Ostatnio oglądane filmy v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
TROLL 2 + Dead Creatures

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Biały
- w mackach Zła
Nigdy nie polubiłem się z Corbuccim. Wiem, że jest uważany za drugiego po Leone, ale to trochę tak, jak starcie Slayer vs Gama Bomb.Biały pisze: zajebiste spaghetti w konwencji komediowej, warto jak wszystko Corbucciego w temacie
- Hatefire
Nigdy nie byłem wielkim fanem gwiezdnych wojen. Dwie trylogie obejrzałem niejako z obowiązku, bo niezależnie co się o tym sądzi jest to istotny element współczesnej kultury. Oryginalna trylogia całkiem dobra rzecz, ta druga zasadniczo beznadziejna i stwierdziłem, że już nigdy nie wrócę do uniwersum.
Niemniej wczoraj trochę przypadkiem obejrzałem "Przebudzenie mocy" i o dziwo dobrze się bawiłem. Dobry film przygodowo-odmóżdżający, po seansie może mało w głowie zostaje, ale w trakcie nie ma przestojów i naprawdę fajnie się to ogląda.
Jeszcze jedna sprawa. Wcześniej w temacie co niektórzy krytykowali Adama Drivera jakoby, ze względu na fizjonomię nie pasował do kreowanej postaci. Moim zdaniem pasuje idealnie. Przecież jego postać pod względem psychologicznym to zlepek niepewności, braku poczucia własnej wartości z fascynacją siłą i potęgą. Ta jego twarz niepewnego chłopaczka świetnie z tym koresponduje.
Niemniej wczoraj trochę przypadkiem obejrzałem "Przebudzenie mocy" i o dziwo dobrze się bawiłem. Dobry film przygodowo-odmóżdżający, po seansie może mało w głowie zostaje, ale w trakcie nie ma przestojów i naprawdę fajnie się to ogląda.
Jeszcze jedna sprawa. Wcześniej w temacie co niektórzy krytykowali Adama Drivera jakoby, ze względu na fizjonomię nie pasował do kreowanej postaci. Moim zdaniem pasuje idealnie. Przecież jego postać pod względem psychologicznym to zlepek niepewności, braku poczucia własnej wartości z fascynacją siłą i potęgą. Ta jego twarz niepewnego chłopaczka świetnie z tym koresponduje.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Biały
- w mackach Zła
Django czy Człowiek zwany Ciszą to ścisła czołówka gatunku także znacznie lepszy przeciwnik się należy Slayerowi w tym pojedynku.Karkasonne pisze:Nigdy nie polubiłem się z Corbuccim. Wiem, że jest uważany za drugiego po Leone, ale to trochę tak, jak starcie Slayer vs Gama Bomb.Biały pisze: zajebiste spaghetti w konwencji komediowej, warto jak wszystko Corbucciego w temacie
Faktycznie za ostro z tym Gama Bomb, ale więcej jak Testament bym nie dał.Biały pisze:Django czy Człowiek zwany Ciszą to ścisła czołówka gatunku także znacznie lepszy przeciwnik się należy Slayerowi w tym pojedynku.Karkasonne pisze:Nigdy nie polubiłem się z Corbuccim. Wiem, że jest uważany za drugiego po Leone, ale to trochę tak, jak starcie Slayer vs Gama Bomb.Biały pisze: zajebiste spaghetti w konwencji komediowej, warto jak wszystko Corbucciego w temacie
- Biały
- w mackach Zła
Django to jeden z moich ulubionych filmów, chyba nawet drugie miejsce po trylogii dolarowej, za każdym razem jak widzę gdy Nero ciągnie tę trumnę jestem rozjebany. Wszystko tu jest co powinno być w archetypie spaghetti westernu, więc Morbid Angel bym tu minimum wrzucił :)
- Oki
- weteran forumowych bitew
dobry, szczególnie zdjęcia i muzyka robią wrażenie:

