Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: Nowe seriale

17-06-2015, 14:18

manieczki pisze:Śmiej się Plastku, śmiej. Nabijaj się do woli. Fakty natomiast są takie, że Pan Piotr Swend za kasę zarobioną za występy w tym kultowym serialu mógłby wykupić cały Twój dobytek, Twoją rodzinę i to nawet wprzód na trzy(3) pokolenia...

niemogłbym bo mi zabrali wszystko....
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

Nowe seriale

17-06-2015, 16:50

uglak pisze:i bylo spore zaskoczenie. nie zebym lubial denata, bo byl strasznie kartonowa postacia, ale nie spodziewalem sie jego smierci
I tak wszyscy wrócą jako zombiaki :D
Akurat jego śmierci spodziewałem sie w tym sezonie. Nie wiem dlaczego.
byrgh
zahartowany metalizator

17-06-2015, 18:15

Raagoon pisze:
uglak pisze:i bylo spore zaskoczenie. nie zebym lubial denata, bo byl strasznie kartonowa postacia, ale nie spodziewalem sie jego smierci
Jeszcze nim sezon wszedł na ekrany, były spoilery - to samo się tyczy Snowa.

Rozczarowująca jest natomiast, jak sądzę nieostatnia, scena ze Stannisem, paradoksalnie sztandarową postacią, mogąca (była) sporo namieszać w Westeros. Liczę na litość ze strony Brienne - albo jakiś niespodziewany przewrót. Jak Baratheon odwali kitę, golę się na łyso. Ale jak na początku, tak i dziś mam uważam, że serial jest o losach Sansy.

Beznadziejna decyzja szturmu na Winterfell. To nie Władca Pierścieni ani Czarna Brama, by mieć nadzieję, że zjawią się orły i rozstąpi ziemia. Gdzie najwyższy jest honor, a sumienie gra główną rolę. Jeśli tak pisze autor, można by - nie po raz pierwszy - odejść od pierwowzoru, bo przypomnijmy, jest to interpretacja serii Martina. Rodów nie przybędzie, a jeżeli się nie mylę, istniejące i jako tako prosperujące zamki, to usamodzielnieni Boltonowie - jak czytałem, będący dotychczas rodem podporządkowanym. Poza tym, niezdolni do interakcji Lannisterowie, makiaweliczni Tyrellowie, sprani z wojsk Arrynowie i Tully'owie, na których po Krwawych Godach spoczęła zasłona milczenia, no i ni widu, ni słychu o Greyjoy'ach. Natomiast nie wydaje mi się, by należały do klanów z potencjałem militarnym.

Westeros to dziwna kraina. Scenarzyści stworzyli wyludniony, pozbawiony sojuszów i konfliktów obraz średniowiecza. Każdy istnieje sobie, ze swoją garstką żołnierzy i niezależności od handlu. Winterfell, główny garnizon Boltonów, to licząca parę setek armia, dziesiątkująca wszystko, co chodzi i dycha. Pozostawienie wątku Targaryenów bez szwanku dla rodu jest dowodem na to, że serial z sezonu na sezon przekształca się w klasykę fantasy. Pojawiane się coraz częściej smoki, idiotyczna polityka, dzieląc z kolei na sceny, Tyrion przyjęty ot tak do szeregów rady, teraz piastujący - pod nieobecność Daenerys - stanowisko głowy państwa, sceny ze smokami, coraz więcej scen o smokach, latanie na smokach (jak donoszą twórcy, wkrótce nawet gadające smoki) i cała masa innych absurdów, które powodują zgrzyt zębów. Jestem wyznawcą prawdy, że to serial rozrywkowy, który cieszy i bawi, po robocie, z dziewczyną, dla zabicia czasu, ale bez robienia z widza idioty.
Ostatnio zmieniony 17-06-2015, 18:20 przez byrgh, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

17-06-2015, 18:19

Beznadziejna decyzja szturmu na Winterfell. To nie Władca Pierścieni ani Czarna Brama, żeby mieć nadzieję, że zjawią się orły i rozstąpi ziemia
spoilery, mimo wszystko:
tak, beznadziejna, ale co on mogl zrobic? przegral wszystko. spalil wlasna corke, stracil pol wojska, opuscila go wiedzma na ktorej proroctwach opieral wszystkie swoje straszne decyzje. jednoczesnie stannis to czlowiek ze stali, nie moglby podwinac ogona i uciec. wiedzial, ze juz wszystko stracone, wiec lepiej odejsc w bitwie i akurat to mialo z punktu widzenia psychologii jego postaci sens. ale tez mam nadzieje, ze mimo wszystko przezyl :)
this is a land of wolves now
byrgh
zahartowany metalizator

17-06-2015, 18:22

Zgoda, edytowałem, bo zapomniałem dodać.

