Ridley Scott - Prometheus
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Re: Ridley Scott - Prometheus
Transformers to przeciez nawet nie jest "so bad it's good". Podszedlem do tego z odpowiednim nastawieniem, ale ten film jest po prostu gowniany i nie daje rady nawet jako przyglupi akcyjniak
-
- rasowy masterfulowicz
Tu nie chodzi o rozkminianie. Po prostu postacie zachowują się idiotycznie. Przykład: 2 kolesi decyduje sie wrócić do statku bo trzęsa portkami. Chwilę później gdy napotykają kosmiczną pijawkę, dosłownie pakująw nią łapy. 3 minuty po operacji laska biega jakby nic sie nie stało.Takich kwiatków jest mnóstwo. Poza tym jest identycznie jak w LOST- nie wiadomo dlaczego, nie wiadomo po co, po prostu ma sie wrażenie, że fabuła to pretekst by pokazać ufo i odrobinę gore.zekke pisze:Tez mnie wkurwia jak ktos rozkminia fabule na zasadzie 'czemu oni nie zrobili tego albo tamtego albo nie wzieli tego' etc. Film sie chlonie, odbiera, ocenia to co zostalo przedstawione - ale niektorzy odbior maja zatrzymany na poziomie traktowania wszystkiego jak real life i zastanawiania sie czemu dana postac nie zrobila tego w danej sytuacji - jak nie postapila po ich mysli to jest chujnia.
KVLT lizania CZASZKI
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Mam nadzieje, ze nie do tego stopnia:Pan_Kimono pisze:Po prostu postacie zachowują się idiotycznie.
;)
- zekke
- weteran forumowych bitew
lus, piszac to odnioslem sie do tej 'recenzji' z filmwebu a odnosnie prometeusza to tak jak pisalem wczesniej - obejrze, skomentuje, nastawiam sie na nie wiecej niz naciagane 6.5/10 ze wzgledu na samo uniwersum tudziez ciałoksztalt charlize.Pan_Kimono pisze:Tu nie chodzi o rozkminianie. Po prostu postacie zachowują się idiotycznie. Przykład: 2 kolesi decyduje sie wrócić do statku bo trzęsa portkami. Chwilę później gdy napotykają kosmiczną pijawkę, dosłownie pakująw nią łapy. 3 minuty po operacji laska biega jakby nic sie nie stało.Takich kwiatków jest mnóstwo. Poza tym jest identycznie jak w LOST- nie wiadomo dlaczego, nie wiadomo po co, po prostu ma sie wrażenie, że fabuła to pretekst by pokazać ufo i odrobinę gore.zekke pisze:Tez mnie wkurwia jak ktos rozkminia fabule na zasadzie 'czemu oni nie zrobili tego albo tamtego albo nie wzieli tego' etc. Film sie chlonie, odbiera, ocenia to co zostalo przedstawione - ale niektorzy odbior maja zatrzymany na poziomie traktowania wszystkiego jak real life i zastanawiania sie czemu dana postac nie zrobila tego w danej sytuacji - jak nie postapila po ich mysli to jest chujnia.
- zekke
minor spoilers
-
- rasowy masterfulowicz
heh z uniwersum nie zostało wiele, a ostatnia scena charlize jest po prostu komiczna, brakowało tylko muzyki z benny hilla.
KVLT lizania CZASZKI
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Prometeusz = najlepszy film s-f od wieeeeeeeeeeeelu lat.
-
- rasowy masterfulowicz
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie widzialem jeszcze tego film, ale mam nadzieje, ze to nieprawda
this is a land of wolves now
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Bez dogłębnej znajomości mitów z różnych kultur o tzw. Nephilim Prometeusz będzie dla jednych przeintelektualizowaną bajeczką, inni będą się zachwycać np. tylko efektami specjalnymi czy doskonałą grą aktorską. Ridley Scott jak robi filmy s-f, to robi tylko doskonałe filmy s-f, ten nie jest wyjątkiem. Na razie wygląda to tak:
1. Blade Runner
2. Alien = Prometeusz
1. Blade Runner
2. Alien = Prometeusz
-
- rasowy masterfulowicz
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Tym razem przynajmniej cos madrego napisal w poscie. Jest poprawa
-
- rasowy masterfulowicz
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem, bo nie ogladalem tego drugiego. Pisalem o tym:
Parasite pisze: 1. Blade Runner
-
- rasowy masterfulowicz
No, ale chyba każdy trochę myślący osobnik wcześniej czy później dochodzi do tak oczywistych wniosków. Nawet parasite.
HAILSA!!!!!
-
- rasowy masterfulowicz
nie rozśmieszaj mnie. Abstrahując juz od mitów itp, ten film jest po prostu źle zrobionyParasite pisze:Bez dogłębnej znajomości mitów z różnych kultur o tzw. Nephilim Prometeusz będzie dla jednych przeintelektualizowaną bajeczką, inni będą się zachwycać np. tylko efektami specjalnymi czy doskonałą grą aktorską. Ridley Scott jak robi filmy s-f, to robi tylko doskonałe filmy s-f, ten nie jest wyjątkiem. Na razie wygląda to tak:
1. Blade Runner
2. Alien = Prometeusz
KVLT lizania CZASZKI
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Nie było moim zamiarem rozmieszenie nikogo ;) Zresztą nie będę się kłócił z laikami ;) Prometeusz jest doskonałym filmem i zdania nie zmienię.
Co do Blade Runnera to takiego zdania trzymam się od kilkunastu lat, kiedy po raz pierwszy zobaczyłem go z kasety video. Poza tym interesuje mnie wszystko co powstało na bazie pomysłów Dicka, a Blade Runner jest najlepszym tego typu filmem.Bambi pisze:No, ale chyba każdy trochę myślący osobnik wcześniej czy później dochodzi do tak oczywistych wniosków. Nawet parasite.
- zekke
Parasite - napisz jakiegos wiekszego posta wyjasniajacego te podejscie ktore prezentujesz, nie pisze zlosliwie - chetnie przeczytam. unikaj tylko spoilerow na ile to mozliwe (ze tez kurwa nie ma spoiler tagow na tym forum).
btw zostaly niecale 2 tyg, macie mokre majty? mi troche hype opadl po tych recenzjach/komentarzach. no i prawdopodobnie tak jak sie obawialem cala fabula pokazana zostala w trailerach, nie wiem jak ridley mogl puscic takie rzeczy jak pokazanie mutacji zalogi, wyglad space jockeya, zderzenie 2 statkow etc etc - porazka.
btw zostaly niecale 2 tyg, macie mokre majty? mi troche hype opadl po tych recenzjach/komentarzach. no i prawdopodobnie tak jak sie obawialem cala fabula pokazana zostala w trailerach, nie wiem jak ridley mogl puscic takie rzeczy jak pokazanie mutacji zalogi, wyglad space jockeya, zderzenie 2 statkow etc etc - porazka.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
ridley ktory nakrecil aliena jedynke i ridley ktory nakrecil gladiatora to juz nie ten sam ridley ;)
this is a land of wolves now
- zekke
co fakt to fakt, swoja droga nigdy nie rozumialem tego do jak gladiator urosl do rangi fenomenu wrecz (w ocenach niektorych) oh well.