Ridley Scott - Prometheus

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

Re: Ridley Scott - Prometheus

13-07-2012, 12:05

[V] pisze:
0ms pisze:
Parasite pisze:Od teraz o S-F gadam tylko z ludźmi, którym czytano do poduszki Cyberiadę Lema (oczywiście, kiedy jeszcze ci nie umieli czytać) ;) i którzy przed skończeniem podstawówki ogarniali granicę ciągów konieczną do zrozumienia Limes Inferior (nie wspominając już kolekcji Fantastyki liczącej kilkaset egzemplarzy).
I piszesz to w kontekscie letniego blockbustera? Ktos ma jeszcze jakies pytania? :D
ale sprowadzanie tego filmu do letniej rozrywki równiez jest naduzyciem.
Tego nie robie, zwlaszcza, ze filmu jeszcze nie widzialem

@Parasite: wiesz, ja uwielbiam Incepcje, uwazam ten film za jeden z lepszych w gatunku od bardzo dlugiego czasu, do tego jest tam pare nieglupich motywow, ale koniec koncow widze, czym to jest. Wyzej dupy nie podskoczysz - w tej kategorii (duzy budzet, srodek lata) slowo klucz to "wzglednie" (tu chyba rozjasnilem tez nieco moj poglad na sprawe dla tow. vulture'a). To bardziej obserwacja ogolna, ale odniose ja po seansie do Prometeusza
[V]
mistrz forumowej ceremonii

13-07-2012, 12:05

@Panie Kimono

Nie musze sprawdzac opinii na jakis innych portalach zeby na tej podstawie wypracowac sobie wlasny poglad.Mam swój wlasny,jako wielki milosnik kina i facet który troche tych filmów juz widzial w swoim zyciu;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

13-07-2012, 12:06

Riven pisze:umowmy sie, zeby zrobic ciekawy i niesztampowy film to trzeba naprawde sporego lba i wyobrazni.
naprawiłem.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

13-07-2012, 12:10

[V] pisze:@Panie Kimono

Nie musze sprawdzac opinii na jakis innych portalach zeby na tej podstawie wypracowac sobie wlasny poglad.Mam swój wlasny,jako wielki milosnik kina i facet który troche tych filmów juz widzial w swoim zyciu;)
heheh a takbardzo sie pomyliłeś w przewidywaniu opinii "miłosników konwencji" :) Ok ja nie pisze już nic na temat tego gniota. Riven i Zekke: napiszcie swoje opinie po obejrzeniu, bo póki co sami elitarni znawcy kina tu piszą.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

13-07-2012, 12:11

Parasite - mozna sie posmiac czy potrollowac ale jak piszesz powaznie to pisz powaznie, albo nie pisz wcale.
Pan_Kimono pisze:

heheh a takbardzo sie pomyliłeś w przewidywaniu opinii "miłosników konwencji" :) Ok ja nie pisze już nic na temat tego gniota. Riven i Zekke: napiszcie swoje opinie po obejrzeniu, bo póki co sami elitarni znawcy kina tu piszą.
no na pewno cos skrobne, wybieram sie na premiere, ew dzien po. tak czy siak jak juz pare razy pisalem - swoje oczekiwania dawno juz przytemperowalem bo nie lubie sie wkurwiac w kinie ; )
[V]

13-07-2012, 12:18

Pan_Kimono pisze:

no i o czym to swiadczy?ja pisze na podstawie wlasnych doswiadczen i nie sugeruje sie spamem jaki zalewa internet gdzie jeden krzyknie ze chujnia wiec musi bc chujnia.Bylem na seansie dwukrotnie w Londynie i wrazenia byly bardzo pozytywne.Po seansie byl panel dyskusyjny i wiekszosc ludzi z tego co zauwazylem byla entuzjastycznie nastawiona.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

13-07-2012, 12:24

Świadczy o tym, że sie pomyliłeś. Najpierw sam generalizujesz pisząc o miłośnikach konwencji, a później piszesz o swoim doświadczeniu. Wytknąłem Ci, że większość osób które obejrzała film jest zawiedziona. Pilem dotego co napisałeś a nie do twojej oceny filmu. Nie jestem zwolennikiem teorii o guscie obiektywnym i rozumiem, że komuś możesię podobać. ale usprawiedliwianie takiej kiepskiej fabuły nie mieści mi sie w glowie.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

