Ostatnio oglądane filmy v.2

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

est
mistrz forumowej ceremonii

Re: Ostatnio oglądane filmy v.2

04-09-2023, 10:39

[V] pisze:
03-09-2023, 11:04
PrezydentKosmosu pisze:
03-09-2023, 10:37
Obrazek

W zalewie filmów bez treści, z randomowymi scenariuszami wyplutymi z holiłódzkiego generatora, ciężko znaleźć cokolwiek, co zostałoby w pamięci i nie zlewało się zaraz w jedną masę koloru wymiocin z innymi podobnymi produkcjami, lub nie uległo natychmiastowej niemal erozji. Tak ja mam, w każdym razie.

Nie mówię, że to jakieś wybitne dzieło, ale uważam, że daje się oglądać - a nawet nie szkoda na nie tych dwóch godzin życia, czy ile to trwa. To już zajebiście dużo.

Historia dziwnej przyjaźni dwóch typów mieszkających na małej wyspie. Jeden z nich postanawia tę przyjaźń zakończyć. Więcej można na pewno przeczytać w opisie, spojlować nie ma co. Fajnie wykreowane postaci, a nie wycięte z papieru. To też rzadkość.

To jest kurwa doskonały film. Młot na tych wszystkich żułkow, devastatorów i innych bezmyslnych konsumentów plastikowego gówna. Hail.
Tak. Prawdziwe cudo. Taki JJ Kolski w drewniokach na emigracji zarobkowej.
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

04-09-2023, 11:13

Obrazek

Bardzo dobra historia samuraja, który został przywrócony do życia w naszych czasach po zamrożeniu w lodowatym jeziorze ponad 400 lat temu.

Honor i lojalność wojownika, który kieruje się zupełnie innymi wartościami, niż obecnie, wystawiony jest na próbę w starciu z naszymi podłymi czasami.

Polecam. Jest na CDA pod tytułem Wojownik widmo.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

04-09-2023, 16:47

Obrazek

Mała wysepka gdzieś na jeziorze w Meksyku i 120 mieszkańców klepiących słodką biedę,ale pewna przetwórnia ryb obiecuje,że zbuduje tu swój zakład,ale pod warunkiem,że będzie tu lekarz,więc mieszkańcy,popaprańcy wszelakiej maści zaczynają kombinować jak by tu sprowadzić lekarza i oczywiście został tu na stałe.
Fajna,taka lekka komedyjka którą się ogląda,uśmiechając od czasu do czasu,kłania się tutaj trochę "Przystanek Alaska" i "Doctor Hollywood". Jeżeli wam pasują takie klimaty to sięgnijcie po nią,a jak nie to zawsze macie te wszystkie Diuny i Wiedźminy.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
[V]

04-09-2023, 18:06

est pisze:
04-09-2023, 10:39
[V] pisze:
03-09-2023, 11:04
PrezydentKosmosu pisze:
03-09-2023, 10:37
Obrazek

W zalewie filmów bez treści, z randomowymi scenariuszami wyplutymi z holiłódzkiego generatora, ciężko znaleźć cokolwiek, co zostałoby w pamięci i nie zlewało się zaraz w jedną masę koloru wymiocin z innymi podobnymi produkcjami, lub nie uległo natychmiastowej niemal erozji. Tak ja mam, w każdym razie.

Nie mówię, że to jakieś wybitne dzieło, ale uważam, że daje się oglądać - a nawet nie szkoda na nie tych dwóch godzin życia, czy ile to trwa. To już zajebiście dużo.

Historia dziwnej przyjaźni dwóch typów mieszkających na małej wyspie. Jeden z nich postanawia tę przyjaźń zakończyć. Więcej można na pewno przeczytać w opisie, spojlować nie ma co. Fajnie wykreowane postaci, a nie wycięte z papieru. To też rzadkość.

To jest kurwa doskonały film. Młot na tych wszystkich żułkow, devastatorów i innych bezmyslnych konsumentów plastikowego gówna. Hail.
Tak. Prawdziwe cudo. Taki JJ Kolski w drewniokach na emigracji zarobkowej.
Co tam pierdolisz pastuchu od pługa oderwany?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
est

04-09-2023, 22:17

Pług nie jest atrybutem pastucha, rybi ciulu! Już nie wiem co słabsze, twoja odpowiedź czy ten "doskonały" film.
[V]

05-09-2023, 07:04

est pisze:
04-09-2023, 22:17
Pług nie jest atrybutem pastucha, rybi ciulu! Już nie wiem co słabsze, twoja odpowiedź czy ten "doskonały" film.
Nie dla psa kiełbasa. A teraz zesraj się do rury.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
est

05-09-2023, 08:09

Nie mogę bo pełna już "doskonałych" filmów.
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

05-09-2023, 16:28

Obrazek

Uuuuu. ..
Obejrzałem pijąc dużo ukraińskiego piwa.
Ja pierdolę.
Krzywe zwierciadło. Groteska.
Wiem, że ruskie. Z 2000 roku.
Ale jeżeli w tym filmie jest chociażby 10 procent prawdy o bardaszanej armii, to nie dziwota, że nie dają rady na wojnie.

