Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

byrgh
zahartowany metalizator

Re: Nowe seriale

27-10-2017, 08:53

Plastek pisze:Obrazek

Banał, banał i jeszcze raz banał. 1837437484909505050505 wersja sztampy pod tytułem - styrany psychicznie policjant siedzący po ciemku i wpatrujący się pustym wzrokiem w okno; jego dusza cierpi, on ma mroczne strony i oglądamy go w chwili, gdy nietzscheańska otchłań zaczyna się w niego wpatrywać. Letnie, totalnie rozwodnione i sztucznie rozwleczone pretensjonalne gówienko. Gdyby nie Kemper to nie byłoby w tym serialu absolutnie niczego.
czyli mówisz, że z Mindhunter wyszło ID? można było się tego spodziewać, widząc kolejny nakręcony/any (w dużej mierze samoistnie) do niemożliwości hype ;)
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

28-10-2017, 13:07

STRANGER THINGS 2 - fajno! Tak jak w jedynce jest pchanie 80ątych na siłę ale tutaj z większą dawką humoru. Sporo puszczania oka bardziej subtelnego (np. do fanów tak Alien jak i Aliens). Ogólnie ma się wrażenie że tam gdzie ma być śmiesznie jest dużo śmieszniej (Dustin rozpierdala!). Horroru znacznie więcej. Trochę fabularnego rozpierdolu (ekipa podzielona działa w różnych miejscach, ciągnie różne wątki). I jak na dziewięć epizodów to jeden spierdolony jest tak, że nie ma co zbierać. Kto to wymyślił xD? Jak komuś wchodzi jedynka to polecam.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-10-2017, 20:08

Dobrze gadasz człowieku, drugi sezon "Stranger Things" zajebisty! Wyssałbym chętnie braci Duffer za zrobienie tak fajnego serialu.
No i "Whip It" Devo w pierwszym odcinku, jak tego serialu nie kochać?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

28-10-2017, 20:30

Plastek pisze:Dobrze gadasz człowieku, drugi sezon "Stranger Things" zajebisty! Wyssałbym chętnie braci Duffer za zrobienie tak fajnego serialu.
Zjebali ten jeden odcinek...ale reszta zajebista. Horrorowe wstawki bezbłędne (choć CGI) pospoilerował bym smaczki, niestety "too soon" ale humor miażdżący: Dustin rozmawiający o pułapce z mamą xD, moment "Yes, my lord?", wszyscy palą papierosy, dzieciaki klną jak szewc "Son of a BITCH!". Inteligentnie napisane, zawodowo nakręcone, aktorzy wyjebani, naiwne to takie, szczere, szczenięce ale widać że im się za bardzo nie wpierdalajo w produkcje.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-10-2017, 20:37

booshee pisze:
Plastek pisze:Dobrze gadasz człowieku, drugi sezon "Stranger Things" zajebisty! Wyssałbym chętnie braci Duffer za zrobienie tak fajnego serialu.
Zjebali ten jeden odcinek...ale reszta zajebista. Horrorowe wstawki bezbłędne (choć CGI) pospoilerował bym smaczki, niestety "too soon" ale humor miażdżący: Dustin rozmawiający o pułapce z mamą xD, moment "Yes, my lord?", wszyscy palą papierosy, dzieciaki klną jak szewc "Son of a BITCH!". Inteligentnie napisane, zawodowo nakręcone, aktorzy wyjebani, naiwne to takie, szczere, szczenięce ale widać że im się za bardzo nie wpierdalajo w produkcje.
Ale co mówisz, że zjebali pierwszy odcinek? Toż dobry je.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

28-10-2017, 20:39

Plastek pisze:
booshee pisze:
Ale co mówisz, że zjebali pierwszy odcinek? Toż dobry je.
NIE!!!!!! Siódmy. Reszta, pokłony.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-10-2017, 20:41

Aha, to jeszcze przede mną, bo obejrzałem dotychczas trzy. Tak czy owak - serial miazga.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

28-10-2017, 20:46

Plastek pisze:Aha, to jeszcze przede mną, bo obejrzałem dotychczas trzy. Tak czy owak - serial miazga.
Trzy?!?! O kurwa stary, zagryź poręcz, bo przed Tobą 4 i 5. Sezon nieidealny, ale kurwa fajne to po całości.

Obrazek

W dodatku , Duffersy już mają pomysły gdzie pociągnąć 3 i 4 sezon i tyle podobno ma być.

