Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: Nowe seriale
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Adrian696
dzieki - ale nie torrenty bo nie chce miec Policji na chacie :)
chodzi mi o to o co mi idzie ;) stronka gdzie sa linki to jakis Rapidów, Turbobitów - kiedys miałem tego pełno ale po reinstalce nie mam zadnych namiarów
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Małe szanse, to nie USA. Poza tym transfery na tcyh wszystkich hostingach sa tak biedne że nawet przy dobrym łączu ściagnięcie czegoś większego to droga przez mękę.Adrian696 pisze:dzieki - ale nie torrenty bo nie chce miec Policji na chacie :)
- Adrian696
duze sznase :) ostatnio w moim miescie kilkunastu znajomych tłumaczy sie na Komendzie z jakis piosenek i bajek :)Alsvartr pisze: Małe szanse, to nie USA. Poza tym transfery na tcyh wszystkich hostingach sa tak biedne że nawet przy dobrym łączu ściagnięcie czegoś większego to droga przez mękę.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
A to nie jest tak że właściciel praw autorskich musis zgłosić popełnienie przestepstwa? Bo jeśli nie to w jaki sposób takie osoby sa wybierane spośród setek tysięcu użytkowników sieci?Adrian696 pisze:duze sznase :) ostatnio w moim miescie kilkunastu znajomych tłumaczy sie na Komendzie z jakis piosenek i bajek :)Alsvartr pisze: Małe szanse, to nie USA. Poza tym transfery na tcyh wszystkich hostingach sa tak biedne że nawet przy dobrym łączu ściagnięcie czegoś większego to droga przez mękę.
- Adrian696
jaki włąsciciel - zmora internetu sa firmy prawnicze lub stowarzyszenia a nie własciciele :)Alsvartr pisze: A to nie jest tak że właściciel praw autorskich musis zgłosić popełnienie przestepstwa? Bo jeśli nie to w jaki sposób takie osoby sa wybierane spośród setek tysięcu użytkowników sieci?
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No ale to właściciele praw autorskich (czyli np. w przypadku takiego Lie To Me jest to AMC) musi wynając taka kancelarię w celu ściągnięcia należności nie?Adrian696 pisze:jaki włąsciciel - zmora internetu sa firmy prawnicze lub stowarzyszenia a nie własciciele :)Alsvartr pisze: A to nie jest tak że właściciel praw autorskich musis zgłosić popełnienie przestepstwa? Bo jeśli nie to w jaki sposób takie osoby sa wybierane spośród setek tysięcu użytkowników sieci?
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Raczej tak, nie jest to przecież coś ścigane z urzędu. Chyba. W każdym razie z tego co czytałem, to z większości tych pozwów łatwo można się w Polsce wywinąć, tylko ludzie nie znają prawa i dają się ukarać.
- zekke
- weteran forumowych bitew
rotflAdrian696 pisze:dzieki - ale nie torrenty bo nie chce miec Policji na chacie :)
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
BuaaahaaahaaahaaahaaahaaahaaaAlsvartr pisze: Małe szanse, to nie USA. Poza tym transfery na tcyh wszystkich hostingach sa tak biedne że nawet przy dobrym łączu ściagnięcie czegoś większego to droga przez mękę.
RS.com - właśnie ściągnąłem pierwszy sezon the Wire, 13 odcinków, ~11GB. Zajęło to mniej niż godzinę. Średnia prędkość zaciągania jakieś 5MB/s. No chyba, że to ten "biedny transfer", o którym wspominasz :D
@Adrian - zarejestruj się za free na tehparadox.com, linków do The Wire "fhuj", wszystkie na hostingach, żadnych torrentów dla upośledzonych dzieci :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Po pierwsze: na darmowym koncie?Morph pisze:
Buaaahaaahaaahaaahaaahaaahaaa
RS.com - właśnie ściągnąłem pierwszy sezon the Wire, 13 odcinków, ~11GB. Zajęło to mniej niż godzinę. Średnia prędkość zaciągania jakieś 5MB/s. No chyba, że to ten "biedny transfer", o którym wspominasz :D
Po drugie: jaką masz przeputowośc łącza? Bo nie sądze żeby było to mniej niż 25MB więc daj se na wstrzymanie.
