A znasz jeszcze jakieś podobne filmy do tego?Oki pisze:o i jeszcze fajne były "Historie kuchenne". Takie 7/10
KINO SKANDYNAWSKIE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Re: KINO SKANDYNAWSKIE
You've got nothing to lose but your lives.
Bambi pisze:Ten dział chyba jednak należałoby zlikwidować. :(
?
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
?Cthulhu pisze:?
nie rozumiem, dlaczego napisał o likwidacji działu, toteż pytam o co chodzi ;)
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
-
- mistrz forumowej ceremonii

w końcu przyzwoity film z Nicolasem.można zobaczyć.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- postuje jak opętany!
Nie to że się wpierdalam ale dziwadeł takich jak na fotce nr 1 jak i na fotce nr2 po Sztokholmie łazi multum więc akurat wygląd jest jak najbardziej dopasowany do realiów tutaj panujących ;))0ms pisze:A z bardziej rzucajacych sie w oczy elementow:
(jakby zywcem wyciagniete z taniego dokumentu o tzw trudnej mlodziezy mi sie to wydaje - ogolnie, nie tylko w tej scenie. Troche tu tez glamoryzacje czuc)
vs
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Wierze. Moze to dziwny argument, ale w drugim przypadku wyglada to, jakby rezultat mial odrzucac - w pierwszym po prostu przerobili ladna kobite (czego w tej konkretnej scenie nie widac az tak bardzo - jako jedynej w filmie ;)) na "dziwadlo". Takie tam subiektywne odczucie. Po prostu u Finchera mniej przypadkowe mi sie to wszystko wydaje.
- Konzerwativ
- świeżak
Kino skandynawskie? Polecam Valhalla Rising - nordyckie do bólu. Mistrzowski klimat!
-
- postuje jak opętany!
A Lapońską odyseję ktoś oglądał? Zapierdoliście śmieszny film z ciągłym PERKELE w tle :-) Ps. Scena z zarzynaniem renifera miażdży!
- TheDude
Dla fanów skandynawskiego kina polecam zacząć przygodę od:
- trylogii PUSHER
- BLEEDER
- JABŁKA ADAMA
- ELLING
- KITCHEN STORIES
- trylogii PUSHER
- BLEEDER
- JABŁKA ADAMA
- ELLING
- KITCHEN STORIES
-
- trup
Valhala Rising - wchuj dobry oniryczno-mitologiczny film! Etos wojownika bez lęku!
Polecante:
"Synowie Norwegii" - BDB! "Wychowywany przez hippisowskiego ojca nastolatek ucieka w świat punk rocka" :-))))))

"Wyspa skazańców" - BDB!

"Kłopotliwy człowiek" - BDB!

Polecante:
"Synowie Norwegii" - BDB! "Wychowywany przez hippisowskiego ojca nastolatek ucieka w świat punk rocka" :-))))))

"Wyspa skazańców" - BDB!

"Kłopotliwy człowiek" - BDB!

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- starszy świeżak
W okolicy 1993-95 widzialem 2 filmy (zdaje sie ze szwedzkie). Jeden ukazywal historie mlodego mezczyny, ktory byl wczesniej narciarzem i trafil na wozek inwalidzki. Drugi byl mocno poetycki - mloda kobieta majaca adoratora, ktory wtaczal glazy pod jej dom na wzgorzu, w ktorym mieszkala z surowym ojcem. Czy ktos widzial, lub kojarzy te filmy? Jakie mialy tytuly?
-
- świeżak
- Kontakt:
Zadam idiotyczne pytanie. Czy wszystkie filmy "skandynawskie" są podobne do Szwedzkiej trylogii Millenium? Muszę powiedzieć szczerze, że strasznie ciężko było mi przez ten film przebrnąć. Obejrzałam dziewczynę z tatuażem (amer. wersję) i chciałam obejrzeć pozostałe - czyli tylko szwedzkie. Ledwo dociągnęłam do końca, ponieważ było to tak strasznie ciężko zrobione... Te specyficzne ujęcia, specyficzna gra aktorska, ledwo przez to przebrnęłam...
Czy całe kino skandynawskie tak wygląda...? :P
Wiosna!
- maciek z klanu
pisalem o tym filmie jakis ponad rok temu, bardzo dobre :)majeku pisze:A Lapońską odyseję ktoś oglądał? Zapierdoliście śmieszny film z ciągłym PERKELE w tle :-) Ps. Scena z zarzynaniem renifera miażdży!
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Riven
- Kontakt:
nie widzialem akurat tych filmow, ale cos jest na rzeczy. przy czym DOBRE kino skandynawskie oglada sie zajebiscie. z ostatnich lat to chyba najbardziej rozdaje Jagten. ciezkie tresciowo jak najbardziej, ale jesli chodzi o forme to oglada sie bdbsiedmil pisze:Zadam idiotyczne pytanie. Czy wszystkie filmy "skandynawskie" są podobne do Szwedzkiej trylogii Millenium? Muszę powiedzieć szczerze, że strasznie ciężko było mi przez ten film przebrnąć. Obejrzałam dziewczynę z tatuażem (amer. wersję) i chciałam obejrzeć pozostałe - czyli tylko szwedzkie. Ledwo dociągnęłam do końca, ponieważ było to tak strasznie ciężko zrobione... Te specyficzne ujęcia, specyficzna gra aktorska, ledwo przez to przebrnęłam...
this is a land of wolves now
- Oki
może akurat nie podobny ale także wart polecenia:Random Apex pisze:A znasz jeszcze jakieś podobne filmy do tego?Oki pisze:o i jeszcze fajne były "Historie kuchenne". Takie 7/10

- TheDude
Świetny film z kozacką muzą zrobioną przez ULVER
http://www.imdb.com/title/tt0365810/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.imdb.com/title/tt0365810/" onclick="window.open(this.href);return false;