Film roku 2012
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Film roku 2012
oczywiście, ze to sensowny punkt widzenia. tez mnie mocno zniechecila perspektywa 10 godzin rozlozonych na 3 (?) lata. W ogole nie mam parcia na ten film - pewnie pojde do kina, ale chyba wpierw powinienem przeczytaj literacki pierwowzor, nie? :D Po Hyperion.
this is a land of wolves now
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
2 za rok, a 3 chyba pol roku pozniej
- ultravox
- zahartowany metalizator
Moim zdaniem tak, choć nie wiem jak ta książka podziała na kogoś w Twoim wieku. Ja czytałem to jako dzieciak i była to niesamowita przygoda, oderwanie od szarości codziennego życia. Ale to była inna rzeczywistość (szara, jak śpiewał Skandal) i człowiek był też dużo młodszy. Trzeba oddać Jacksonowi, że stara się ekranizować Tolkiena z dużym szacunkiem dla literackiego pierwowzoru, ale to co zobaczysz w głowie czytając książkę zawsze będzie lepsze niż najbardziej wymyślne efekty na ekranie.Riven pisze: chyba wpierw powinienem przeczytaj literacki pierwowzor, nie? :D Po Hyperion.
Hyperion powiadasz... trzeba będzie przeczytać.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Hobbit to imo najlepsze, co Tolkien napisal. To jeszcze ten okres, kiedy byl w stanie odstawic budowanie mitologii i skupic sie na swietnej opowiesci. Brakuje tu nadecia, za to jest, jak to ultravox ujal, przygoda. Rewelacja.
- Riven
- Kontakt:
@ultravox
Przeciez ja mam 12 lat. :D A na serio - cholernie cenie Tolkiena - bardziej niż go tak naprawdę lubie jako autora ;). Dlatego czuje, ze musze to przeczytać.
Hyperion - to jest jak narkotyk. Serio, czytam ostatnio w miare sporo sci-fi z gatunku "mind-blowing", ale to jest nie do opisania. Odlatuje. Diablo 3 i wszystkie inne rozrywki ida w odstawkę (a to w moim wypadku naprawdę o czyms swiadczy :P)
Przeciez ja mam 12 lat. :D A na serio - cholernie cenie Tolkiena - bardziej niż go tak naprawdę lubie jako autora ;). Dlatego czuje, ze musze to przeczytać.
Hyperion - to jest jak narkotyk. Serio, czytam ostatnio w miare sporo sci-fi z gatunku "mind-blowing", ale to jest nie do opisania. Odlatuje. Diablo 3 i wszystkie inne rozrywki ida w odstawkę (a to w moim wypadku naprawdę o czyms swiadczy :P)
- zekke
- weteran forumowych bitew
probowalem czytac hobbita gdzies chyba na poczatku ogolniaka i bylo to takie niestrawne gowno ze chyba bardziej sie nie da, a na pewno gorsze niz lotr.
z tych glownych mainstreamowych franchise typu sw, star trek etc to lotr zawsze byl dla mnie pizdowatym smetnym fantasy najnizszych lotow, rownie dobrze moglby nie istniec. jackson rozklepal jeden i drugi film na 3 czesci z oczywistych wzgledow. nawet jakby nie chcial tego zrobic (niemozliwe) to pewnie i tak nie mialby zbyt duzego wyboru.
tak wiec znowu beda 3 czesci bajkowego gowna na ktore pojdzie pierdyliard ludzi, a takie uniwersum cthulhu np lezy odlogiem, chociaz moze to i lepiej.
z tych glownych mainstreamowych franchise typu sw, star trek etc to lotr zawsze byl dla mnie pizdowatym smetnym fantasy najnizszych lotow, rownie dobrze moglby nie istniec. jackson rozklepal jeden i drugi film na 3 czesci z oczywistych wzgledow. nawet jakby nie chcial tego zrobic (niemozliwe) to pewnie i tak nie mialby zbyt duzego wyboru.
tak wiec znowu beda 3 czesci bajkowego gowna na ktore pojdzie pierdyliard ludzi, a takie uniwersum cthulhu np lezy odlogiem, chociaz moze to i lepiej.
- Nerwowy
Zekke, zabij się proszę ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- ultravox
Ostatnio wracam do swoich "korzeni" i czytam sporo sci-fi, więc na pewno niedługo po to sięgnę.Riven pisze: Hyperion - to jest jak narkotyk. Serio, czytam ostatnio w miare sporo sci-fi z gatunku "mind-blowing", ale to jest nie do opisania. Odlatuje. Diablo 3 i wszystkie inne rozrywki ida w odstawkę (a to w moim wypadku naprawdę o czyms swiadczy :P)
- zekke
wha, to moja wina ze zatrzymales sie na takim gimbazjalnym fantasy?Nerwowy pisze:Zekke, zabij się proszę ;).
- Riven
- Kontakt:
Hyperion był chyba na wszystkich zestawieniach najlepszych książek sci-fi jakie widziałem, a sporo tego przegladalem swego czasu. Już teraz widze, ze nie ma w tym nic dziwnego. Cios.
kurwa, ty tak na serio czy po prostu mało wyrafinowany troll? ;
:facepalm:lotr (..), rownie dobrze moglby nie istnieć
kurwa, ty tak na serio czy po prostu mało wyrafinowany troll? ;
- ultravox
To takie bardziej ambitne sci-fi czy po prostu dobra rozrywka?
- Only_True_Believers
Najlepsza powieść Si Fi, z fabułą tak wkręcającą, że nie można się oderwać. Przeczytałem to kilka lat temu, i juz inne książki si fi od tamtej pory mi nie wchodzą.
Co do hobbita, chyba każdemu przyszła na myśl myśl, że P.J. rozciąga to dla kasy na 3 części. Ale po obejrzeniu filmu mam juz inne wrażenie, trwał prawie 3 godziny, a ja sobie nie wyobrażam aby którąś ze scen skasować lub pominąć, wszystko zostało rozciągnięte/dodane z takim poczuciem smaku, że film jest doskonały. Poza tym gdyby robili to tylko dla kasy to by podzielili na 3 części po 100min, a nie po 280min.
Co do hobbita, chyba każdemu przyszła na myśl myśl, że P.J. rozciąga to dla kasy na 3 części. Ale po obejrzeniu filmu mam juz inne wrażenie, trwał prawie 3 godziny, a ja sobie nie wyobrażam aby którąś ze scen skasować lub pominąć, wszystko zostało rozciągnięte/dodane z takim poczuciem smaku, że film jest doskonały. Poza tym gdyby robili to tylko dla kasy to by podzielili na 3 części po 100min, a nie po 280min.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- zekke
no wiadomo ze nakrecili i rozlozyli to na 3 czesci z potrzeby zaspokojenia artystycznej pasji tworzenia, nie dla kasy.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Jedno drugiego nie wyklucza. Studio chce kase, a Jackson jako maniak Tolkiena chce jak najwiecej tego nakrecic.
- Riven
- Kontakt:
Jedno i drugie.ultravox pisze:To takie bardziej ambitne sci-fi czy po prostu dobra rozrywka?
- ultravox
Super, w takim razie od tego zacznę kolejny rok ;)
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Tak, a największy crap to Sirmarilion, gówno dla consoletardów od Oblivion.0ms pisze:Hobbit to imo najlepsze, co Tolkien napisal. To jeszcze ten okres, kiedy byl w stanie odstawic budowanie mitologii i skupic sie na swietnej opowiesci. Brakuje tu nadecia, za to jest, jak to ultravox ujal, przygoda. Rewelacja.
Yare Yare Daze
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Tego bym nie powiedzial, choc niekoniecznie mi po drodze z Silmarillion.
- Triceratops
mocne slowa, czytales Pana Swiatla Zelazny'ego, czytales Obcego W Obcym Kraju Heinleina, czytales Diune Herberta, czytales Fundacje Asimova?Only_True_Believers pisze:Najlepsza powieść Si Fi
woodpecker from space
- Triceratops
Dobrze powiedziane, troll jakich malo i do tego ratard :DNerwowy pisze:Zekke, zabij się proszę ;).
woodpecker from space