Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
-
- w mackach Zła
Re: Nowe seriale
Dopiero pierwszy odcinek poszedł, ale również wkręcilo mnie od pierwszych minut.Block69 pisze:
obaczyłem dziś z ciekawości 1 odcinek i zaskoczyło od samego początku. chce zobaczyć całość jak najszybciej. polecam oderwać się od detektywowej pogadanki i sprawdzić Mr Robot
Doskonałe, nawet mimo aparycji głównego bohatera przypominającego zdumioną makrelę :)
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

Widział ktoś to coś? Warto?
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

momenty byłe ale poziom poszedł w dół :/
gdyby ktoś miał namiary na reszte sezonów z lektorem byłbym wdzięczny o cynk ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Biały
- w mackach Zła
nie ma więcej sezonów z lektorem, a poziom poszedł w dół w 8 sezonie i chyba nawet ten pierwszy z Kutcherem jest lepszy od ostatniego z Charliem
-
- postuje jak opętany!

http://www.filmweb.pl/serial/Humans-2015-725776" onclick="window.open(this.href);return false;
W ostatnim czasie z nowszych seriali tylko Humans przypadło mi do gustu. Jak dla mnie warty polecenia. No i cudowna Gemma Chan. Aż chce się oglądać.
Ogląda ktoś?
- Żułek
stad prośba o cynk jeśli gdzies sie pojawią ;)Biały pisze:nie ma więcej sezonów z lektorem,
tak, pisałem o tym jak obejrzałem 8 ale jednak Charlie 8 sezon > Kelsoa poziom poszedł w dół w 8 sezonie i chyba nawet ten pierwszy z Kutcherem jest lepszy od ostatniego z Charliem
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Maro
- weteran forumowych bitew
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Nie utrzyma się, ale całość idzie obejrzeć bez większego bólu. Wg. mnie to jednak zmarnowany kapitalny temat.
Kerosene keeps me warm.
- uglak

zabralem sie za Broadchurch, jestem po pierwszym sezonie i troche dziwia mnie az tak wysokie nowy. niezly, ladne krajobrazy, ale niesamowicie przegadany. mozna bylo spokojnie skrocic go o polowe. do takiego Fortitude w ogole nie ma startu. tak samo jak do wiekszosci eksportowych produkcji skandynawskich
Guilty of being right
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
^ Dokładnie, taki Most nad Sundem kasuje to w przedbiegach.
Co nie zmienia faktu, że oba sezony oglądało się całkiem przyjemnie.
Co nie zmienia faktu, że oba sezony oglądało się całkiem przyjemnie.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
- Żułek
patrzał ktoś ktoś Bates Motel ?
bo ogladam 1 sezon, póki co 7 odcinków i mam wrażenie że nastepnych już nie obejrze
na 7 odcinków tylko dwa były dobre (5 i 6) a reszta to jakiś bełkot
do tego ten Norman, ja pierdole skąd oni wzieli tego typa ? dawno nie widziałem nikogo tak bardzo irytującego :/
to się jakoś rozkręci konkretnie czy bedzie cały czas takie męczenie buły ?
bo ogladam 1 sezon, póki co 7 odcinków i mam wrażenie że nastepnych już nie obejrze
na 7 odcinków tylko dwa były dobre (5 i 6) a reszta to jakiś bełkot
do tego ten Norman, ja pierdole skąd oni wzieli tego typa ? dawno nie widziałem nikogo tak bardzo irytującego :/
to się jakoś rozkręci konkretnie czy bedzie cały czas takie męczenie buły ?
-
- postuje jak opętany!
^ Oglądałam wszystkie odcinki. O ile pierwszy sezon był jeszcze okej, o tyle kolejne sezony dla mnie były już zbyt naciągane, za dużo nieprawdopodobnych sytuacji zaczęło te rodzinę spotykać, zamiast nadać serialowi jeden konkretny wątek, który mógłby się rozwijać i wprowadzać stopniowo napięcie, to ciągle jakieś krótkie wąteczki i w rezultacie już naprawdę nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Uciążliwe męczenie buły trwa, kolejnych sezonów raczej nie obejrzę. No ale ja to ja, jestem czepialska.
Jak patrzę na serialowego Normana, to mam nieprzyjemnie ciarki, meh.
- Gumiak

