Stare SERIALE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- dzik
- zahartowany metalizator
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Stare SERIALE
Soprano ogladać koniecznie trzeba ;)
bo pamietam że ogladałem 1 sezon a potem straciłem z oczu
można to gdzies pożyczyć ?devastator77 pisze:
Jedziemy z siostrą Jackie
bo pamietam że ogladałem 1 sezon a potem straciłem z oczu
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Leci mi właśnie 6. odcinek i gdy tak usiadłem na spokojnie i zacząłem oglądać własnym tempem, w oderwaniu od codziennych obowiązków, jestem już niemal zachwycony. Cholernie wciąga, a zaczynało się po prostu ciekawie :)byrgh pisze:
- Block69
I tak się właśnie najlepiej ogląda ten genialny serial - powoli i na spokojnie bez łykania 10 odcinków dziennie.
PENIS METAL
-
- mistrz forumowej ceremonii
tylko gdzie tam jest ten geniusz? 2-3 pierwsze sezony rzeczywiście bardzo dobre, później coraz słabiej, do momentu, że zacząłem ziewać na piątym i szóstym. co nie zmienia faktu, ze aktorsko mistrzostwo i niektóre akcje/dialogi/problemy takie, że mózg się lasuje. niemniej taki six feet under (z tych starszych) zniszczył mnie o wiele bardziej
-
Skończyłem pierwszy sezon i chwilami jest to poziom wręcz Godfathera, jeno w mikroskali, szarej rzeczywistości, bez poetyckości Puzo. Co będzie dalej - zobaczymy.
-
czy ja wiem. godfather taki jednak bardziej poważny, sensowny i "dorosły". tutaj mamy dużo komedii i w sumie nawet ciężko to porównać
- Block69
Jak dla mnie to praktycznie na każdej płaszczyźnie. Historia, rozwój postaci, dialogi, ujęcia i tak by długo szło wymieniać. Oglądałem całość 3 razy i pewnie w ciągu najbliższych 12 miesięcy zarzucę po raz 4. Wciąga jak bagno i za każdym razem odkrywam kolejne smaczki. W pełni zasłużone miano serialu wszech czasów.Heretyk pisze:tylko gdzie tam jest ten geniusz? 2-3 pierwsze sezony rzeczywiście bardzo dobre, później coraz słabiej, do momentu, że zacząłem ziewać na piątym i szóstym. co nie zmienia faktu, ze aktorsko mistrzostwo i niektóre akcje/dialogi/problemy takie, że mózg się lasuje. niemniej taki six feet under (z tych starszych) zniszczył mnie o wiele bardziej
PENIS METAL
- dzik
Zgadzam się całkowicie z kol. Block69. Też oglądałem kilka razy i mam w planach kolejny.Block69 pisze:Jak dla mnie to praktycznie na każdej płaszczyźnie. Historia, rozwój postaci, dialogi, ujęcia i tak by długo szło wymieniać. Oglądałem całość 3 razy i pewnie w ciągu najbliższych 12 miesięcy zarzucę po raz 4. Wciąga jak bagno i za każdym razem odkrywam kolejne smaczki. W pełni zasłużone miano serialu wszech czasów.Heretyk pisze:tylko gdzie tam jest ten geniusz? 2-3 pierwsze sezony rzeczywiście bardzo dobre, później coraz słabiej, do momentu, że zacząłem ziewać na piątym i szóstym. co nie zmienia faktu, ze aktorsko mistrzostwo i niektóre akcje/dialogi/problemy takie, że mózg się lasuje. niemniej taki six feet under (z tych starszych) zniszczył mnie o wiele bardziej
A co do kolegi Heretyka to po prostu różni ludzie mają różne gusta. Dla mnie Rodzina Sopranu to serial wybitny i najlepszy. Dla Ciebie być może po prostu dobry. Z kolei, jeśli dobrze kojarzę to "Peaky Blinders" kolega Heretyk uważa za znakomity, a dla mnie jest zaledwie niezły. Jeszcze ktoś inny może oba te seriale uznać za świetne, albo za chujowe.
dobry kościół to kościół spalony
- Block69
Prawda, gusta są różne. Ja np. Peaky Blinders odpuściłem po pierwszym sezonie. Niezłe, ale nie wciągnęło.
Z Soprano było też tak, że zacząłem oglądać ten serial stosunkowo wcześnie, zaraz po 2000r i wtedy jeszcze daleko było do takiego zalewu produkcji, jaki jest od kilku lat. Mocnych konkurentów przybyło, ale przy Soprano większość z nich to efekciarskie wydmuszki.
Z Soprano było też tak, że zacząłem oglądać ten serial stosunkowo wcześnie, zaraz po 2000r i wtedy jeszcze daleko było do takiego zalewu produkcji, jaki jest od kilku lat. Mocnych konkurentów przybyło, ale przy Soprano większość z nich to efekciarskie wydmuszki.
PENIS METAL
-
TAK. Już myślałem, że jestem w tym osamotniony. Wiadomo, że jest to czasami "śmiech przez łzy", a to nie serial jest dowcipny i przewrotny, tylko życie, co nie zmienia faktu, że podśmiechuję się co rusz.Heretyk pisze:czy ja wiem. godfather taki jednak bardziej poważny, sensowny i "dorosły". tutaj mamy dużo komedii i w sumie nawet ciężko to porównać
- dzik
I ja się z tym jak najbardziej zgadzam. Jest mnóstwo elementów komediowych zarówno w dialogach, jak i niektórych sytuacjach.byrgh pisze:TAK. Już myślałem, że jestem w tym osamotniony. Wiadomo, że jest to czasami "śmiech przez łzy", a to nie serial jest dowcipny i przewrotny, tylko życie, co nie zmienia faktu, że podśmiechuję się co rusz.Heretyk pisze:czy ja wiem. godfather taki jednak bardziej poważny, sensowny i "dorosły". tutaj mamy dużo komedii i w sumie nawet ciężko to porównać
Paulie, Chris i Junior :) Odcinek, w którym Paulie i Chris szukają ruska w lesie rozpierdala na atomy:)
dobry kościół to kościół spalony
- Block69
Total cult eternal.dzik pisze:Odcinek, w którym Paulie i Chris szukają ruska w lesie rozpierdala na atomy:)
PENIS METAL
-
Jakie tam szukanie, to była istna pogoń przez drogę bluszczową ;) I czy tylko mi ten koleś przypominał, i pod każdym względem, Kryceka z X-Files? ;)
- uglak

