chyba lepiej mi sie ogladało od pierwszego sezonu, tylko te dinozaury na końcu

przypominam że nie czytałem ani nie grałem

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Świetny serial, za 9dni ostatni sezon.Asia Tuchaj-Bejowicz pisze: ↑23-12-2021, 21:51
Można obejrzeć. Dla fanów czarnego humoru Gervaisa obowiązkowo. U mnie poszły 2 serie od razu.
no drugi jeszcze większa kupa niż pierwszy. odnośnie dialogów to strasznie mnie śmieszyło randomowe wrzucanie fucków i motherfuckerów w losowe miejsca.Bless this tongue pisze: ↑05-01-2022, 08:161 sezon jakos obejrzalem ale ten jest tak gowniany ze wylaczylem po 2 odcinku. I te 'dialogi'..
Jest ok ale bez przesady. Potem robi się obyczajówka taka i wyciskacz lez.piotraz pisze: ↑05-01-2022, 22:04Świetny serial, za 9dni ostatni sezon.Asia Tuchaj-Bejowicz pisze: ↑23-12-2021, 21:51
Można obejrzeć. Dla fanów czarnego humoru Gervaisa obowiązkowo. U mnie poszły 2 serie od razu.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Czekam w chuj. Nie sądziłem, że uwiną się z nowymi odcinkami w tym roku, a tu taka miła niespodzianka.szczylun pisze:czekam
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Dla mnie właśnie te postacie były najsłabszym elementem całości. Kartonowe, zbudowane na kliszach i przerysowane jakby ktoś wziął je prosto z japońskich kreskówek. Nie bardzo kupuję też tezę, że to kwestia kulturowa, bo mimo że nie jestem zbytnim fanem kina z tej części świata to jednak trochę filmów widziałem i jakoś nie kojarzą mi się z teatralną nadekspresją.Hatefire pisze: ↑09-01-2022, 13:11Natomiast to co robi tu robotę naprawdę, to postaci. Dobrze wymyślone, z wiarygodnymi historiami, wyraziste i pogłębione na tyle, żeby widz poczuł więź emocjonalną z nimi i uwierzył w ich motywacje i wybory.
(...)
Natomiast taka uwaga ogólna, co do odbioru dzieł spoza naszego kręgu kulturowego. W kwestii technicznej. Filmy w językach europejskich mi nieznanych (niemiecki, francuski, hiszpański itp.) oglądam zawsze z napisami. Tu też próbowałem, ale szybko przełączyłem się na lektora. Z językami europejskimi jestem po prostu osłuchany, przez jakąś tam osmozę, o tyle tu zupełnie obcy sposób artykulacji, modulacji głosu, jakieś poczucie obcości powodowało pewien dyskomfort i wolałem przygłuszyć to lektorem. Podobnie trzeba się jednak przyzwyczaić do gry aktorów, w sensie w innych kulturach jednak gestykulacja, mimika, mowa ciała jest trochę inna. Podejrzewam też, że nie wszystkie aluzje i odniesienia rozumiałem.
Pełna zgoda. Pierwszy był taki se, ale "dwójka" jest zgodna z potocznym znaczeniem tego słowa. 1 odcinek w miarę sie bronił głównie za sprawą Nivellena, którego bardzo dobrze zagrał Kristofer Hivju. Później jest już chujnia o niczym z równie chujowymi wątkami, chujowymi dialogami i jeszcze bardziej chujowym doborem aktorów z wyjątkami, które można policzyć na palcach jednej dłoni.wonsz pisze: ↑05-01-2022, 23:42no drugi jeszcze większa kupa niż pierwszy. odnośnie dialogów to strasznie mnie śmieszyło randomowe wrzucanie fucków i motherfuckerów w losowe miejsca.Bless this tongue pisze: ↑05-01-2022, 08:161 sezon jakos obejrzalem ale ten jest tak gowniany ze wylaczylem po 2 odcinku. I te 'dialogi'..
zgadzam się, ale i tak ogląda się to lepiej niż 80% innych seriali.Jimmy Boyle pisze: ↑09-01-2022, 22:47Im dalej tym gorzej, coraz mniej komiksu, i coraz większe idiotyzmy.
Ja oglądam ten serial bez sentymentu do Karate Kida czy kina kopanego, natomiast obejrzałem póki co dwa pierwsze sezony i bardzo dobrze się bawiłem, nawet pomimo wątków, które teoretycznie powinny mnie całkiem odrzucić jak szkolne dramaty.Block69 pisze: ↑09-01-2022, 20:45
Zajebiste i jak zawsze całość obadana przy jednym posiedzeniu. Sprowadzenie Terry'ego Silvera z Karate Kid 3 to był strzał w 10.
Pewnie, że masa tu głupot i nie zawsze wszystko trzyma się kupy, ale i tak oglądalność jest na poziomie 10/10 zwłaszcza jak ktoś się wychował na filmach kopanych lat 80-tych
Dokładnie tak. Klimat lat 80-90 zachowany. Fight!!Block69 pisze: ↑09-01-2022, 20:45
Zajebiste i jak zawsze całość obadana przy jednym posiedzeniu. Sprowadzenie Terry'ego Silvera z Karate Kid 3 to był strzał w 10.
Pewnie, że masa tu głupot i nie zawsze wszystko trzyma się kupy, ale i tak oglądalność jest na poziomie 10/10 zwłaszcza jak ktoś się wychował na filmach kopanych lat 80-tych
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo