Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Re: Nowe seriale
Jak wyżej Nie dotarłem do 3 odc. Syf i ejc
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Maro
- weteran forumowych bitew
Ja skończyłem i potwierdzam słowa ww. sztampa i nuda w chuj.
-
- mistrz forumowej ceremonii
trudno. dla mnie dobry horror a przy okazji - co rzadko się zdarza w tym gatunku - porządny dramat psychologiczny. może mam małe wymagania, trudno orzec
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
https://www.filmweb.pl/film/Wizyta-2015-712145" onclick="window.open(this.href);return false;
to sie nazywa straszny film :)
a co do seriali, wg mnie, forma seriali nie nadaje sie zupełnie do horrorów.
to sie nazywa straszny film :)
a co do seriali, wg mnie, forma seriali nie nadaje sie zupełnie do horrorów.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- zahartowany metalizator
No niestety, jak zwykle się mylisz, jak zwykle nie masz racji, ponieważ ten serialik (a widać po realizacji, jak niewielki budżet był na jego produkcję) to parująca kupa. Zarówno dzieciak, jak i jego rodzina nie spełnia swojej roli, a kompletnie nieistotne wątki poboczne usiłują zatuszować brak pomysłu i treści. Pod względem wiarygodności całość również leży i kwiczy - poza wspomnianą aktorką w roli matki Sheldona, która faktycznie łudząco przypomina "pierwowzór". Ale to ciekawostka. Cała reszta - poniżej krytyki; TL;DR: mierna kalka Malcolm in the Middle i tania popelina na fali popularności jednego z bohaterów TBBT.Żułek pisze:
troche musiałem przyspieszyć (leci na cc) bo meczyki są o tej samej godzinie
miałem obawy ale dosyć szybko zostały rozwiane, Sheldon daje rade chociaż najlepsza jest jego siostra i matka
co ciekawe aktorka grająca matke jest córką aktorki co gra matke Sheldona w Teorii :)
gesty, miny i nawet głos ma prawie takie same, nawet mnie to kręci :P
tylko mogli troche ojca lepiej dobrać bo w Teorii ten aktor grał prześladowce Leonarda ze szkoły ;)
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
zapamietaj jak amen w pacierzu - Żułek ma zawsze racje ;)byrgh pisze:No niestety, jak zwykle się mylisz, jak zwykle nie masz racji,
leży i kwiczy za dużo powiedziane ale fakt ze kilka rzeczy średnio im wyszłoPod względem wiarygodności całość również leży i kwiczy
też miałem takie skojarzenie :P coś w tym jest :Pmierna kalka Malcolm in the Middle i tania popelina na fali popularności jednego z bohaterów TBBT.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- swetrwser
- postuje jak opętany!
Widziałem dwa pierwsze i dziwne to porównanie. Obydwa nie mają nawet startu do Nawiedzonego Domku na Górce. Małe masz wymagania. ;) Dla mnie ten serial to raczej dramat z mocnymi elementami kina grozy. Fanem horrorów nie jestem, więc może dlatego mi się podobał.Only_True_Believers pisze:Heretyk pisze:swetrwser pisze: "Najlepsze co wysrał Netflix w tym roku na luzie, "
to jakieś żart? widziałeś Ozark? The End of the F***ing World ? Glow?
- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
Nie jesteś sam, mnie tez się bardzo podobał.Heretyk pisze:trudno. dla mnie dobry horror a przy okazji - co rzadko się zdarza w tym gatunku - porządny dramat psychologiczny. może mam małe wymagania, trudno orzec
Obecnie zaś kończę drugi sezon Ozark. Bardzo dobry od początku tej serii, a od połowy wręczy wyborny. Został mi jeden odcinek, oby nie zepsuł tego wrażenia.
-
u mnie natomiast Peaky Blinders sezon 3. ależ to jest znakomity serial
- maciek z klanu
Zgadzam się ten młody szeldon to sraka. Marna imitacja świat wg malkolma.byrgh pisze:No niestety, jak zwykle się mylisz, jak zwykle nie masz racji, ponieważ ten serialik (a widać po realizacji, jak niewielki budżet był na jego produkcję) to parująca kupa. Zarówno dzieciak, jak i jego rodzina nie spełnia swojej roli, a kompletnie nieistotne wątki poboczne usiłują zatuszować brak pomysłu i treści. Pod względem wiarygodności całość również leży i kwiczy - poza wspomnianą aktorką w roli matki Sheldona, która faktycznie łudząco przypomina "pierwowzór". Ale to ciekawostka. Cała reszta - poniżej krytyki; TL;DR: mierna kalka Malcolm in the Middle i tania popelina na fali popularności jednego z bohaterów TBBT.Żułek pisze:
troche musiałem przyspieszyć (leci na cc) bo meczyki są o tej samej godzinie
miałem obawy ale dosyć szybko zostały rozwiane, Sheldon daje rade chociaż najlepsza jest jego siostra i matka
co ciekawe aktorka grająca matke jest córką aktorki co gra matke Sheldona w Teorii :)
gesty, miny i nawet głos ma prawie takie same, nawet mnie to kręci :P
tylko mogli troche ojca lepiej dobrać bo w Teorii ten aktor grał prześladowce Leonarda ze szkoły ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
może mieliście za wysokie oczekiwania :P
ale ja nie o tym ;)
jak pewnie niektórzy wiedzią ogladam sobie przygody Homera i jeden z jego kumpli odchodzi z serialu :/
ale ja nie o tym ;)
jak pewnie niektórzy wiedzią ogladam sobie przygody Homera i jeden z jego kumpli odchodzi z serialu :/
Jedną z najważniejszych misji Simpsonów było prawdziwe komentowanie otaczającej nas rzeczywistości i pokazywanie widzom z całego świata, że nie wszystko jest czarno-białe, że czasem każdy ma problemy i że panujące stereotypy nie są prawdziwe.
