Ostatnio oglądane filmy v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Ostatnio oglądane filmy v.2
Dej kurwa spokój. Wyłączyłem to w chuj po 20 sekundach. Rekord.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA

Oglądam drugi raz w ciągu roku, bo za pierwszym czułem, że nie jestem wystarczająco skupiony. Wspaniała, zniuansowana historia sądowa pełna smaczków, prawdopodobnie moje top 20 filmów.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Gumiak
- weteran forumowych bitew

Może być, ale powoli dochodzę do wniosku, że po prostu nie lubię filmów i oglądam ich coraz mniej. Nie chce mi się nawet sprawdzać reszty z topki zeszłorocznej.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Absolutnie najdziwniejszy film, jaki w życiu widziałem i chyba najdziwniejszy, jaki kiedykolwiek zobaczę... Koszmarne dziecko Gigera i Beksińskiego w formie filmowej, bez słów i ciężko powiedzieć, czy istnieje tu w ogóle jakiś sens, czy tylko seria koszmarów, skojarzeń, zboczeń i obrzydliwości - ale przy tym tak balansująca na krawędzi sensu i bezsensu, że zwolennicy obu teorii znajdą dość argumentów za obiema wersjami. Chyba nie da się tego obejrzeć tylko raz. Następnym razem raczej siądę z zeszytem i będę po prostu rozpisywał scenę po scenie, by spróbować coś zrozumieć, jeśli jest tu coś do zrozumienia.
- vicek
- zahartowany metalizator
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Rebel Moon
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- w mackach Zła
Update: Pearl obejrzane, niestety zupełnie nie mój styl, motyw dziewczyny niezły ale już skądś go kojarzę. Horror to nie był, zero strachu i niepewności a zachowania dziewczyny można było się szybko domyślić. Na plus jedynie aktorka i jej gra, widać że dziewczyna się wczuwa i dobrze wchodzi w różne role.SamborWilk pisze: ↑02-01-2024, 06:49Wiem i będę oglądał, tyle że w najbliższy weekend bo czasu nie starczyło. Średnia ocen zdecydowanie lepsza niż dla "X" daje nadzieje że będzie dobrze.Lukass pisze: ↑02-01-2024, 00:13O Paniczu, ale to tylko przygrywka i wstęp do wspaniałego "Pearl", gdzie ta sama aktorka (nie będę już zdradzał szczegółów, ale link jest dość ciekawy) odgrywa taką rolę, że ho ho. Całość znakomita, a ostatnie piętnaście minut to jest jedna z najlepszych rzeczy, jakie widziałem w gatunku, i bez wątpienia najbardziej szalona gra aktorska, jaką widziałem kiedykolwiek w horrorze.SamborWilk pisze: ↑01-01-2024, 17:26
Obejrzałem zachęcony opiniami m.in. kolesia z horrorshow, no i ze względy na główną aktorkę oczywiście![]()
Niestety nie mój klimat, taki pseudo horror - ni to slasher ni horror.
Oczywiście główna żeńska rola bdb!
A wkrótce ma jeszcze być wielki finał tej wielopiętrowej historii, czekam z niecierpliwością.

Za to ten film bdb, akcji tu zero, ale dialogi nieziemskie. Tylko ostatnia scena wywiadu mnie rozczarowała, spodziewałem się jakiegoś hardcorowego plot twistu, a tu na spokojnie.
- Sgt. Barnes
Krzyżacy. Liczyłem, że bracia zakonni w końcu wygrają. Znowu się przeliczyłem 
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
Bardzo dobra jest V część hellrasiera. W oknowie detektywistycznej. Ale robi potężną robotę.
...............................................
....................................................
............................................................
Inżynier.
...............................................
....................................................
............................................................
Inżynier.
-
A dzisiaj . Ja jebię jakbym się widział po drugiej stronie ekranu. Odwzorowanie mojej pracy level esxpert.
Jak widzę Marka Ruffalo to tak jakbym siebie widział. Przejebane.
Nawet sposób bycia tej osoby jest tożsamy z moim. Nie wspominam o wyglądzie partnerki zyciowej:)
Miazga.
Nosz kurwa widzisz się pod drugiej stronie ekranu.
KTOŚ TO TEGO NIE WIDZIAAŁ TO POLECAM Z CAŁEGO SWOJEGO SERCA.
Jak widzę Marka Ruffalo to tak jakbym siebie widział. Przejebane.
Nawet sposób bycia tej osoby jest tożsamy z moim. Nie wspominam o wyglądzie partnerki zyciowej:)
Miazga.
Nosz kurwa widzisz się pod drugiej stronie ekranu.

KTOŚ TO TEGO NIE WIDZIAAŁ TO POLECAM Z CAŁEGO SWOJEGO SERCA.
- nagrobek
- Żułek

John Woo bez dialogów

no ja rozumiem ze to kino akcji (zemsta) ale bez przesady
jeszcze bym skumał gdyby główny bohater był głuchy ale on jest tylko niemy, nie gada wiec czemu w tym filmie praktycznie nikt nie gada ? tylko robią głupie miny albo piszą se smsy

gdyby ten film był chociaż dobry to pół biedy, a nie dość że jest głupi to jeszcze nudny
normalnie falstart po raz drugi

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Mieliśmy oglądać ,,Angielskiego pacjenta", ale uświadomiłem sobie po ściągnięciu, że już go oglądałem, więc wybrałem przypadkowy film z listy 1001 i muszę powiedzieć, że trafiłem fenomenalnie. Film niby prosty w założeniu, ale na głębszym poziomie fantastycznie pogłębiony z prostym i potężnym wprowadzeniem (które zrozumieć można dopiero dużo później). Coś, po czym chce się dyskutować.

- Triceratops
O tak, dialogi to sens tego filmu. "rozmawiasz z najbardziej racjonalna istota z jaka kiedykolwiek ci sie zdarzylo rozmawiac" no to mnie rozwalioSamborWilk pisze: ↑06-01-2024, 12:52
Za to ten film bdb, akcji tu zero, ale dialogi nieziemskie. Tylko ostatnia scena wywiadu mnie rozczarowała, spodziewałem się jakiegoś hardcorowego plot twistu, a tu na spokojnie.
woodpecker from space
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
-
- w mackach Zła
Motyw z aborcją też pozamiatał, genialne.Triceratops pisze: ↑06-01-2024, 22:41O tak, dialogi to sens tego filmu. "rozmawiasz z najbardziej racjonalna istota z jaka kiedykolwiek ci sie zdarzylo rozmawiac" no to mnie rozwalioSamborWilk pisze: ↑06-01-2024, 12:52
-
- w mackach Zła

Typowy straszak typu home invasion/survival, aczkolwiek dobry motyw z pandemią i scena z maseczką też była niezła.

Z cyklu filmów na rozluźnienie dobra pozycja od Quentina, jak można się po nim spodziewać sporo absurdów i gagów, szkoda że trwał tak krótko no i przydałoby się więcej wplecionych historyjek. Polecam.
-
Dziś jak zawsze z pozycji kolan
-
- w mackach Zła
No wielki film z doskonala rola swira Jamesa McAveya.
-
- w mackach Zła