nadrobilem caly Star Trek: Voyager, bo te dwie dekady temu na Canal+ lecialy chyba tylko pierwsze cztery sezony. co prawda ogladalem go glownie jako tlo do innych czynnosci, ale przeciez to nie jest tytul do zadumy czy interpretacji ;-)
oglada sie przyjemnie, zdecydowanie wole takie ST od ST: Discovery, ale trzeba przestawic sie na bardzo duza liczbe odcinkow-zapychaczy - dzis z wyjatkiem procedurali tak sie raczej nie kreci. poza tym mam wrazenie, ze w pozniejszych sezonach serial ciagnie glownie Doktor i Siedem, bo z reszty bohaterow zrobily sie sympatyczne, cieple kluchy, ktore dzialaniami niewiele sie od siebie roznia.
teraz lece z Star Trek: Deep Space Nine - tego za mlodu ogladalem jeszcze mniej, bo Polsat puszczal chyba tylko pierwsze trzy sezony i to niekoniecznie w odpowiedniej kolejnosci.
Guilty of being right
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
^ Obecnie najlepszy Star Trek to The Orville. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- uglak
do 3 sezonu jeszcze duuuzo czasu - zdaze przeleciec wszystkie Star Treki w tym TOS, ktorego nigdy nie ogladalem*
* - ok, ogladalem Generations, bo bylo z zaloga Picarda ;-)
* - ok, ogladalem Generations, bo bylo z zaloga Picarda ;-)
Guilty of being right
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz

Mistrzostwo, wracam regularnie. :D Do Nagich Broni również. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Sgt. Barnes

moc jak zawsze! Warto odświeżyć po latach.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ostatnio obejrzalem sobie serial "Pod Jednym Dachem", wstrzasnelo to mna motzno, ta melodia poczatkowa pozostanie we mnie na zawsze.

woodpecker from space