Ridley Scott - Prometheus

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

Re: Ridley Scott - Prometheus

13-07-2012, 13:03

[V] pisze:najpierw sprawdzasz strony SF a pózniej podpisujesz sie pod cudzymi opiniami?mam nadzieje,ze jednak nie.

badziewia i gnioty to gdzie indziej,wydajesz mi sie w tej swojej zajadlej krytyce Prometeusza malo rzetelny i jakis niewiarygodny.
Tak jakby film byl sama napierdalanka i jakims bezsensownym zabawiaczem tlumów walacych z plazy do kina.

Dziekuje za dyskusje i pozdrawiam.
napisałem dokładnie co mi się nie podoba w tym filmie:
nielogiczna, dziurawa fabuła
płaskie postacie
mierne dialogi
Twoje argumenty ograniczają się do : dobry bo tak.
Strony, o których mówiłem, sprawdzilem po seansie, bo nie mogłem uwierzyc w to co zobaczyłem na ekranie. Tak, ten film jest bezsensownym zabawiaczem tłumów, sili sie na bycie czymś więcej, ale nawet jako zabawiacz ssie.
Ostatnio zmieniony 13-07-2012, 13:04 przez Pan_Kimono, łącznie zmieniany 1 raz.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Parasite
zaczyna szaleć
Kontakt:

13-07-2012, 13:03

Scaarph pisze:
Parasite pisze:Na kilkustronicowe elaboraty liczyć nie możesz, ja teraz mam kilka godzin wolnego czasu (jeszcze góra dwa). Dopiero dzisiaj od wieeeeeeelu dni mam stały dostęp do neta. Na głowę bym upadł, gdybym w ogóle rozważał możliwość napisaniu TU i TERAZ czegoś poważniejszego o tym filmie.
ale już rozpisywać się w co drugim poście tak ty to biedny żuczek czasu nie masz to już masz czas?
Rozpisywać? Lol. Ja jeszcze nie napisałem ani jednego postu, w którym bym się rozpisał.
Myślisz, że myślisz?

- http://wolnaludzkosc.pl/ - <-------- That's fucking crazy, man!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

13-07-2012, 13:06

zekke pisze: Scaarph - jak to nie znaczy, przeciez mozesz je nazywac jak chcesz w/g swojej wlasnej oceny =]
problem w tym że ja widzę, że takie voodoo passion to chujowy film. no nie da się temu zaprzeczyć. szmira straszna. ale mimo to ja go bardzo lubię. i jak tu mam go nazywać zajebistym? no nie da się. to po prostu chujowy film który mi się zajebiście podoba. ja tam nie mam z tym problemu, nie mam takiego parcia, że muszą mi się podobać same zajebiste rzeczy, czy w drugą stronę - jak mi się podoba to musi być zajebiste.
Parasite pisze: Rozpisywać? Lol. Ja jeszcze nie napisałem ani jednego postu, w którym bym się rozpisał.
no i widzisz, znów tracisz czas na odpisywanie jakiemuś pedałowi chuj wie skąd, z internetu. cenny czas ci spierdala, leć łap go!
Ostatnio zmieniony 13-07-2012, 13:08 przez Scaarph, łącznie zmieniany 1 raz.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

13-07-2012, 13:07

Obrazek

taka mam mine jak czytam parasite, swoja droga nick dobrze oddaje charakter postow
Awatar użytkownika
Parasite
zaczyna szaleć
Kontakt:

13-07-2012, 13:09

zekke pisze:Parasite - to na huj sie kompromitowales klepiac tyle stron o tym jakie to arcydzielo i rzucajac teksty czego to tutaj userzy nie rozumieja etc etc bo nie lapia kontekstu do wydumanych tresci o ktorych ty masz pojecie a inni nie maja? ------> filmweb cie przygarnie z otwartymi rekoma
Co opozycja zrobiła? Zasłania się jakimiś stronami fanów S-F? Ja jestem fanem S-F, to, że np. czytano mi Cyberiadę do łóżka, to nie był żart ;) Jaka kompromitacja? Jak będę miał więcej wolnego czasu, który będę mógł poświęcić na napisanie czegoś więcej o tym filmie, to to zrobię.
Myślisz, że myślisz?

Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

13-07-2012, 13:09

Scaarph pisze:
Riven pisze:umowmy sie, zeby zrobic ciekawy i niesztampowy film to trzeba naprawde sporego lba i wyobrazni.
naprawiłem.
Heheh
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

13-07-2012, 13:11

Parasite pisze:Jak będę miał więcej wolnego czasu, który będę mógł poświęcić na napisanie czegoś więcej o tym filmie, to to zrobię.
no właśnie myślę że jakbyś poświęcił cały ten czas spędzony na biadoleniu jak ty to czasu nie masz na napisanie czegoś więcej o tym filmie to wyszłaby ci niewąska rozprawka.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

13-07-2012, 13:12

hahaha, o dokladnie to.

btw w heliosie mozna juz robic rezerwacje na nastepny piatek, seans o 00.01
Awatar użytkownika
Parasite
zaczyna szaleć
Kontakt:

13-07-2012, 13:12

Ble ble ble, na razie to Wy nie piszecie o filmie, tylko o mnie ;) Pracując przy kompie, mogę jednocześnie odpisywać na posty na np. tym forum.
Myślisz, że myślisz?

