Ridley Scott - Prometheus
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Ridley Scott - Prometheus
no wiec wlasnie, jebac ripy, nawet w hd, to trza w kinie. zwlaszcza, ze bedzie w 3d, wiec ogolnie to nie ma o czym mowic ;].
szkoda ze u nas ma byc z opoznieniem...
szkoda ze u nas ma byc z opoznieniem...
this is a land of wolves now
- white_pony
- weteran forumowych bitew
widzialem jak do tej pory jeden film w 3d i to 3d chyba bardziej mnie wkurwiało niż mi sie podobało.
do not make equal what is unequal
- Riven
- Kontakt:
no ta, ale ja licze, ze to wreszcie bedzie ten film, gdzie to przestanie wkurwiac. poza tym jak taki jest zamysl szkota, no to nie ma co marudzic i trzeba ogladac.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Matroska to nie kodek tylko kontener. Plik .mkv moze byc rownie dobrze zakodowany w divx - i sa takie przypadki.beastov23 pisze:Możesz sobie żartować, jak dla mnie, to możesz sobie nawet oglądać 240p z youtube'a. Wiedz, że nie potępiam tego.yossarian84 pisze:tak samo mówiono gdy pojawiły sie CD, a ludzie i tak kupuja winyle i kasety!
nigdy nie ściągam filmów większych niż 1,4 gb
jak juz wspominałem jestem bezrobotny, tacy jak ja musza się zadowolić ochłapami!
Co do rozmiaru, chybiony przykład, bo mkv w wielu przypadkach to właśnie 1,2-1,4gb, przy jakości 720p. Wszystko zależy od próbkowania, bo film może mieć 1,2gb, 4gb jak i 9gb. A i tak wersja 1,2gb śmieje się prosto w twarz dvdripom :).
Jak jesteś bezrobotny, to jedź do długopisa i popracuj trochę, to i chlebów dostaniesz i napojów. A nie siedzisz w jakimś mieście, przed komputerem, z ogrzewaniem i aby piszesz na forach, gdzie chcą Ci dać bana, bo tak bardzo ich nie lubisz.
Jak już napisałem yossarianowi, polecam kodek mkv (matroska video). Wagowo nie jest AŻ tak tragicznie, a różnica jest naprawdę zauważalna. Co do kwestii HD, przecież wiadomym jest, że piszę o sytuacjach, gdzie takowa istnieje. Zresztą to i tak nie jest gwarantem sukcesu hehe, przykład? doszczętnie położona Suspiria na Blu-Ray, która przegrywa z wersją DVD.witchfinder pisze:No ale mniejsza o to, jakość HD oczywiście masa ok, ale mi waga jednak robi sporą różnicę (ze względu na wspomniane łącze właśnie, abstrahując od tego, że większość filmów jakie oglądam, nawet w jakości HD nie istnieje ;)).
*
Dobry film obroni się nawet na podniszczonym vhsie, ale jeśli ktoś z własnego wyboru odrzuca możliwość obejrzenia czegoś w dobrej/lepszej jakości (a standardy zmienne są), to wnoszę, że taki osobnik po prostu nie docenia kunsztu filmowców.
Poza tym niektore filmy nie maja racji bytu na czyms lepszym niz vhs. Np obejrzalem sobie niedawno Deadly Prey i Equalizer 2000 i nie wyobrazam sobie ich w full hd. Stracilyby wiele uroku
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Cameron tez mial taki zamysl, a 3D i tak wkurwialo, tyle ze bylo odrobine lepsze niz wczesniej. Jebac 3DRiven pisze:no ta, ale ja licze, ze to wreszcie bedzie ten film, gdzie to przestanie wkurwiac. poza tym jak taki jest zamysl szkota, no to nie ma co marudzic i trzeba ogladac.
- beastov23
Video to nie mój świat, więc może to być kontener bdb!!;-)))))) forumowy kolego od kontenerów i kodeków. Tak czy siusiak, mkv rządzi.
Co do vhs, ależ owszem, nie potępiam tego.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
-
- mistrz forumowej ceremonii
nie mam pytańRiven pisze:trailer w 1080p
zesralem sie.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Pisze tylko, ze jesli sciagniesz sobie film w bdb formacie .mkv to moze on byc tej samej jakosci, co film tej samej wielkosci w zjebanym .avi ;)beastov23 pisze:Video to nie mój świat, więc może to być kontener bdb!!;-)))))) forumowy kolego od kontenerów i kodeków. Tak czy siusiak, mkv rządzi.
- beastov23
Z reguły patrzę na próbkowanie i rozdzielczość, ale dzięki za bdb radę ;-)))!0ms pisze:Pisze tylko, ze jesli sciagniesz sobie film w bdb formacie .mkv to moze on byc tej samej jakosci, co film tej samej wielkosci w zjebanym .avi ;)beastov23 pisze:Video to nie mój świat, więc może to być kontener bdb!!;-)))))) forumowy kolego od kontenerów i kodeków. Tak czy siusiak, mkv rządzi.
maximum walrus yields maximum walrus
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Probkowanie probkowaniu nierowne - to scisle zalezy od kodeka ;) Dobra, koncze juz, heheh
- beastov23
- Block69
- zahartowany metalizator
Nie moge sie doczekać na CAMRip !Heretyk pisze:nie mam pytańRiven pisze:trailer w 1080p
zesralem sie.
A co do szybkości to chyba łącze 30/50MB jest już wszędzie standardem nie ? Problem taki, że większość stron nie wykorzystuje w pełni takiej prędkości i ma limity ściągania.
PENIS METAL
- megawat
Kolejny nowy trailer a raczej angielska wersja ostatniego trailera. Jest sporo innych ujęć.
http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+ ... i%29-27788
Wydaje mi się, że trochę za dużo już pokazali. Ale jaram się dalej.
http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+ ... i%29-27788
Wydaje mi się, że trochę za dużo już pokazali. Ale jaram się dalej.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
Ciekawe czy będzie to prequel historii Aliena czy zupełnie inna opowieść, a Alien zostanie tam tylko wtrącony, jako mniej lub bardziej istotny epizod....w każdym razie dołączam do grona tych, którzy jarają się na premierę tego filmu.
- Riven
- Kontakt:
z tego co widac po trailerach to pelnoprawny prequel, wbrew pierwotnym zapowiedziom. i dobrze.
-
A jakie były pierwotne zapowiedzi?
- megawat
Jeszcze jeden...
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Riven
- Kontakt:
na poczatku byla mowa o tym, ze to bedzie kompletnie odrebny film, i ze beda najwyzej jakies smaczki dla fanow serii Alien, bez konkretnych nawiazan fabularnych. teraz mi to wyglada na pelnoprawny prequel - i zajebiscie. kurwaaaaa, nie moge sie doczekac !
- Mistrz
- postuje jak opętany!
montaż tych trailerów hollywoodzkich jest tak sztampowy, że aż zęby zgrzytają. ale na film się może przejdę do kina.
- zekke
jest dokladnie odwrotnie niz to co riven se wymyslil. na poczatku mial byc prequel aliena ale przy pracy nad scenariuszem wyszlo ze bedzie osobna mitologia z delikatnymi nawiazaniami (wayland, space jockey). scott gadal o tym 200 razy.