Ridley Scott - Prometheus
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Ridley Scott - Prometheus
a czym był ten film jak nie gównem, syfem, dnem, gównem gówna, chujnią kutas czy gównem ? :D
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Mi się wydaje że padło sporo dość konkretnych argumentów.
this is a land of wolves now
- zekke
- weteran forumowych bitew
tych argumentow moglbym napisac na 5 stron, tylko po co? premise tego filmu jest (bylo) genialne, realizacja, scenariusz, fabula, charaktery - totalne gowno. pomimo tego ze trwa ponad 2 godziny to juz po ~30 min mialem uczucie jakby ktos wycial z tego godzine conajmniej.
- troche dorabiania ideologii do hujowego filmu + komentarz z innego miejsca ktory doskonale oddaje moje wrazenia:
When I spend $15 for a movie, I don't expect to spend the next two weeks doing the writer's job for him.
btw na kilku trailerach przed prometeuszem mialem ciary, podczas samego filmu ZERO napiecia jakiegokolwiek (a przeciez a1 kipial od napiecia, niedomowien, gry, swiatlem etc). juz nie mowiac o mega kiczowatym wykorzystaniu typowych 'straszakow' (po chwili wyciszenia nagle jebniecie z glosnym dzwiekiem w ulamek sekundy) - nie spodziewalbym sie tego po ridleyu, sad.
- troche dorabiania ideologii do hujowego filmu + komentarz z innego miejsca ktory doskonale oddaje moje wrazenia:
When I spend $15 for a movie, I don't expect to spend the next two weeks doing the writer's job for him.
btw na kilku trailerach przed prometeuszem mialem ciary, podczas samego filmu ZERO napiecia jakiegokolwiek (a przeciez a1 kipial od napiecia, niedomowien, gry, swiatlem etc). juz nie mowiac o mega kiczowatym wykorzystaniu typowych 'straszakow' (po chwili wyciszenia nagle jebniecie z glosnym dzwiekiem w ulamek sekundy) - nie spodziewalbym sie tego po ridleyu, sad.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
:-D" chujnia kutas "Bloodcult pisze:a czym był ten film jak nie gównem, syfem, dnem, gównem gówna, chujnią kutas czy gównem ? :D
this is a land of wolves now
- zekke
az sie chyba przejde na batmana dla odreagowania, przynajmniej wiadomo czego sie spodziewac. w zasadzie prometeusza zabil fakt ze nahypowany byl jako film majacy cokolwiek wspolnego z uniwersum aliena i byl rezyserowany przez ridleya.
ocenilbym go znaczeni wyzej gdyby pojawil sie znikad bez wielkich nazwisk, cos jak pandorum.
ocenilbym go znaczeni wyzej gdyby pojawil sie znikad bez wielkich nazwisk, cos jak pandorum.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
co? :DSo_It_Is_Done pisze:Świetny aktor, świetnie zagrał w trailerze.
- zekke
byly male trailery pod viral marketing prometeusza - zlukaj
- Scaarph
- zahartowany metalizator
o kurwa, to nie wiedziałem. nie, dzięki, nie chce mi się. jutro może skoczę na to do kina i sobie zobaczę o co ten cały ambaras, żadnych viralowych trailerów nie czuję potrzeby oglądać. film ma się bronić i bez tego.
-
- mistrz forumowej ceremonii
jesli wedlug ciebie tym tylko byl to moge ci tylko wspólczuc.Bloodcult pisze:a czym był ten film jak nie gównem, syfem, dnem, gównem gówna, chujnią kutas czy gównem ? :D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- zekke
lus, te trailery viralowe wlasciwie dobrze nastrajaja przed filmem (sa to wstawki typu pracownicy wayland gadajacy do kamery, sam mlody wayland dajacy przemowienie, wstawki z davidem etc) w przeciwienstwie do tych wlasciwych trailerow gdzie masz pokazany caly main plot. powaznie. CALY.Scaarph pisze:o kurwa, to nie wiedziałem. nie, dzięki, nie chce mi się. jutro może skoczę na to do kina i sobie zobaczę o co ten cały ambaras, żadnych viralowych trailerów nie czuję potrzeby oglądać. film ma się bronić i bez tego.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Nie wiedzialem gdzie to wcisnac, wiec niech bedzie tutaj. Symulator wszechswiata (work in progress, ma sie rozumiec, heh), czyli mozna sobie pozwiedzac jesli kogos to kreci i ma wystarczajaco mocny sprzet. Ruska mysl techniczna, moze Riven juz to wklejal:
http://en.spaceengine.org/
Przykladowy filmik:
I screen na zachete:

Na stronie jest tego wiecej.
