobić jeden dobry.
otototo - brakło mi tego gnojka w polu widzenia ;)Tarpaulin pisze:Bran kazał jej wziąć pod pachę najmłodszego Starka i pójśc z nim precz :)byrgh pisze: btw może jestem niespostrzegawczy albo ominął mnie epizod, ale gdzie podziała się ta dzika - opiekunka Bronna? ktoś, coś?
- Block69
Szkoda. Obok Joffreya jedna z moich ulubionych postaci.Biały pisze:Szkoda, że Ogar tak skończył, ale tak na prosty rozum to sytuacja w jakiej znalazła się ta postać nie zapowiadała ciągu dalszego, bo jeżeli chodzi o Arie to idzie się domyślić, że jeszcze namiesza.
PENIS METAL
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Wczoraj skończyłem Fargo - bdb.
- Żułek
czemu oszukujesz ? nieładnie ;)Maro pisze:sie rozkręciŻułek pisze:teraz nastała pora na 1 sezon Peaky BlindersSgt. Barnes pisze:Coś się kończy, coś się zaczyna...
po obiecującym pierwszym odcinku nastały cztery smętne i nudne, na całe szczeście ogarneli sie w finałowym dzięki czemu jstem troche ciekaw co będzie dalej ale na razie to takie 5,5/10
pora sie rozerwać 10 sezonem Chirurgów :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Goregirl
- rozkręca się
ogólnie się zgadzam, ale ostatni odcinek trochę rozczarował jednak - zabrakło pierdolnięcia jakiegoś...gelO pisze:Wczoraj skończyłem Fargo - bdb.