Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

Re: Nowe seriale

25-10-2018, 13:37

Jak wyżej Nie dotarłem do 3 odc. Syf i ejc
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Maro
weteran forumowych bitew

25-10-2018, 13:45

Ja skończyłem i potwierdzam słowa ww. sztampa i nuda w chuj.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

25-10-2018, 15:49

trudno. dla mnie dobry horror a przy okazji - co rzadko się zdarza w tym gatunku - porządny dramat psychologiczny. może mam małe wymagania, trudno orzec
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

25-10-2018, 15:54

https://www.filmweb.pl/film/Wizyta-2015-712145" onclick="window.open(this.href);return false;

to sie nazywa straszny film :)

a co do seriali, wg mnie, forma seriali nie nadaje sie zupełnie do horrorów.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
byrgh
zahartowany metalizator

25-10-2018, 15:57

Żułek pisze:Obrazek
troche musiałem przyspieszyć (leci na cc) bo meczyki są o tej samej godzinie
miałem obawy ale dosyć szybko zostały rozwiane, Sheldon daje rade chociaż najlepsza jest jego siostra i matka
co ciekawe aktorka grająca matke jest córką aktorki co gra matke Sheldona w Teorii :)
gesty, miny i nawet głos ma prawie takie same, nawet mnie to kręci :P
tylko mogli troche ojca lepiej dobrać bo w Teorii ten aktor grał prześladowce Leonarda ze szkoły ;)
No niestety, jak zwykle się mylisz, jak zwykle nie masz racji, ponieważ ten serialik (a widać po realizacji, jak niewielki budżet był na jego produkcję) to parująca kupa. Zarówno dzieciak, jak i jego rodzina nie spełnia swojej roli, a kompletnie nieistotne wątki poboczne usiłują zatuszować brak pomysłu i treści. Pod względem wiarygodności całość również leży i kwiczy - poza wspomnianą aktorką w roli matki Sheldona, która faktycznie łudząco przypomina "pierwowzór". Ale to ciekawostka. Cała reszta - poniżej krytyki; TL;DR: mierna kalka Malcolm in the Middle i tania popelina na fali popularności jednego z bohaterów TBBT.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-10-2018, 16:08

byrgh pisze:No niestety, jak zwykle się mylisz, jak zwykle nie masz racji,
zapamietaj jak amen w pacierzu - Żułek ma zawsze racje ;)
Pod względem wiarygodności całość również leży i kwiczy
leży i kwiczy za dużo powiedziane ale fakt ze kilka rzeczy średnio im wyszło
mierna kalka Malcolm in the Middle i tania popelina na fali popularności jednego z bohaterów TBBT.
też miałem takie skojarzenie :P coś w tym jest :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
swetrwser
postuje jak opętany!

25-10-2018, 17:18

Only_True_Believers pisze:
Heretyk pisze:
swetrwser pisze: "Najlepsze co wysrał Netflix w tym roku na luzie, "

to jakieś żart? widziałeś Ozark? The End of the F***ing World ? Glow?
Widziałem dwa pierwsze i dziwne to porównanie. Obydwa nie mają nawet startu do Nawiedzonego Domku na Górce. Małe masz wymagania. ;) Dla mnie ten serial to raczej dramat z mocnymi elementami kina grozy. Fanem horrorów nie jestem, więc może dlatego mi się podobał.
Awatar użytkownika
Chal-Chenet
zaczyna szaleć

25-10-2018, 18:11

Heretyk pisze:trudno. dla mnie dobry horror a przy okazji - co rzadko się zdarza w tym gatunku - porządny dramat psychologiczny. może mam małe wymagania, trudno orzec
Nie jesteś sam, mnie tez się bardzo podobał.

Obecnie zaś kończę drugi sezon Ozark. Bardzo dobry od początku tej serii, a od połowy wręczy wyborny. Został mi jeden odcinek, oby nie zepsuł tego wrażenia.
Heretyk

25-10-2018, 18:25

u mnie natomiast Peaky Blinders sezon 3. ależ to jest znakomity serial
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-10-2018, 21:52

byrgh pisze:
Żułek pisze:Obrazek
troche musiałem przyspieszyć (leci na cc) bo meczyki są o tej samej godzinie
miałem obawy ale dosyć szybko zostały rozwiane, Sheldon daje rade chociaż najlepsza jest jego siostra i matka
co ciekawe aktorka grająca matke jest córką aktorki co gra matke Sheldona w Teorii :)
gesty, miny i nawet głos ma prawie takie same, nawet mnie to kręci :P
tylko mogli troche ojca lepiej dobrać bo w Teorii ten aktor grał prześladowce Leonarda ze szkoły ;)
No niestety, jak zwykle się mylisz, jak zwykle nie masz racji, ponieważ ten serialik (a widać po realizacji, jak niewielki budżet był na jego produkcję) to parująca kupa. Zarówno dzieciak, jak i jego rodzina nie spełnia swojej roli, a kompletnie nieistotne wątki poboczne usiłują zatuszować brak pomysłu i treści. Pod względem wiarygodności całość również leży i kwiczy - poza wspomnianą aktorką w roli matki Sheldona, która faktycznie łudząco przypomina "pierwowzór". Ale to ciekawostka. Cała reszta - poniżej krytyki; TL;DR: mierna kalka Malcolm in the Middle i tania popelina na fali popularności jednego z bohaterów TBBT.
Zgadzam się ten młody szeldon to sraka. Marna imitacja świat wg malkolma.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-10-2018, 22:37