Pierwszy sezon spoko, przyjemnie się oglądało, lekki powiew świeżości. Drugi już nieco gorszy, cały wątek z FBI raczej słabo poprowadzony, choć reporterka dawała radę. Na trzeci szczególnie nie czekałem, ale z braku laku w te wakacje sprawdziłem i co się okazało? Najlepszy serial lata obok Mr. Robot. Świetnie wyważona ilość dramatu i akcji, z przewagą tego pierwszego, gdzie w poprzednich sezonach było odwrotnie. W końcu jakaś porządna główna postać sezonu w postaci Iana McShane'a, nie jakiegoś przychlasta, żydka-prawnika z House'a, czy zagranego na poziomie betonu czarnego gangstera, a prawdziwa szycha. wyższe sfery i załatwianie grubych spraw, nie sprzątanie po jakimś popowym gwiazdorze, który się spuścił w nie tej pannie co trzeba. Pełen kontent pod względem rozrywki i fabuły. Jedynie dzieciaki Ray'a za cholerę tam nie pasują.
-
uwielbiam ten serial. Ray rządzi totalnie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Gumiak
Bez dwóch zdań.
Zaś na tę blond kurwę tak jak w Deadwood patrzeć nie mogłem, tak nie mogę i tutaj. Paskudne babsko.
Zaś na tę blond kurwę tak jak w Deadwood patrzeć nie mogłem, tak nie mogę i tutaj. Paskudne babsko.
-
Co Wy tak marudzicie na to Broadchurch? Drugi sezon naprawdę porządny. Prawdopodobnie rozwinięta intryga z pierwszego, kilka zbędnych "symbolicznych" patentów ale trzymało to w napięciu, świetna gra aktorska (detektyw i jego koleżanka z roboty - super). Porządna produkcja, nie żałuję czasu. Było to moim zdaniem lepsze od Fortitude.
A Bates Motel jest z kolei super. Obejrzałem wszystko, jak do tej pory. I znowu kupuję to przede wszystkim ze względu na grę aktorską i to miłe oku psychopatologizowanie.
A Bates Motel jest z kolei super. Obejrzałem wszystko, jak do tej pory. I znowu kupuję to przede wszystkim ze względu na grę aktorską i to miłe oku psychopatologizowanie.
Grrrówno!
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Bzdura. Wszystkie odcinki trzymają ten sam, czyli bardzo dobry poziom. Poza tym to dość wiernie ukazana historia Escobara, nie dało się tutaj nic kombinować.83koper83 pisze:Nie utrzyma się, ale całość idzie obejrzeć bez większego bólu. Wg. mnie to jednak zmarnowany kapitalny temat.
-
wczoraj przez to zdanie nie mogłem się skupić na filmie :DTarpaulin pisze:Dopiero pierwszy odcinek poszedł, ale również wkręcilo mnie od pierwszych minut.Block69 pisze:
obaczyłem dziś z ciekawości 1 odcinek i zaskoczyło od samego początku. chce zobaczyć całość jak najszybciej. polecam oderwać się od detektywowej pogadanki i sprawdzić Mr Robot
Doskonałe, nawet mimo aparycji głównego bohatera przypominającego zdumioną makrelę :)
Grrrówno!
- Żułek
mothra pisze:^ Oglądałam wszystkie odcinki. O ile pierwszy sezon był jeszcze okej, o tyle kolejne sezony dla mnie były już zbyt naciągane, za dużo nieprawdopodobnych sytuacji zaczęło te rodzinę spotykać, zamiast nadać serialowi jeden konkretny wątek, który mógłby się rozwijać i wprowadzać stopniowo napięcie, to ciągle jakieś krótkie wąteczki i w rezultacie już naprawdę nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Uciążliwe męczenie buły trwa, kolejnych sezonów raczej nie obejrzę. No ale ja to ja, jestem czepialska.

zobaczymy
musze przyznać ze końcówka 1 sezonu była fajna i w sumie wyszło że pół sezonu to męczenie buły a drugie pół było bardzo dobre ;)
apetyt jest, damy szanse ;)