- Morph
- Kontakt:
Pisałeś generalnie o hostingach więc teraz nie zawężaj ;)
Oczywiście, że na premium, oczywiście że na 50MBit. ~1.30zł dziennie za błyskawiczny dostęp do masy rzeczy to nie jest jakiś majątek. Ale oczywiście najlepiej pisać, że hostingi są be a torrenty cacy :D
Oczywiście, że na premium, oczywiście że na 50MBit. ~1.30zł dziennie za błyskawiczny dostęp do masy rzeczy to nie jest jakiś majątek. Ale oczywiście najlepiej pisać, że hostingi są be a torrenty cacy :D
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Kuuuurwa i jeszcze masz czelnośc pisać to co piszesz?:D Największa uśredniona prędkośc połaczenia internetowego na końcówkę zeszłego roku to było 20 MB: http://forsal.pl/artykuly/571549,rankin ... ilnie.htmlMorph pisze:
Oczywiście, że na premium, oczywiście że na 50MBit.
Nie wspominam juz o tym że średnia to 10 MB. A jeżeli chodzi o kwestie "majątek czy też nie" to pozostawię bez komentarza.
- Morph
- Kontakt:
Strasznie kręcisz i plączesz. Najpierw piszesz:
Prawda jest taka, że nie ma lepszej opcji niż porządny hosting.
Potem jak Ci piszę, że na dobrym łączu nie są biedne to zaczynasz małe druczki i gwiazdki stawiać :DPoza tym transfery na tcyh wszystkich hostingach sa tak biedne że nawet przy dobrym łączu ściagnięcie czegoś większego to droga przez mękę.
Prawda jest taka, że nie ma lepszej opcji niż porządny hosting.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Dobre łącze to dla mnie 10MB. Ale ty oczywiście musisz mieć zawyżone standardy, nie dziwi mnie to. Spróbuj ściagnać 11 GB z jakiegoś RapidSharka czy innego gówna przy takim łączu i braku konta premium to pogadamy o użyteczności hostingów i ich wyższości nad torrentami.
- Morph
- Kontakt:
Ale czemu mam sobie odmawiać konta premium? Najlepsze torrenty też były zawsze albo na abonamentowych, albo na "elytarnych" trackerach. Tam "utrzymywało się ratio", "seedowało się dla punktów" czy co tam jeszcze, na hostingach po prostu płacisz za porządny transfer. Kwota ta przeważnie wynosi ~1-1.5zł dziennie. To jakieś 20 razy mniej niż bilet do kina, a możesz sobie zaciągnąć oglądania na cały rok :D.
EDIT: Nie wspominając już o tym, że nie muszę nic udostępniać, przez co nie łamię w najbardziej bezczelny sposób prawa :D.
EDIT: Nie wspominając już o tym, że nie muszę nic udostępniać, przez co nie łamię w najbardziej bezczelny sposób prawa :D.
Ostatnio zmieniony 30-07-2012, 23:14 przez Morph, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Dobra, eot. Bez sensu ta rozmowa.
- Adrian696
z MadiaFire lub IFoldera spokojnie bez premium krece 2 MB
i najwzniejsze - nic nie udostpniam z mojego komputera
aha - łacze mam 20
i najwzniejsze - nic nie udostpniam z mojego komputera
aha - łacze mam 20
- Morph
- Kontakt:
O właśnie, nie dość że szybkie to solidne (zwłaszcza iFolder/ruFolder, bo tam głównie cały ruski warez idzie) i technologicznie optymalne, bo można się wpiąć dowolnym "menażerem" ściągania i zasysać ile fabryka dała.Adrian696 pisze:z MadiaFire lub IFoldera spokojnie bez premium krece 2 MB