-
tak, ale zamiast obyczajowych rozterek miał to być współczesny archetyp i następca absolutnego zła, a okazał się szczeniackim i w gruncie rzeczy to średnio utalentowanym wojownikikiem. i z tego względu nie rokuje również w kontekście następnych części. nie z tym aktorem.Hatefire pisze:Nigdy nie byłem wielkim fanem gwiezdnych wojen. Dwie trylogie obejrzałem niejako z obowiązku, bo niezależnie co się o tym sądzi jest to istotny element współczesnej kultury. Oryginalna trylogia całkiem dobra rzecz, ta druga zasadniczo beznadziejna i stwierdziłem, że już nigdy nie wrócę do uniwersum.
sam film oglądalny tylko na początku. potem wątek się urywa, wraca jako facepalm na scenę z Fordem i znów urywa. chciałem, żeby to był lepszy film, niż się powszechnie uważa, ale opinie nie są w ogóle przesadzone. za to dwie główne role rewelacyjne.
generalnie SW zmierza w tym samym ślepym kierunku, co GOT. dla fanbojów z żyłką do fantazjowania i opery w kosmosie może to być konkretny materiał, dla całej reszty, która szuka świetnej rozrywki i historii, nie zdaje egzaminu. nikogo nie obchodzą losy bezpłciowego bohatera, który dla zwykłego fana uniwersum jest nikim. nie wzbudza żadnych pozytywnych emocji.
- TheDude
- COFFIN
- SODOMOUSE

NYCHTS
-
MANCHESTER BY THE SEA
zajebisty
zajebisty
-
o, dzięki za przypomnienie.
-
nie ma sprawy, tylko nie zrażaj się opiniami w stylu, ze to gówniany, nudny film o niczym :)byrgh pisze:o, dzięki za przypomnienie.
- TheDude
Abstrakcyjny rozpierdol i jazda na kulawej lamie

- Harlequin
O! Dobrze wiedzieć, bo chciałem się wybrac na to dziś lub jutro. Szkoda Brachu, ze już widziałeś to.Oki pisze:dobry, szczególnie zdjęcia i muzyka robią wrażenie:
-
Wczoraj sobie odświeżyłem i zostałem dosłownie ponownie oczarowany i zmiażdżony ciężarem gatunkowym tego filmowego(nie boję sie użyć słowa takiego kalibru)dzieła. Tak wspaniale sugestywnie uchwyconego klimatu osamotnienia, grozy, klimatycznych zdjęć oraz scenografii ze świecą szukać w konkurencyjnych"wampirzych" produkcjach, . Wspaniałe zdjęcia, nieśpiesznie budowany klimat grozy wręcz niewyrażalny na tle obecnych filmów i sama postać "króla szczurów" czyli Nosferatu, która budzi wstręt i odrazę ale zarazem to postać tragiczna pełna smutku i cierpień. Zupełny kanon horroru (w moim prywatnym rankingu wraz z dosłownie czterema produkcjami, które mogą z nim rywalizować). Dwie godziny totalnego seansu i aż żal rozdzielać szaty, że tak zdewaluowano postać wampira na przestrzeni lat nie wspominając o obecnych spierdolinach dla upośledzonej filmowo młodzieży ,której intelektualny poziom określa saga Zmierzch a o Nosferatu słyszała gdzieś na lekcjach z kinematografii grzebiąc palcem w dupie.
[youtube][/youtube]
1) To jeden z przykładów gdzie remaster wg mnie przerósł sam oryginał
2) Czy wspomniałem o absolutnie genialnym udźwiękowianiu, który pożera widza?
3) Dracula Capolli to przy tym dziele rurki z kremem
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 27-11-2017, 21:36 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
- Plastek
- Kontakt:
Sto procent racji tomku, zgadzam się w zupełności! Dodałbym tylko, że - jak to ongi zostało tu stwierdzone - jest to także klasyka film noir.tomaszm pisze:Wczoraj sobie odświeżyłem i zostałem dosłownie ponownie oczarowany i zmiażdżony ciężarem gatunkowym tego filmowego(nie boję sie użyć słowa takiego kalibru)dzieła. Tak wspaniale sugestywnie uchwyconego klimatu osamotnienia, grozy, klimatycznych zdjęć i scenografii ze świecą szukać w konkurencyjnych"wampirzych" produkcjach, . Wspaniałe zdjęcia, nieśpiesznie budowany i klimat grozy wręcz niewyrażalnych na tle obecnych filmów i sama postać "króla szczurów" czyli Nosferatu, która budzi wstręt i odrazę ale zarazem to postać tragiczna pełna smutku i cierpień. Zupełny kanon horroru (w moim prywatnym rankingu wraz z dosłownie czterema produkcjami, które mogą z nim rywalizować). Dwie godziny totalnego seansu i aż żal rozdzielać szaty, że tak zdewaluowano postać wampira na przestrzeni lat i nie wspominając o obecnych spierdolinach dla upośledzonej filmowo młodzieży ,której intelektualny poziom określa saga Zmierzch a o Nosferatu słyszała gdzieś na lekcjach z kinematografii grzebiąc palcem w dupie.
[youtube][/youtube]
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!