Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lucek
- weteran forumowych bitew
Re: Nowe seriale
naprawde ogladacie te badziewia ? :D, nie kumam totalnie tego tematu, eh kurki domowe :D
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Jasne, uważaj bo będę tracił czas na wymyślne polemiki z takim kurwiem jak ty. Powtórzę - otwórz paszczę to ci naszczę.Maro pisze:oj chłopczyku myślałem, że stać cię na więcej wystarczy, że coś nie idzie po twojej chorej i wydumanej myśli i już się pienisz, tak naprawdę to jesteś słabiutki psychicznie i pewnie fizycznie też koleżko :)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Maro
haha no tak jak mówiłem jesteś słabiutki
- Block69
Wczoraj zobaczyłem 5 odcinek i ciężko się nie zgodzić. Kaj niby ten ponury i gęsty klimat ? To jakiś dramat o parze, która nie może mieć dziecka, a wątek kryminalny to tam chyba przez przypadek sie pojawił. Mamy bardzo mrocznego biznesmena z którego wszyscy leją, Colina, który bije sie jak baba w imię swojego grubaska, policjanta, który stracił motor i nie wie co robić i policjantkę lubiącą grube kutasy. Straszna głębia psychologiczna. Jakby w kolejnym epizodzie wystrzelali wszystkich głównych bohaterów to nikogo by mi nie brakowało.Plastek pisze:Gęsta jak brązowe wydzieliny. Zmiana reżysera Carego Fukunagi na mieszaninę różnych wyrobników skutkuje totalną spierdoliną i idiotycznym galimatiasem na poziomie serialu z Meksyku. Poza tym dawno nie widziałem w serialu tak głupich, sztucznych dialogów - najlepszy przykład: 5 odcinek i dialog Vince z żoną. Drugi sezon to GÓWNO i trzeba być głuchym i ślepym by oceniać to inaczej.
PENIS METAL
- Plastek
- Kontakt:
Napewno twoje życie jest łatwiejsze gdy tak myślisz więc nie krępuj się. Tymczasem sram ci na ryj i wycieram sobie tobą nogi. Płyń falami gnoju, zdychaj na białaczkę, cześć!Maro pisze:haha no tak jak mówiłem jesteś słabiutki
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
- mistrz forumowej ceremonii
+ millionBlock69 pisze:Wczoraj zobaczyłem 5 odcinek i ciężko się nie zgodzić. Kaj niby ten ponury i gęsty klimat ? To jakiś dramat o parze, która nie może mieć dziecka, a wątek kryminalny to tam chyba przez przypadek sie pojawił. Mamy bardzo mrocznego biznesmena z którego wszyscy leją, Colina, który bije sie jak baba w imię swojego grubaska, policjanta, który stracił motor i nie wie co robić i policjantkę lubiącą grube kutasy. Straszna głębia psychologiczna. Jakby w kolejnym epizodzie wystrzelali wszystkich głównych bohaterów to nikogo by mi nie brakowało.Plastek pisze:Gęsta jak brązowe wydzieliny. Zmiana reżysera Carego Fukunagi na mieszaninę różnych wyrobników skutkuje totalną spierdoliną i idiotycznym galimatiasem na poziomie serialu z Meksyku. Poza tym dawno nie widziałem w serialu tak głupich, sztucznych dialogów - najlepszy przykład: 5 odcinek i dialog Vince z żoną. Drugi sezon to GÓWNO i trzeba być głuchym i ślepym by oceniać to inaczej.
tymczasem ostatni MR. ROBOT - WYJEBONGO.
co za serial
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
To ja tylko przypomne, ze Twin Peaks jest dla bab.
-
Twin Peaks to DsO seriali0ms pisze:To ja tylko przypomne, ze Twin Peaks jest dla bab.
Grrrówno!