A już najbardziej zbijająca mnie scena , to kiedy jeden kot zapierdala po krzakach udając dzika, bo generał chce sobie zapolować z kałachem, drugie kocisko na cmentarzu rucha całe watahy wyposzczonych wdów, a trzeci gra z innym generałem w ruską ruletkę, bo generał chciał się wyluzować i kulturno spędzić czas.

-dadzą nam tutaj jeść?„
- nie chuja, przecież jesteś w wojsku.
- całe szczęście, że piękny ruski zwyczaj każe zostawiać jedzenie na grobach najbliższych, to nie pozdychamy z głodu.

- a ja nie złożę przysięgi
- ech, przyjacielu,to nie ty wybierasz przysięgę, tylko ona ciebie wybiera. Chorąży. Proszę zanotować te proste, ale jednocześnie wielkie słowa.

- wszyscy na przysiędze dostali automaty, a dla tych, co zabrakło, generał rozdał saperki.

- życie bez wojska to jak miłość przez gumkę. Ruch jest, ale postępu nie ma.

Eeech i takich cytatów pisatów można z całego filmu masę wyciągnąć.
Jest na CDA z lektorem.
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-09-2023, 22:26

Stary Metal pisze:
05-09-2023, 16:28
Obrazek

Uuuuu. ..
Obejrzałem pijąc dużo ukraińskiego piwa.
Ja pierdolę.
Krzywe zwierciadło. Groteska.
Wiem, że ruskie. Z 2000 roku.
Ale jeżeli w tym filmie jest chociażby 10 procent prawdy o bardaszanej armii, to nie dziwota, że nie dają rady na wojnie.

A już najbardziej zbijająca mnie scena , to kiedy jeden kot zapierdala po krzakach udając dzika, bo generał chce sobie zapolować z kałachem, drugie kocisko na cmentarzu rucha całe watahy wyposzczonych wdów, a trzeci gra z innym generałem w ruską ruletkę, bo generał chciał się wyluzować i kulturno spędzić czas.

-dadzą nam tutaj jeść?„
- nie chuja, przecież jesteś w wojsku.
- całe szczęście, że piękny ruski zwyczaj każe zostawiać jedzenie na grobach najbliższych, to nie pozdychamy z głodu.

- a ja nie złożę przysięgi
- ech, przyjacielu,to nie ty wybierasz przysięgę, tylko ona ciebie wybiera. Chorąży. Proszę zanotować te proste, ale jednocześnie wielkie słowa.

- wszyscy na przysiędze dostali automaty, a dla tych, co zabrakło, generał rozdał saperki.

- życie bez wojska to jak miłość przez gumkę. Ruch jest, ale postępu nie ma.

Eeech i takich cytatów pisatów można z całego filmu masę wyciągnąć.
Jest na CDA z lektorem.
10/10 :mrgreen:

a u mnie dzisiaj

Obrazek

troche się grzebałem z obejrzeniem ;) lepsze niż myślałem że będzie ;)
tak się zastanawiam czy nie zrobić se wyzwania i nie obejrzeć wszystkich kup łysego z ostatnich lat :mrgreen:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

06-09-2023, 23:05

Obrazek
Dobre kino gatunkowe stojące grą aktorską i dobrym twistem, ale żałuję że nie zostawił większego niedopowiedzenia bo była po temu furtka. Szamałka nie czytałem bo zawsze umiejscawiałem autora w III lidze polskich pisarzy kryminałów, więc nie wiem czy to jest w 100% wierne powieści, ale scenariusz na jej podstawie się broni. No i Decapiteted na ścieżce dźwiękowej. Reasumując: 6,5/10
Awatar użytkownika
Antton213
w mackach Zła

06-09-2023, 23:37

Dobry uncut, nie jest zły, dodatkowo na plus, przygodowy;)
"Hong Kong, rok 1986: Pracownik restauracji morduje swojego szefa i maltretuje jego żonę, po czym ucieka do Południowej Afryki.."
Obrazek
Według reżysera cały materiał albo zaginął, albo został zniszczony. Wersja dvd (a co za tym idzie cda;) ) jest mocno ocenzurowana, taa materiał zaginol.. wersja BD, szczoch pięknie płynie całe 6sekund;) czego na dvd ni hu hu..
Obrazek
Awatar użytkownika
TheDude

08-09-2023, 21:54

Obrazek

Dziś nareszcie obejrzałem dokument o Roy'u Anderssonie.

