hcpig pisze:Pewnie to oczywizm ale mogę dorzucić 'Event Horizon' - kurwa jakie to było zajebiste, ma wiele wad ale ogólnie broni się, miks 'Alien' i 'Hellraiser', będący zarazem lepszym niż ten drugi. Podobno miało być director's cut z półgodzinnym kontentem ale wcięło taśmy i nic z tego :/
Polskie tłumaczenie to Ukryty Wymiar. Byłem w czwartej klasie technikum jak był grany w kinach, do tej pory, jak go oglądam czuje się nieswojo. Jak się okazuje Hollywood też może zrobić dobry horror.
uglak pisze:potrzebujesz az 90 minut, zeby stwierdzic, ze Polacy nie umio w slashery?
Dlaczego nie umieją, efekty czy klimat spoko, poza tym widzieć Ryśka z Klanu w akcji z nożem czy siekierą to znacznie fajniej niż jakiegoś zachodniego gówniarza z gimnazjum ;)
Raf pisze:
Dlaczego nie umieją, efekty czy klimat spoko, poza tym widzieć Ryśka z Klanu w akcji z nożem czy siekierą to znacznie fajniej niż jakiegoś zachodniego gówniarza z gimnazjum ;)
Od 1:24
[youtube][/youtube]
mistrzsardu pisze:
Polskie tłumaczenie to Ukryty Wymiar. Byłem w czwartej klasie technikum jak był grany w kinach, do tej pory, jak go oglądam czuje się nieswojo. Jak się okazuje Hollywood też może zrobić dobry horror.
Mi bardzo brakuje takich dobrych miksów horroru ze sci-fi a na takim poziome to już w ogóle. Probowałem jakiś czas temu jeszcze 'Prince of Darknes' Carpentera ale to kabaret raczej.
Daj spokój ,jak byłem w podstawówce wielu straszyło mnie tym filmem jako najbardziej przerażającym horrorem ever ale długo się z tym nim rozmijałem. Obejrzałem dopiero z 8 (?) lat temu pierwsze dwie części i byłem co najwyżej mocno zażenowany.
hcpig pisze:Daj spokój ,jak byłem w podstawówce wielu straszyło mnie tym filmem jako najbardziej przerażającym horrorem ever ale długo się z tym nim rozmijałem. Obejrzałem dopiero z 8 (?) lat temu pierwsze dwie części i byłem co najwyżej mocno zażenowany.
+1, horror wrażliwości Poltergeista, z tym że ten drugi był uroczy i miał wybitną scenę w basenie. Jedyna scena, która zapadła mi natomiast z filmów Chucky, to zakopywanie jej (go) pod ziemią. Ten widok w dzieciństwie powodował we mnie... dyskomfort.
Ostatnio zmieniony 20-04-2019, 10:17 przez byrgh, łącznie zmieniany 1 raz.
hcpig pisze:Daj spokój ,jak byłem w podstawówce wielu straszyło mnie tym filmem jako najbardziej przerażającym horrorem ever ale długo się z tym nim rozmijałem. Obejrzałem dopiero z 8 (?) lat temu pierwsze dwie części i byłem co najwyżej mocno zażenowany.
Ale co to zmienia w temacie statusu serii? :)
Child's Play traktuję raczej w kategorii horroru komediowego, więc mówienie o nim jako o "najbardziej przerażającym horrorze ever" to jakieś ciężkie nieporozumienie.