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Dla bab, znaczy.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Dla pedałuf przede wszystkim. Przecież czerwony pokój to prosta alegoria obcowania z odbytem karła-geja.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

8 sezon - wciąż genialne :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Riven
- Kontakt:
Block69 pisze:
Wczoraj zobaczyłem 5 odcinek i ciężko się nie zgodzić. Kaj niby ten ponury i gęsty klimat ? To jakiś dramat o parze, która nie może mieć dziecka, a wątek kryminalny to tam chyba przez przypadek sie pojawił. Mamy bardzo mrocznego biznesmena z którego wszyscy leją, Colina, który bije sie jak baba w imię swojego grubaska, policjanta, który stracił motor i nie wie co robić i policjantkę lubiącą grube kutasy. Straszna głębia psychologiczna. Jakby w kolejnym epizodzie wystrzelali wszystkich głównych bohaterów to nikogo by mi nie brakowało.
sorry ale to sa zarzuty letko z dupy :). tzn. to ze nie przyciagaja Cie postaci to subiektywna kwestia i spoko, natomiast pretensje, ze maja takie przyziemne problemy jak wymieniles sa troche nie teges. Idac tego rodzaju logika to przeciez taki Tony Soprano bylby gowniana postacia, bo wiekszosc jego PRAWDZIWYCH problemow to byly takie akcje z glupim dzieckiem, trywialne problemy malzenskie czy ciezkie relacje z matka. Czy na tym tle niemoznosc posiadania dzieci to jakis durny temat?No i lekko uprosciles sprawe piszac o policjancie, ktory zgubil motor - koles ma ostro nasrane w czapie na roznych polach i do konca jeszcze nie wiemy dokladnie dlaczego :) A Vince Vaughn jest swietny, wlasnie nieradzacy sobie z biznesem i wlasna psychika gangster to dosc ciekawa odmiana od archetypicznych rol tego rodzaju, gdzie masz po prostu zimnego skurwysyna i tyle.
co do klimatu, no nie wiem, jak dla mnie zdjecia i muzyka go jak najbardziej generuja. glowna gwiazda jest oczywiscie nadal Colin, ktory gra DOSKONALE.
slowem, nie zamierzam nikogo przekonywac ze to jest zajebisty serial, bo doskonale rozumiem, ze moze nudzic, ale takie wieszanie psow jest niebdb:(
this is a land of wolves now
- Skaut
Patrząc z perspektywy 5 odcinków to reżyser w chuj długo wystawia w tym sezonie widzów na próbę. Dla tych co zaczęli od nowego sezonu kredyt zaufania dla niego powinien być tak na niekorzyść jak stąd do Bangladeszu. Przyziemne problemy bardzo spoko, tylko niech to nie będzie jedna akcja pobicia jakiegoś ojczulka przez Colina, spotkanie Rejczel z siostrą, smętne męczenie buły Taylora, czy jedna bójka Vince'a. No kurwa, można nie przyrównywać do pierwszego sezonu bo klimat oczywiście zupełnie inny. Ale tam każdy odcinek trzymał na brzegu fotela, a tutaj napięcie jest budowane przez 5 nudnych spaghetti odcinków, które po prostu nie wciągają swoją fabułą. Nuda pińcset.
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Kontakt:
spox. mi ta zmiana tempa nie przeszkadza.
inna sprawa ze musza to jakos bardzo ciekawie wszystko rozwiazac, inaczej faktycznie lipa.
inna sprawa ze musza to jakos bardzo ciekawie wszystko rozwiazac, inaczej faktycznie lipa.
- Żułek
sorry ale póki co on nie gra tylko się szwenda bez ładu i składu ;)Riven pisze: glowna gwiazda jest oczywiscie nadal Colin, ktory gra DOSKONALE.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Riven
- Kontakt:
e tam. chociazby kluczowa scena w 5 odcinku - pare sekund i zero slow, a miazga.