13-07-2012, 12:26

vulture troche fail - piszesz o wlasnych doswiadczeniach jednoczesnie rzucajac dalej teksty o reakcji kina i ludzi w panlu po seansie
[V]

13-07-2012, 12:32

zekke pisze:vulture troche fail - piszesz o wlasnych doswiadczeniach jednoczesnie rzucajac dalej teksty o reakcji kina i ludzi w panlu po seansie
nie wydaje mi sie. Po dwukrotnym obejrzeniu filmu mialem wiedzialem ,ze jest bardzo dobry.Pózniej spostrzeglem,ze wiekszosc ludzi z którymi mialem okazje porozmawiac równiez wyraza sie o nim w samych superlatywach.nie ma w tym nic dziwnego.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

13-07-2012, 12:34

nie wiem, ja tam oceniajac cokolwiek nigdy nie patrze na opinie innych. poza tym jeszcze nie dawno nie pisales raczej o tym filmie w kategorii 'bardzo dobry'
[V]

13-07-2012, 12:37

Pan_Kimono pisze: Wytknąłem Ci, że większość osób które obejrzała film jest zawiedziona.
a ta wiekszosc to kto?krzykacze z fimwebu którzy jebia filmy zanim nawet te przeciekna do sieci?ci którzy wciaz czekaja na premiere ale slyszeli,ze chujowy?

dla mnie najwazniejszy jest zawsze osobisty poziom satysfakcji i wlasne zdanie na dany temat.Ale gdy sila rzeczy wpadaja mi w rece jakies duze tytuly w prasie zachodniej to recenzje sa entuzjastyczne.Tak wiec nie wiem jaka wiekszosc masz na mysli.
Awatar użytkownika
Parasite
zaczyna szaleć
Kontakt:

13-07-2012, 12:39

zekke pisze:Parasite - mozna sie posmiac czy potrollowac ale jak piszesz powaznie to pisz powaznie, albo nie pisz wcale.
Ja piszę poważnie. To, że ktoś odbiera to inaczej, to nie moja sprawa.

Prometeusz, to najlepszy film S-F od wielu lat.
Myślisz, że myślisz?

- http://wolnaludzkosc.pl/ - <-------- That's fucking crazy, man!!!!!!!!!
[V]

13-07-2012, 12:40

Prometeusz, to najlepszy film S-F od wielu lat
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

13-07-2012, 12:48

[V] pisze:
Pan_Kimono pisze: Wytknąłem Ci, że większość osób które obejrzała film jest zawiedziona.
a ta wiekszosc to kto?krzykacze z fimwebu którzy jebia filmy zanim nawet te przeciekna do sieci?ci którzy wciaz czekaja na premiere ale slyszeli,ze chujowy?

dla mnie najwazniejszy jest zawsze osobisty poziom satysfakcji i wlasne zdanie na dany temat.Ale gdy sila rzeczy wpadaja mi w rece jakies duze tytuly w prasie zachodniej to recenzje sa entuzjastyczne.Tak wiec nie wiem jaka wiekszosc masz na mysli.
nie z filmweb, tylko stron o SF, naucz sie czytac ze zrozumieniem. Jak można stawiac to badziewie nad MOON???????/
cinema is perfect, but lindelof's script blows. not only is it cliche, and not only does it plagiarize avp, it is also illogical, develops no characters with the exception of fassbender (including clips), and plays as a two hour length movie trailer rather than an intact film, even acknowledging the necessity of sequels to complete it.
mógłbym sie pod tym podpisac
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

13-07-2012, 12:51

Parasite pisze:
zekke pisze:Parasite - mozna sie posmiac czy potrollowac ale jak piszesz powaznie to pisz powaznie, albo nie pisz wcale.

nie piszesz powaznie, kropka. rozpisales sie o nie wiadomo jakich 'backgroundach' pod ten film ale jak cie kulturalnei spytalem to pojechales takim cliche jak mit o prometeuszu czy smierc boga, dodajac jednoczesnie ze ci sie nie chce.
[V]

13-07-2012, 12:53

najpierw sprawdzasz strony SF a pózniej podpisujesz sie pod cudzymi opiniami?mam nadzieje,ze jednak nie.

badziewia i gnioty to gdzie indziej,wydajesz mi sie w tej swojej zajadlej krytyce Prometeusza malo rzetelny i jakis niewiarygodny.
Tak jakby film byl sama napierdalanka i jakims bezsensownym zabawiaczem tlumów walacych z plazy do kina.