Chyba pora na upgrade, bo programik niesamowity, a wazy skromne 500mb
http://en.spaceengine.org/
Przykladowy filmik:
I screen na zachete:

Na stronie jest tego wiecej.
Chyba pora na upgrade, bo programik niesamowity, a wazy skromne 500mb
-
- rasowy masterfulowicz
Ja już kilka stron temu pisałem, że ten film to straszne gówno. Swoją opinię podtrzymuję, mimo, że nadal go nie oglądałem. :)So_It_Is_Done pisze:Kwesita z krzyzem była ok. Dalej pozostaje niewiadoma, tak jak tłumaczyłem wam kiedys, zechrześcijaństwo to siódma woda po kisielu ;)
Wkurwienie sięga zenitu hehe, chociaż tutaj wszyscy się zgadzają. Ciekawe, czy Bambus też.
HAILSA!!!!!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie widzę tu dorabiania ideologii na siłe. Fabuła fabułą, pewnie każdy mniej więcej sobie tak właśnie wyobraża sens tego filmu, ale te pierdolone idiotyczne wpadki są niedopuszczalne. Chyba, że jest gdzieś i tego wytłumaczenie.zekke pisze:
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Jak ktoś ma słabego pcta to można się pobawić Celestią i dobierać mody polepszające wygląd tekstur aż do uzyskania zadowalających efektów przy dobrym działaniu.0ms pisze:Chyba pora na upgrade
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
-
byłem właśnie.część z was ma rację.film jest słaby.kilka fajnych momentów wizualnych.nic więcej.treść jest taka ,że każdy może sobie dowolnie ten film wytłumaczyć , stąd pewnie mnogość rozbieżnych opinii.dla mnie film słaby i nudny.
- chaos
- w mackach Zła
dobrze że ścieżka dźwiękowa też byłą chujowa
dziwnie by było słuchać fajną ścieżkę do chujowego filmu
dziwnie by było słuchać fajną ścieżkę do chujowego filmu
- zekke
nic nie pamietam ze sciezki nawet, tam w ogole nie bylo czegos takiego jak main theme filmu, a w trailerach tak elegancko pocisneli remake theme z a1, nosz kurwa.
http://www.tvn24.pl/prometeusz-ofiara-h ... 179,s.html
nie spodziewalbym sie takiej recenzji w mainstreamowych mediach ale coz, jest jak jest.
http://www.tvn24.pl/prometeusz-ofiara-h ... 179,s.html
nie spodziewalbym sie takiej recenzji w mainstreamowych mediach ale coz, jest jak jest.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
no kurwa, nie mogieBambi pisze:Ja już kilka stron temu pisałem, że ten film to straszne gówno. Swoją opinię podtrzymuję, mimo, że nadal go nie oglądałem. :)So_It_Is_Done pisze:Kwesita z krzyzem była ok. Dalej pozostaje niewiadoma, tak jak tłumaczyłem wam kiedys, zechrześcijaństwo to siódma woda po kisielu ;)
Wkurwienie sięga zenitu hehe, chociaż tutaj wszyscy się zgadzają. Ciekawe, czy Bambus też.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
- rasowy masterfulowicz
kregozmyk pisze:Film nie jest zły, ot taki przeciętniak sobie [...] Zaorać!
:D
HAILSA!!!!!
- grot
Obejrzałem sobie dziś bez obciążeń i stresów. Bajka sf z hollywood, współczuję tym, co nastawiali się na coś więcej.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.