Tu info o tym filmowcu:

https://www.imdb.com/name/nm0027815/
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

09-09-2023, 16:38

Obrazek

"Tajemniczy wypadek samochodowy zmienia całkowicie życie Maćka (Tomasz Kot). W zdarzeniu ginie jego żona Janina (Karolina Gruszka). Najprawdopodobniej kobieta popełniła samobójstwo. Maciej nie ma jednak pojęcia, dlaczego do wypadku doszło pod Mrągowem, skoro Janina powiedziała, że jedzie na delegację do Krakowa. Pomyliła się? A może..."

Film który "zamordowali" aktorzy,sama fabuła niezła,choć już kilka filmów było podobnych,ale ci aktorzy,ta ruda Gruszka to w telenowelach powinna grać,do tego ten Damięcki z tym swoim cipowatym głosikiem,ale najbardziej zjebał ten film Kot,kompletnie położył ten film.
Omijać z daleka!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

10-09-2023, 12:49

Obrazek

O tej komedii można powiedzieć,że były "momenty",ale od razu zaznaczam,że chodzi o baby latające z cycami i dupskiem na wierzchu,a o humor.Obawiałem się tej komedii,wszak ostatnie jakie są z udziałem Roberta De Niro to katastrofa i niestety moje obawy się potwierdziły,zabawnych momentów tu tyle co kot napłakał,a nasz Robert jak to bywało w poprzednich komediach dużo gada,najczęściej bez sensu i robi te swoje głupawe miny.
De Niro gra tu włoskiego fryzjera którego jedyny syn chce poślubić pewną artystkę,malarkę,pannę z nieprzyzwoicie bogatej rodziny,tyle napiszę,bo może są tu jacyś wielcy fani naszego De Niro i zechcą obejrzeć ten film,bo oglądają wszystkie filmy z jego udziałem.
Ja ostrzegam przed tym filmem,strata półtorej godziny.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
TheDude

12-09-2023, 21:46

Obrazek

Niesamowity film.
Awatar użytkownika
Żułek

12-09-2023, 23:00

devastator77 pisze:
10-09-2023, 12:49
Obrazek

O tej komedii można powiedzieć,że były "momenty",ale od razu zaznaczam,że chodzi o baby latające z cycami i dupskiem na wierzchu,a o humor.Obawiałem się tej komedii,wszak ostatnie jakie są z udziałem Roberta De Niro to katastrofa i niestety moje obawy się potwierdziły,zabawnych momentów tu tyle co kot napłakał,a nasz Robert jak to bywało w poprzednich komediach dużo gada,najczęściej bez sensu i robi te swoje głupawe miny.
De Niro gra tu włoskiego fryzjera którego jedyny syn chce poślubić pewną artystkę,malarkę,pannę z nieprzyzwoicie bogatej rodziny,tyle napiszę,bo może są tu jacyś wielcy fani naszego De Niro i zechcą obejrzeć ten film,bo oglądają wszystkie filmy z jego udziałem.
Ja ostrzegam przed tym filmem,strata półtorej godziny.
bez przesady, taki tam średniak, zabawny ale nie za bardzo, bardziej film familijny niz komedia
wg mnie warto obejrzeć dla samego Robercika z tego samego powodu dla którego wystąpił w tym filmie, dla jajec ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

18-09-2023, 16:51

MADE IN FRANCE

Obrazek

Pewien żołnierz wraca z Afganistanu i próbuje życia w cywilu,ale nie bardzo mu to wychodzi,dużo pije,awanturuje się,pomaga też swoim koleżką z wojska którzy wplątują się w różne nieprzyjemne akcje,a jak by tego było mało to jeszcze armia prowadzi śledztwo w sprawie zasadzki w Afganistanie w której zginęło 8 żołnierzy.Czy mu się uda wyjść na prostą i żyć normalnie,tego nie napiszę, to musicie sami zobaczyć,bardzo dobry film który mocno i zdecydowanie polecam!

Obrazek

Pierwsza wojna światowa,Francja potrzebuje żołnierzy więc werbują albo łapią młodych chłopaków w swoich koloniach w Afryce.Po złapaniu jednego młodzieńca w Senegalu,jego ojciec postanawia,że wstąpi na ochotnika do wojska by mieć oko na syna i obaj wyruszają do Francji by walczyć.
Bardzo dobry film,polecam!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Żułek

18-09-2023, 22:22

Obrazek

durnota do kwadratu ale chociaż nadrabia akcją ;)

Bless this tongue
weteran forumowych bitew

19-09-2023, 06:24

Obrazek

Odswiezylem po wieeelu latach, nadal doskonale sie trzyma. Altman zrobil mistrzowski ruch wplatajac kawalki Cohena bo pasuja do klimatu idealnie.
tomaszm

19-09-2023, 20:06

Zaraz właczam:)

Mecenas i dziennikarz to chyba najbardziej pojebany duet jaki widziałem:)

Medicine, medicine!
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.

https://www.kancelaria-pionier.pl/

https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
ODPOWIEDZ