Dziekuje za dyskusje i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Parasite
zaczyna szaleć
Kontakt:

13-07-2012, 12:59

zekke pisze:
Parasite pisze:

nie piszesz powaznie, kropka. rozpisales sie o nie wiadomo jakich 'backgroundach' pod ten film ale jak cie kulturalnei spytalem to pojechales takim cliche jak mit o prometeuszu czy smierc boga, dodajac jednoczesnie ze ci sie nie chce.
Puk, puk, anybody home? Ja wiem, kiedy piszę poważnie, a kiedy nie. Chyba, że potrafisz czytać w myślach. Spytałeś potem o jakieś odnośniki, to poleciałem kilkoma. Na kilkustronicowe elaboraty liczyć nie możesz, ja teraz mam kilka godzin wolnego czasu (jeszcze góra dwie). Dopiero dzisiaj od wieeeeeeelu dni mam stały dostęp do neta. Na głowę bym upadł, gdybym w ogóle rozważał możliwość napisaniu TU i TERAZ czegoś poważniejszego o tym filmie.
Ostatnio zmieniony 13-07-2012, 13:02 przez Parasite, łącznie zmieniany 2 razy.
Myślisz, że myślisz?

- http://wolnaludzkosc.pl/ - <-------- That's fucking crazy, man!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

13-07-2012, 13:00

[V] pisze: dla mnie najwazniejszy jest zawsze osobisty poziom satysfakcji
ale to trochę pułapka, wiesz o tym? :) ja choćby uwielbiam takie dzieła jak, no nie wiem, maniacal nurses find extasy czy powiedzmy voodoo passion, nie mówiąc już o tych najgorszych szmirach z nurtów sexsploitation/nazisploitation, ale to nie znaczy przecież, że mam je nazywać zajebistymi filmami tylko dlatego, że mi się zajebiście podobają, kumasz. to tak abstrahując już od tego całego prometheusa.

edit:
Parasite pisze:Na kilkustronicowe elaboraty liczyć nie możesz, ja teraz mam kilka godzin wolnego czasu (jeszcze góra dwa). Dopiero dzisiaj od wieeeeeeelu dni mam stały dostęp do neta. Na głowę bym upadł, gdybym w ogóle rozważał możliwość napisaniu TU i TERAZ czegoś poważniejszego o tym filmie.
ale już rozpisywać się w co drugim poście jak ty to biedny żuczek czasu nie masz to już masz czas? idź już w chuj grać z kolegami w tę piłkę czy co tam cię goni.
Ostatnio zmieniony 13-07-2012, 13:03 przez Scaarph, łącznie zmieniany 3 razy.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

13-07-2012, 13:01

Parasite pisze: Puk, puk, anybody home? Ja wiem, kiedy piszę poważnie, a kiedy nie. Chyba, że potrafisz czytać w myślach. Spytałeś potem o jakieś odnośniki, to poleciałem kilkoma. Na kilkustronicowe elaboraty liczyć nie możesz, ja teraz mam kilka godzin wolnego czasu (jeszcze góra dwa). Dopiero dzisiaj od wieeeeeeelu dni mam stały dostęp do neta. Na głowę bym upadł, gdybym w ogóle rozważał możliwość napisaniu TU i TERAZ czegoś poważniejszego o tym filmie.
Dwa wolne czasy, czy dwa wolne godziny? :D Ja czekam dalej na cos powaznieszego w takim razie. Tez chetnie poczytam po seansie
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

13-07-2012, 13:03

Parasite - to na huj sie kompromitowales klepiac tyle stron o tym jakie to arcydzielo i rzucajac teksty czego to tutaj userzy nie rozumieja etc etc bo nie lapia kontekstu do wydumanych tresci o ktorych ty masz pojecie a inni nie maja? ------> filmweb cie przygarnie z otwartymi rekoma

Scaarph - jak to nie znaczy, przeciez mozesz je nazywac jak chcesz w/g swojej wlasnej oceny =]

0ms - to sie chyba nie doczekasz bo ON NIE MA CZASU a ten film to ARCYDZIELO a ty NIE ROZUMIESZ, rozumiesz? ; ))
Ostatnio zmieniony 13-07-2012, 13:04 przez zekke, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