Dlatego też, aby wyśmiać ówczesny stereotypowy obraz azjatyckiego emigranta, scenarzyści Simpsonów stworzyli postać hinduskiego właściciela marketu o imieniu Apu. Parodiowano jego akcent, to jak ludzie widzą ich podejście do pracy, wielodzietność, niepoprawność w kwestiach kultury oraz uczciwości. Wiadomo, że ci nieco bardziej rozgarnięci widzowie rozumieli kryjący się za tym przekaz.
[youtube][/youtube]
Teraz jednak postać Apu wydaje się być dla wielu zbyt kontrowersyjna i oburzająca, dlatego też już nigdy więcej nie ujrzymy sympatycznego sprzedawcy w świecie Simpsonów. Niestety Fox nie chce robić z tego draki, więc postać znika z serialu bez słowa, bez finałowego odcinka, bez żadnego godnego pożegnania.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- zahartowany metalizator
Wysokie oczekiwania? To można mieć jakiekolwiek oczekiwania po takim serialu jak TBBT?
Akcja z Apu to naturalnie znak towarowy umysłowego spierdolenia. Już se wyobrażam usprawiedliwianie tych nieludzkich spierdolin, którym przeszkadzała postać kreskówkowa. Niech ten świat weźmie i zdechnie.
Akcja z Apu to naturalnie znak towarowy umysłowego spierdolenia. Już se wyobrażam usprawiedliwianie tych nieludzkich spierdolin, którym przeszkadzała postać kreskówkowa. Niech ten świat weźmie i zdechnie.
-
ja czwarty odcinek pierwszej serii i jestem pod wrażeniem jak zajebiście się to rozkręca i wciąga coraz bardziejChal-Chenet pisze: Obecnie zaś kończę drugi sezon Ozark. Bardzo dobry od początku tej serii, a od połowy wręczy wyborny. Został mi jeden odcinek, oby nie zepsuł tego wrażenia.
- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
Także później powinien być Pan zadowolony. ;)
W międzyczasie rzeczone "Ozark" skończyłem i zdania nie zmieniam. Zaczynam z kolei "House of Cards" (w przerwach od komiksów) - zobaczymy czy faktycznie taki znakomity.
W międzyczasie rzeczone "Ozark" skończyłem i zdania nie zmieniam. Zaczynam z kolei "House of Cards" (w przerwach od komiksów) - zobaczymy czy faktycznie taki znakomity.
-
mnie House of Cards nieco rozczarował. tzn. wykonanie, aktorstwo itd to oczywiście ekstraklasa, natomiast sama fabuła lekko nudzi.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
ja pierdolę....Teraz jednak postać Apu wydaje się być dla wielu zbyt kontrowersyjna i oburzająca, dlatego też już nigdy więcej nie ujrzymy sympatycznego sprzedawcy w świecie Simpsonów. Niestety Fox nie chce robić z tego draki, więc postać znika z serialu bez słowa, bez finałowego odcinka, bez żadnego godnego pożegnania.
- Chal-Chenet
- zaczyna szaleć
Hmmm. Nic, zobaczymy jak będzie u mnie. Pilot okazał się bardzo dobry i faktycznie - wyborny aktorsko, zwłaszcza Spacey.Heretyk pisze:mnie House of Cards nieco rozczarował. tzn. wykonanie, aktorstwo itd to oczywiście ekstraklasa, natomiast sama fabuła lekko nudzi.
- swetrwser
- postuje jak opętany!

Chuj, dupa i kamieni kupa. Solidne 3/10 tylko dlatego, ze wcześniej nie znałem tej pani:

- TheDude
^ O kurna. Obadam dziś wieczorem i stwierdzę co i jak.
-
kończę piąty sezon Vikings i może nie jest to już to, co kiedyś, ale i tak całościowo jeden z najlepszych seriali jakie znam. za zdjęcia dałbym oskara bez mrugnięcia okiem