[V]
mistrz forumowej ceremonii

13-07-2012, 13:13

Pan_Kimono pisze:
[V] pisze:najpierw sprawdzasz strony SF a pózniej podpisujesz sie pod cudzymi opiniami?mam nadzieje,ze jednak nie.

badziewia i gnioty to gdzie indziej,wydajesz mi sie w tej swojej zajadlej krytyce Prometeusza malo rzetelny i jakis niewiarygodny.
Tak jakby film byl sama napierdalanka i jakims bezsensownym zabawiaczem tlumów walacych z plazy do kina.

Dziekuje za dyskusje i pozdrawiam.
napisałem dokładnie co mi się nie podoba w tym filmie:
nielogiczna, dziurawa fabuła
płaskie postacie
mierne dialogi
Twoje argumenty ograniczają się do : dobry bo tak.
Strony, o których mówiłem, sprawdzilem po seansie, bo nie mogłem uwierzyc w to co zobaczyłem na ekranie. Tak, ten film jest bezsensownym zabawiaczem tłumów, sili sie na bycie czymś więcej, ale nawet jako zabawiacz ssie.
nakreslilem w wielu postach na poprzednich stronach jak ja widze ten film.
Kazdy z przytoczonych przez ciebie argumentów mozna latwo zakwestionowac ale w sumie nie chce mi sie bo jak widzisz ten film jako bezsensowny zabawiacz tlumów to nie chce mi sie z toba gadac bo to strasznie splaszcza temat i zdradza nikle zainteresowanie kinem.cos tam liznales,ale za malo,wiec goodbye.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

13-07-2012, 13:14

zekke pisze:hahaha, o dokladnie to.

btw w heliosie mozna juz robic rezerwacje na nastepny piatek, seans o 00.01
Kurwa, mam czas dopiero od 00:02 :/
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

13-07-2012, 13:14

Parasite pisze:
zekke pisze:Parasite - to na huj sie kompromitowales klepiac tyle stron o tym jakie to arcydzielo i rzucajac teksty czego to tutaj userzy nie rozumieja etc etc bo nie lapia kontekstu do wydumanych tresci o ktorych ty masz pojecie a inni nie maja? ------> filmweb cie przygarnie z otwartymi rekoma
Co opozycja zrobiła? Zasłania się jakimiś stronami fanów S-F? Ja jestem fanem S-F, to, że np. czytano mi Cyberiadę do łóżka, to nie był żart ;) Jaka kompromitacja? Jak będę miał więcej wolnego czasu, który będę mógł poświęcić na napisanie czegoś więcej o tym filmie, to to zrobię.
Kurwa mac, durniu, napisze tak, żebys w końcu zrozumiał:
o opiniach innych osób ze stron SF napisałem gdy V stwierdził, że nie wyobraża sobie by ktoś kto lubi tę konwencję czuł się zawiedziony po obejrzeniu filmu. Swoje argumenty na temat prometheusa napisałem i to kilka razy. Więcej nie zamierzam.
Twierdzisz, ze P to najlepszy film SF od lat. Widziałes MOON??
Kazdy z przytoczonych przez ciebie argumentów mozna latwo zakwestionowac ale w sumie nie chce mi sie bo jak widzisz ten film jako bezsensowny zabawiacz tlumów to nie chce mi sie z toba gadac bo to strasznie splaszcza temat i zdradza nikle zainteresowanie kinem.cos tam liznales,ale za malo,wiec goodbye.
lol, brawo:) drone alert
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Parasite
zaczyna szaleć
Kontakt:

13-07-2012, 13:16

Oczywiście, że widziałem MOON, ze trzy razy. Mniej więcej o dwie klasy słabszy od Prometeusza, durniu ;p
Ostatnio zmieniony 13-07-2012, 13:17 przez Parasite, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślisz, że myślisz?

Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

13-07-2012, 13:16

Kimono - odpusc sobie, szkoda czasu, on przeciez nie ma czasu ; ))
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

13-07-2012, 13:17

ale nick ma adekwatny do treści postów;]
KVLT lizania CZASZKI
[V]
mistrz forumowej ceremonii

13-07-2012, 13:18

w kwesti MOON ma racje.ten film nie istnieje przy Prometeuszu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

13-07-2012, 13:21

[V] pisze:w kwesti MOON ma racje.ten film nie istnieje przy Prometeuszu.
nie dogadamy się.Widocznie cenimy w kinie zupełnie co innego.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Parasite
zaczyna szaleć
Kontakt:

13-07-2012, 13:26

Pytanie za 23 punkty, jakie opowiadanie czy może powieść S-F było pierwowzorem dla MOON. Dodatkowe pytanie za 69 punktów, kto pierwszy poruszył tę kwestię (w literaturze S-F)? Jak to się ma np. do książek Lema? Odpowiedzi proszę udzielać do 21 lipca, zwycięzcę czeka wielka nagroda.
Ostatnio zmieniony 13-07-2012, 13:27 przez Parasite, łącznie zmieniany 2 razy.
Myślisz, że myślisz?

Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

13-07-2012, 13:26

Pan_Kimono pisze:ale nick ma adekwatny do treści postów;]
nono, juz to pisalem wyzej.

dobra, bilety zarezerwowane, lece za tyg w piatek.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

13-07-2012, 13:36

pogodzę was :) jeśli chodzi o kino sf ostatnich czasów to i prometheus (którego nie widziałem hehe; budżet: $130,000,000), i moon (budżet: $5,000,000) ponosi sromotną klęskę w starciu z primer (budżet: $7,000) :DDD zapraszam do dyskusji he he he
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
ODPOWIEDZ