Oczywiste, honor dla Stannisa gra ważną rolę, ale z punktu widzenia serii, nie ma to tutaj po prostu miejsca. Nie kiedy giną najważniejsze, pchające wszystko do przodu postaci. Powinni więc odmienić okoliczności, wstawić twist, mogący pozytywnie wpłynąć na fabułę. Niestety, twórcy sami pogubili się we wszystkim, co stworzyli.
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

17-06-2015, 21:27

byrgh pisze:
Raagoon pisze:
Jeszcze nim sezon wszedł na ekrany, były spoilery - to samo się tyczy Snowa.

Akurat o Snowa mi chodziło :)
A Stannis jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Mam nadzieje.
Awatar użytkownika
manieczki

18-06-2015, 01:39

http://torrentfreak.com/game-of-thrones ... ntfreak%29" onclick="window.open(this.href);return false;
Też się do tego niechlubnego rekordu przyczyniliście :(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

18-06-2015, 16:20

Obok nowego True Detective najbardziej ciekaw jestem co wymyślili w 2 sezonie Fargo

[youtube][/youtube]
PENIS METAL
Awatar użytkownika
manieczki

20-06-2015, 17:03

maciek z klanu pisze:
manieczki pisze:Śmiej się Plastku, śmiej. Nabijaj się do woli. Fakty natomiast są takie, że Pan Piotr Swend za kasę zarobioną za występy w tym kultowym serialu mógłby wykupić cały Twój dobytek, Twoją rodzinę i to nawet wprzód na trzy(3) pokolenia...

[youtube][/youtube]
Kto płacił za wizytę. Ty, Grażynka czy jeszcze (ś.p) Rysiu? A może nfz?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
TheDude

20-06-2015, 19:18

Obrazek

Dobra jazda. Nieco w stylu starszych angielskich serii jak Mr. Bean czy Benny Hill.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

22-06-2015, 07:52

Można bez abonamentu oglądnąć pierwszy odcinek True Detective II.
http://www.hbogo.pl/content/true-detect ... 1873436559" onclick="window.open(this.href);return false;
support music, not rumors
Awatar użytkownika
maciek z klanu

22-06-2015, 11:25

manieczki pisze:
maciek z klanu pisze:

[youtube][/youtube]
Kto płacił za wizytę. Ty, Grażynka czy jeszcze (ś.p) Rysiu? A może nfz?

jakbys sie interesowal zyciem i ogladal w tefałenie kubełe wojewódzkiego to bys wiedzial ze to byl wywiad u niego, i nikt nie placil za nic !!! nawet mi zaplacili !!!!!
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Żułek

22-06-2015, 11:28

ja mam hbo wiec nie ma problema ;)
dzisiaj też jest premiera

[youtube]www.youtube.com/watch?v=PMf9Q346RWo[/youtube]
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

22-06-2015, 17:09

Rattlehead pisze:Można bez abonamentu oglądnąć pierwszy odcinek True Detective II.
http://www.hbogo.pl/content/true-detect ... 1873436559" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapowiada się bardzo ciekawie. Muza i zdjęcia równie doskonałe co w 1 sezonie.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-06-2015, 18:01

W chuj słaby ten nowy Detektyw. Z klimatu nie zostało absolutnie nic.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

22-06-2015, 18:03

Bo jakbyś nie zauważył, to jest inny serial. Block dobrze prawi, zapowiada się obiecująco. Cohen w intrze bdb

Klimat dobry, piekne widoki z Kalifornii
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-06-2015, 18:16

Chuj mnie to obchodzi panie termos, twórcy są ci sami i miałem prawo oczekiwać czegoś dobrego, a nie gówna które zapodali.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

22-06-2015, 18:20

Pierdolisz jak zwykle
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-06-2015, 18:20

Ja przynajmniej pierdole, a ty onanizujesz się przed monitorem zbierając termosy.
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

22-06-2015, 18:25

:D Nie wiem o co w kółko z tymi termosami
ODPOWIEDZ