-
Re:
A co by miało być w takim razie?Skaut pisze:Przyziemne problemy bardzo spoko, tylko niech to nie będzie jedna akcja pobicia jakiegoś ojczulka przez Colina, spotkanie Rejczel z siostrą, smętne męczenie buły Taylora, czy jedna bójka Vince'a.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Skaut
Przeplatające się historie głównych bohaterów chociażby, na razie interakcja miedzy nimi jest zdawkowa, każdy działa jakby w obrębie własnej niszy. Popatrz sobie na interakcję Matthew z Harrelsonem i jego żoną. Tam co chwile iskrzyło, była polaryzacja poglądów, gęsta atmosfera, którą co chwilę można było kroić nożem. Do tego każda lokalizacja miała taki punkt zaczepienia, że chciało się te kadry po prostu oglądać. No i przez te 5 nowych odcinków Pizzolatto nie zbliżył się nawet na moment do tej zajebistej sceny:kenediusze pisze:A co by miało być w takim razie?Skaut pisze:Przyziemne problemy bardzo spoko, tylko niech to nie będzie jedna akcja pobicia jakiegoś ojczulka przez Colina, spotkanie Rejczel z siostrą, smętne męczenie buły Taylora, czy jedna bójka Vince'a.
[youtube][/youtube]
Generalnie, to oczekiwanie na jakiś genialny manewr w drugim sezonie jest mega męczące (przy założeniu,że w ogóle do tego dojdzie). Serial powinien wciągać z odcinka na odcinek, bez oczekiwania na wielki wybuch. Ja rozumiem ogromny kredyt zaufania po pierwszym sezonie, ale przez takie podejście do 2 sezonu całość bardzo traci na potencjale.
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Kontakt:
a to juz jest bardzo arbitralne stwierdzenie, a nie aksjomat. ja np. TD traktuje bardziej jako 8-godzinny film emitowany w kawalkach niz typowy serial. i w ramach jednego takiego "filmu" realizator ma prawo powoli stopniowac napiecie przez dluzszy okres czasu - co skutkuje tym, ze kolejne odcinki moga sie zlewac w jedno. zreszta wole nawet takie podejscie, niz typowy schemat z mniejszymi lub wiekszymi cliffhangerami w niemal kazdym odcinku (vide Game of Thrones ktore fajnie sie oglada, ale po 2 dniach nic z niego nie zostaje w glowie).Serial powinien wciągać z odcinka na odcinek, bez oczekiwania na wielki wybuch
jak mowilem - rozumiem niektore zarzuty wobec TD2, rozumiem, ze na tle jedynki moze dla kogos wypadac znacznie slabiej, ale na pewno nie powiedzialbym ze nuda pincset. zreszta ciezko cos glebiej uzasadniac, skoro kazdy odcinek oglada mi sie swietnie. jasne, nie ma jakiegos ogromnego napiecia, ale dawno nie bylo serialu, ktory dawalby taka satysfakcje z ogladania. swoja droga, bylem do TD2 bardzo sceptycznie nastawiony, a tu mila niespodzianka :) tak czy inaczej: bardzo wiele jest tu kwestią gustu, ale samej formy jaka pizza obral bym sie nie czepial
- Biały
- w mackach Zła
Wydaję mi się, że największy problem z S02 TD jest taki, że te wszystkie wątki nie są jakoś ściśle związane fabułą. Każdy z bohaterów ma swoje historie, które jednak nie wpływają na ciąg zdarzeń w taki sposób aby można było mówić o czymś co spaja całą akcje. Po 5 odcinkach w zasadzie mogliby zmienić fabułę, zrezygnować z niektórych wątków, wprowadzić nowe, itp. i nie miało by się wrażenie, że serial się rozleciał. Mają na razie bardzo duże pole manewru i może w tym sezonie się jeszcze wszystko zdarzyć. Niby sporo się dzieje, każdy ma swój wątek, ale tak sennie to płynie do przodu. Mi akurat taka atmosfera pasuje, bohaterowie są ok i takie bardziej z życia wzięte się to wydaje.