Obrazek
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-10-2017, 21:07

I bardzo dobrze, niech robią ile wlezie:)
A propos - dziewczynka grająca Jedenastkę jest świetna. Zresztą tak jak pisałeś - tu w zasadzie wszyscy aktorsko rozdają.
Wolę kakaową dziurę!!
PureHate
weteran forumowych bitew

28-10-2017, 21:26

Jestem na trzecim odcinku,jest świetnie tak samo jak podczas pierwszego sezonu.Jestem w 1984 roku
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

28-10-2017, 21:28

Plastek pisze:I bardzo dobrze, niech robią ile wlezie:)
A propos - dziewczynka grająca Jedenastkę jest świetna. Zresztą tak jak pisałeś - tu w zasadzie wszyscy aktorsko rozdają.
Ta dupa będzie rozdawać jak Portman, już teraz mając z 14 lat, na press tourach wygląda jak 18nastaka, a gada jak 25, za kilka lat będzie przebierać jeśli ją starzy przytrzymają, zresztą np. ten co gra Willa albo typ który gra Dustina (w wieku 14 lat, filmy, Broadway, kolo kurewsko dobrze śpiewa podobno), będą kariery, ale stara gwardia też rozdaje.

David Harbour rozdaje w sezonie drugim bardziej niż w pierwszym. Teraz do mnie dotarło że jego postać nazywa się Jim Hopper tak jak typ obdarty ze skóry z Predatora xD

Obrazek
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-10-2017, 21:31

Szeryf jest zajebisty, w pierwszym odcinku skasowała mnie scena u niego na bazie, gdy nagle do stołu podeszła Jedenastka. Niby nic znaczącego, ale zrobiło mi dobrze.
Co do MBB to fakt, to będą wielkie rzeczy:

Obrazek

;)
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

28-10-2017, 21:35

ponoć gdzieś na oficjalu wstawiono niusa o 5 części Lethal Weapon. wie ktoś, jak się ma do serii szeroko anonsowany serial, czy warto rzucić nań oko?
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

28-10-2017, 21:35

Plastek pisze:Szeryf jest zajebisty, w pierwszym odcinku skasowała mnie scena u niego na bazie, gdy nagle do stołu podeszła Jedenastka. Niby nic znaczącego, ale zrobiło mi dobrze.

Obrazek

;)
Żeby ją tylko Weinstein jaki nie złapał to, będzie zamiatać. Talentu w chuj, śliczna, pyskata, Portman będzie jej picie nosić. A propos szeryfa i El, genialnie ich sparowali w tym sezonie. Piękne sceny tam są później. Atmosfera za gardło łapie, miota. Popierdolony serial w sumie :)))))))

Plastu - odezwij się po 4 i 5. Ciekaw jestem.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-10-2017, 21:40

booshee pisze:
Plastek pisze:Szeryf jest zajebisty, w pierwszym odcinku skasowała mnie scena u niego na bazie, gdy nagle do stołu podeszła Jedenastka. Niby nic znaczącego, ale zrobiło mi dobrze.

Obrazek

;)
Żeby ją tylko Weinstein jaki nie złapał to, będzie zamiatać. Talentu w chuj, śliczna, pyskata, Portman będzie jej picie nosić. A propos szeryfa i El, genialnie ich sparowali w tym sezonie. Piękne sceny tam są później. Atmosfera za gardło łapie, miota. Popierdolony serial w sumie :)))))))
O w chuj, jak na mnie taka kombinacja działa.
Jutro wciągnę dalej, dziś już nie dam rady, ale to co widziałem do tej pory już rozpierdala, a jeśli mówisz, że dalej będzie jeszcze większy wpierdol to już czuje, że niedziela będzie niedzielą zagłady.
I bardzo dobrze, że popierdolony:) Tak jak mówił braciszek w pierwszym odcinku: "tylko popierdoleni ludzie coś osiągają w życiu":)
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

28-10-2017, 21:56

No oprócz przerwy w postaci jednego odcinka ( przerwa na dwie dwusetkę i czipsy) i tematu że każdy z ekipy jest na innym queście, to Duffersi umiejo w serial.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

29-10-2017, 07:49

booshee pisze:STRANGER THINGS 2 - fajno! Tak jak w jedynce jest pchanie 80ątych na siłę ale tutaj z większą dawką humoru. Sporo puszczania oka bardziej subtelnego (np. do fanów tak Alien jak i Aliens). Ogólnie ma się wrażenie że tam gdzie ma być śmiesznie jest dużo śmieszniej (Dustin rozpierdala!). Horroru znacznie więcej. Trochę fabularnego rozpierdolu (ekipa podzielona działa w różnych miejscach, ciągnie różne wątki). I jak na dziewięć epizodów to jeden spierdolony jest tak, że nie ma co zbierać. Kto to wymyślił xD? Jak komuś wchodzi jedynka to polecam.
W pełni się pod tym podpisuję, jest super. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Bambi
rasowy masterfulowicz

29-10-2017, 09:11

Dobra, wczoraj pierwsze 3 odcinki i jest bomba! Idę kończyć sezon!
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

29-10-2017, 16:29

Dziwaczne jest dla mnie to dzisiejsze "pochłanianie" seriali.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
kenediusze
weteran forumowych bitew

29-10-2017, 16:36

No dzisiaj dużo łatwiej o dobry serial niż dobry film, więc IMO nie ma się czemu dziwić.

Też wchłaniam Stranger Things 2 i żeby nie przedłużać stwierdzam że jest póki co bdb.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
ODPOWIEDZ