może mieliście za wysokie oczekiwania :P

ale ja nie o tym ;)
jak pewnie niektórzy wiedzią ogladam sobie przygody Homera i jeden z jego kumpli odchodzi z serialu :/
Jedną z najważniejszych misji Simpsonów było prawdziwe komentowanie otaczającej nas rzeczywistości i pokazywanie widzom z całego świata, że nie wszystko jest czarno-białe, że czasem każdy ma problemy i że panujące stereotypy nie są prawdziwe.

Dlatego też, aby wyśmiać ówczesny stereotypowy obraz azjatyckiego emigranta, scenarzyści Simpsonów stworzyli postać hinduskiego właściciela marketu o imieniu Apu. Parodiowano jego akcent, to jak ludzie widzą ich podejście do pracy, wielodzietność, niepoprawność w kwestiach kultury oraz uczciwości. Wiadomo, że ci nieco bardziej rozgarnięci widzowie rozumieli kryjący się za tym przekaz.

[youtube][/youtube]

Teraz jednak postać Apu wydaje się być dla wielu zbyt kontrowersyjna i oburzająca, dlatego też już nigdy więcej nie ujrzymy sympatycznego sprzedawcy w świecie Simpsonów. Niestety Fox nie chce robić z tego draki, więc postać znika z serialu bez słowa, bez finałowego odcinka, bez żadnego godnego pożegnania.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
byrgh
zahartowany metalizator

27-10-2018, 23:43

Wysokie oczekiwania? To można mieć jakiekolwiek oczekiwania po takim serialu jak TBBT?

Akcja z Apu to naturalnie znak towarowy umysłowego spierdolenia. Już se wyobrażam usprawiedliwianie tych nieludzkich spierdolin, którym przeszkadzała postać kreskówkowa. Niech ten świat weźmie i zdechnie.
Heretyk

28-10-2018, 09:02

Chal-Chenet pisze: Obecnie zaś kończę drugi sezon Ozark. Bardzo dobry od początku tej serii, a od połowy wręczy wyborny. Został mi jeden odcinek, oby nie zepsuł tego wrażenia.
ja czwarty odcinek pierwszej serii i jestem pod wrażeniem jak zajebiście się to rozkręca i wciąga coraz bardziej
Awatar użytkownika
Chal-Chenet
zaczyna szaleć

28-10-2018, 09:07

Także później powinien być Pan zadowolony. ;)

W międzyczasie rzeczone "Ozark" skończyłem i zdania nie zmieniam. Zaczynam z kolei "House of Cards" (w przerwach od komiksów) - zobaczymy czy faktycznie taki znakomity.
Heretyk

28-10-2018, 09:49

mnie House of Cards nieco rozczarował. tzn. wykonanie, aktorstwo itd to oczywiście ekstraklasa, natomiast sama fabuła lekko nudzi.
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

28-10-2018, 12:29

Teraz jednak postać Apu wydaje się być dla wielu zbyt kontrowersyjna i oburzająca, dlatego też już nigdy więcej nie ujrzymy sympatycznego sprzedawcy w świecie Simpsonów. Niestety Fox nie chce robić z tego draki, więc postać znika z serialu bez słowa, bez finałowego odcinka, bez żadnego godnego pożegnania.
ja pierdolę....
Awatar użytkownika
Chal-Chenet
zaczyna szaleć

28-10-2018, 12:50

Heretyk pisze:mnie House of Cards nieco rozczarował. tzn. wykonanie, aktorstwo itd to oczywiście ekstraklasa, natomiast sama fabuła lekko nudzi.
Hmmm. Nic, zobaczymy jak będzie u mnie. Pilot okazał się bardzo dobry i faktycznie - wyborny aktorsko, zwłaszcza Spacey.
Awatar użytkownika
swetrwser
postuje jak opętany!

31-10-2018, 10:45

Obrazek
Chuj, dupa i kamieni kupa. Solidne 3/10 tylko dlatego, ze wcześniej nie znałem tej pani:
Obrazek
Awatar użytkownika
TheDude

31-10-2018, 13:04

^ O kurna. Obadam dziś wieczorem i stwierdzę co i jak.
Heretyk

31-10-2018, 13:14

kończę piąty sezon Vikings i może nie jest to już to, co kiedyś, ale i tak całościowo jeden z najlepszych seriali jakie znam. za zdjęcia dałbym oskara bez mrugnięcia okiem
ODPOWIEDZ